Dangal filmi konusu nedir, yönetmeni kim, başrol oyuncuları, iMDb puanı kaç?

Dangal filmi konusu nedir, yönetmeni kim, başrol oyuncuları, iMDb puanı kaç, filmin hikayesi veya anlatılan konu gerçek hayattan mı alınma yoksa hayal ürünü bir senaryodan mı ibaret?

Google Haberlere Abone ol
Dangal filmi konusu nedir, yönetmeni kim, başrol o

Dangal filmi konusu nedir, yönetmeni kim, başrol oyuncuları, iMDb puanı kaç? Dangal filminin oyuncuları, konusu, tarihi, senaristi ve daha birçok özelliği en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Bir türlü erkek çocuk sahibi olamayan Mahavir, iki kızını güreşçi yapmaya karar verir. Toplumsal ve çevre baskısına rağmen kızlarını güreşçi yapmaya kararlı olan baba, büyük bir imtihandan geçiyor.

Asya ülkelerindeki kapalı toplumlarında kız çocuklarına bakış açısını 360 derece değiştirmeyi başaran bir babanın hikayesini anlatıyor Dangal filmi. 

Aamir Khan'ın başrolünde oynadığı film konusuyla olduğu kadar çekimleriyle de takdirleri hakkeden bir yapım oldu. 

Hindistan toplumundaki kadın erkek eşitsizliğine dikkat çekmek isteyen bir hocanın verdiği mücadele herkesi kendine hayran bırakıyor. 

Hint vatandaşı babanın kızlarıyla birlikte imza attığı başarı, aynı zamanda Doğu toplumlarındaki kadınlara da özgüven veren bir güç oldu.

Dangal filmi konusu nedir, yönetmeni kim, başrol oyuncuları, iMDb puanı kaç?
Dangal

 

Dangal filmi ile ilgili merak edilen sorular genelde yapım tarihi, yönetmeni, senaristi, başrol oyuncuları ve iMDb puanının kaç olduğu yönünde.

İşte Dangal filminin künyesi: 

Ülke: Hindistan

Türü: Spor-Dram

Süre: 2 saat 41 dakika

iMDb Puanı: 8,5

Yılı: 2016

Yapımcısı: Nitesh Tiwari

Senaristi: Dan Gilroy, Nico Soultanakis, Tarsem Singh

Oyuncuları: Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra, Zaira Wasim, Suhani Bhatnagar, Girish Kulkarni

Konusu: Filmde Aamir Khan, Mahavir Singh isimli bir güreşçiyi canlandırıyor. Filmin konusu güreşçi bir babanın çok istemesine rağmen erkek evladının olmamasını,  güreşçi bir erkek evladı olmadığı için üzülmektense kızlarını güreşçi yapmaya karar vermesini konu edinir. Film, Hindistan'da gişe rekorları kırmıştı.


 

Yorumlar