Sincan'da devam eden darbe girişimine ilişkin davalar

- Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Erdoğan: - "Bu davalar milletimizin namus davasıdır. 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde rol alan 7'den 70'e bütün unsurlar hak ettikleri cezaları almadan huzurlu uyumayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Sincan'da devam eden darbe girişimine ilişkin davalar

ANKARA (AA) - Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin davaları "milletin namus davası" olarak tanımlayarak, "15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde rol alan 7'den 70'e bütün unsurlar hak ettikleri cezaları almadan huzurlu uyumayacağız." dedi.

Kültür Memur-Sen üyeleri, Sincan'daki Ceza İnfaz Kurumları önünde, darbe girişimine ilişkin davalara dikkati çekmek için toplandı.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da şehit olanların ve gazilerin acılarının ilk günkü gibi tazeliğini koruduğunu belirterek, hainlerin karartmaya çalıştığı 15 Temmuz gecesinin, milletin destansı direnişiyle aydınlık bir sabaha çıktığını söyledi.

Darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının yargılandığı davaları, 15 Temmuz bilincini diri tutmak amacıyla takip ettiklerini kaydeden Erdoğan, "Sincan'da ve çeşitli illerde görülmekte olan davalarda, Türkiye'nin darbeler tarihinin kirli parantezi kapatılacaktır. Biz millet olarak, bu davanın hem mağduru hem müştekisi hem tanığı hem de müdahiliyiz. 15 Temmuz katillerinden, hainlerinden hesap sorulduğunda şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzu ödeyeceğiz." dedi.

Erdoğan, bazı davaların sonuçlandırıldığını ve hainlerin en ağır cezalara çarptırıldığını vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kültür Memur-Sen ve Memur-Sen olarak 80 milyon vatan evladının geleceğine kast eden bu ihanet çetesinin yırtma girişimlerine asla müsaade etmeyeceğiz. Biz diyoruz ki gün, millete ihanet edenlerin ihanetinin cezalandırılacağı günüdür. Gün, 'Ezin, yakın, vurun, acımayın' diye talimatlar yağdıran apoletli teröristlere acınmayacağı gündür. Gün, bu milletin tankını milletin üstüne sürenlerin hesap verme günüdür. Gün, bu milletin uçağıyla alçaktan uçarak korku salmaya çalışan alçakların yargılanma günüdür. Burada da gerek FETÖ ana davası gerekse de Akıncı Üssü Davası gibi onlarca davanın bir an önce neticelendirilmesi, milletimizin vicdan ve adalet duygularının daha fazla zedelenmemesi için hayati önem taşımaktadır."

Cezasız kalan ihanetin tekrarlanabileceğine, bedeli ödetilmediği takdirde vatana ihanet eden soysuzların çoğalacağına dikkati çeken Erdoğan, "Bu davalar milletimizin namus davasıdır. 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde rol alan 7'den 70'e bütün unsurlar hak ettikleri cezaları almadan huzurlu uyumayacağız." diye konuştu.




Yorumlar