En İyi Aşk Filmleri ve duygu yüklü 15 film

Şimdiye kadar izleyen birçok kişiyi gözyaşlarına boğan en duygusal filmler her zaman izleyici buluyor. Duygusal bir film izleyip ağlamak isteyenler için konusu itibariyle en duygusal yerli ve yabancı filmleri derledik.

Google Haberlere Abone ol
En İyi Aşk Filmleri ve duygu yüklü 15 film

Ailesi ve sevdikleriyle birlikte konusu aşk, drama olan duygusal filmler izlemek isteyen vatandaşlar internet üzerinden duygusal filmler arıyor. Yerli ve yabancı yapımların en çok sevilen ve en çok izlenen duygusal filmlerini sizin için derledik. Klişe konuların dışına çıkan izleyici tarafından çok izlenen filmler kült yapımlar listelerinde yer alıyor.

15. Yeşil Yol –  imdb:8,5

Kocaman temiz bir kalbin anlatıldığı bu film defalarca yayınlanmış ve defalarca izlenmiş olabilir ama hala aynı etkiyi bırakacak kadar mükemmel.

14. Bensiz Hayatım –  imdb:7,6

Klasik bir hikaye olmasına karşın oldukça tatlı ve etkileyici bir film. Oldukça alışkın olduğumuz doktorların ömür biçmesi ve kalan ömürde yapılanlar bu filmde de mevcut.

13. İncir Reçeli  – imdb:6,9

Mükemmel bir aşk hikayesine daha merhaba deyin. Duygusal romantik filmler arasında yer alan İncir Reçeli bir dönem oldukça popüler olmuştu. Film bu sebeple iki kez vizyona girmişti. İlkinde kimse beğenmeyince hemen kaldırılmış sinemalardan, adı bile geçmemiş. Ama ikinci defa vizyona girdiğinde sizin de hatırlayacağınız gibi adeta patlama yaptı. Ününü hak edip etmediği göreceli bir konu ama en azından gözlerinizi dolduracağı kesin.

12. Issız Adam – İmdb 6.8

Yerli duygusal filmler kategorisinde en çok izlenen filmlerden bir tanesi Issız Adam. Duygusal romantik filmler arasında yer alan bu filmde: İki kişi birbirine aşık olur, ya sonra? Sonrası bu iki kişinin karakteri, yaşantısı ve yaşamdan beklentilerine göre belirlenir. Peki, aşık olan ıssız bir adamsa? İşte her şeyi batırır. Salya sümük ağlamaklı filmler çıkarır ortaya. En duygusal türk filmleri denilince filmin son sahnesi de hep aklınıza gelecek! Başka spoil yok izlemeyen mutlaka izlesin!

11. Sonsuz Aşk – 6.1

Sonsuz aşk türk aşk filmleri kategorisinde belkide klişe sayılacak bir hikaye. Ama onu özel yapan oyuncuları ve yönetmenin başarısı. Filmi gerçekmiş gibi izlettiriyor. Bir profesör ve evlere temizliğe giden bir kadının hikayesini aşk ile birbirine bağlıyor.

10. Aşk Tesadüfleri Sever – 7.4

Aşk Tesadüfleri Sever türk sinema tarihine adını yazdıran aşk filmlerinden bir tanesi. Filmde yıllar sonra aşık olan iki kişinin yıllar önce aynı hastanede doğan iki kişi olması ve biri için birinin can olması? İzlemediyseniz mutlaka listenize bu filmi ekleyin.

9. Gönül Yarası – 7.8

Yavuz Turgul’un sinema anlayışı her zaman çok derin olmuştur. O filmleri ile izleyenlerin düşünmesini ve hüzünlenmesini sağlamıştır. Bizden biri olabilecek insanların, en uçta kalmış, aykırı olmaya kendini adamış ya da zincirlerini kırmaya hazır insanların hikayesini işler. Gönül Yarası’da gerçek bir yara bırakmaya hazır bir film.

8. Bi Küçük Eylül Meselesi – 7.4

Aşkın nerede ve nasıl geleceği bilinmez. Kim ne der? Kim nasıl karşılar? gibi alınganlıklar aşkın doğasına terstir. Aşk saf ve temizdir. Cesareti içinde ister. Bi Küçük Eylül Meselesi filmi bu eksende şekillenen bir film. Başarılı oyunculuk, klişelerden uzak bir aşk hikayesi.

7. Başka Dilde Aşk – imdb 7.4

Aşık olmak için aynı dili konuşmaya gerek var mı? Bizce yok. Eğer aşık olacağınız kişiyi seçemiyorsanız, dilini de seçemezsiniz. Konuşamayan birine aşık olmak, aşkın içinde iletişim zorlukları ve ifade biçimleri için anlatımı güçlü bir film. Türkçe duygusal filmler izlemeyi sevenler için konuşamayan bir aşığı izlemekte güzel bir farklılık olacaktır.

6. Sevmek Zamanı – imdb 8.4

Duygusal aşk filmleri türk yapımı olunca hep klişe mi oluyor? Elbette hayır. Sizi hüngür hüngür ağlatacak filmler yapıyor usta yönetmenler. Bunlardan bir tanesi yüreğinize koca bir çizik atıp iyice kanamasını sağlayan Sevmek Zamanı. Duygusal aşk filmleri türk yapımı olunca isteniyor ki sonunda sevenler kavuşsun, kız fakir adam zengin olsun. Metin Erksan gibi zamanından çok öteye seslenebilmiş bir yönetmenin elinden çıkan, zamanından bugüne en iyi türk duygusal filmler listesinde yerini almış bir film Sevmek zamanı.

5. P.S I Love You –  imdb 7,0

Ölen sevgilinizden hala haber almak nasıl bir şey olurdu sizce? Öyle bir aşk ki, öleceğini anladıktan sonra eşi için notlar yazmaya başlayan bir adam anlatılıyor. Karısı yalnız kalmasın diye daha ölmeden önce düşünüyor bunları. Eşsiz bir romantizm.

4. Senden Önce Ben – imdb 7.4

Senden Önce Ben filmi yabancı duygusal aşk filmleri kategorisinde en üst sıralarda yerini alan duygusal bir film. Aşk, aşık olma süreci ile ilgili takıntılardan kurtulmak isteyenler için bir baş yapıt. Fakat film ağır derece duygusallık içereceği için mendillerinizi hazırlayın.

3. Aşıklar Şehri – imdb 8.1

Aşıklar Şehri gerçekçiliğe en yakın filmlerden bir tanesi. İki kişinin aşkı, hayalleri ve çatışan dünyası. Kendi hayatlarına yol alırken aşkın geçeceği düşüncesi oldukça yanlış olduğunun göstergesi. Film aynı zamanda Oscar ödüllü. Yönetmeni Damien Chazelle elini attığı her projede ödül yağmuruna tutuluyor. Filmlerinde müzik olmazsa olmazlardan.

2. 5 to 7 – imdb 7.1

5 to 7 iki farklı kültürde yetişmiş insanın birbirlerini kabullenme süreci ve aşık olmalarını anlatan aykırı bir hikaye ile karşımıza çıkan bir film. Fransız ve kadın ve Amerikalı bir adam aşık olur. Kadın evlidir fakat 5 ile 7 arasında bir ilişki yaşaması, istediğini yapması konusunda özgürdür. Amerika kültürü de tek eşlilikten yanadır. İki farklı kültür, aşık olma ve vazgeçmeyi anlatıyor.

1.Aynı Yıldızın Altında –  imdb 7.8

İki kanser hastası gencin başından geçen aşk hikayesi. Her şeyi bir anlık da olsa unutmak. İzlerken göz yaşlarına boğulacağınız en duygusal aşk filmleri listenize ekleyeceğiniz bir yapıt. Dram filmleri kategorisinde hastalık ve ölüm arasında geçen yapımların en başarılır olanlarından bir tanesi.

Yorumlar