Sinan Kuzucu yayınları kimin? Sinan Kuzucu kim?

Sinan Kuzucu yayınları kimin, sahibi kimdir, kim tarafından kuruldu, LGS'de çıkan soruları asıl tutturuyorlar? LGS ile ilgili şaibelerin hedefinde olan yayıneviyle ilgili merak edilen soruların cevapları haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Kuzucu yayınları kimin?

Sinan Kuzucu yayınları kimin, Sinan Kuzucu yayınlarının sahibi kimdir, nerelidir soruları LGS sınavından sonra öğrencilerin moral ve motivasyonunu bozan haberlerden sonra önem kazandı ve merakla sorulmaya başlandı. Peki, Sinan Kuzucu yayınları kimin? Sahibi kimdir? İşte detaylar: 

Sinan Kuzucu Yayınları, en son 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılan LGS sınavından sonra  gündem olmaya başladı; çünkü sınavdan sonra bazı muhalif gazetelerin internet sitelerinde, sınavda çıkan soruların büyük oranda bir yayınevinin sorularıyla paralallik gösterdiği belirtilerek şaibe oluşturuldu. 

Birgün, Cumhuriyet ve Odatv gibi internet sitelerinde yer alan haberlerde, LGS sorularının Sinan Kuzucu Yayınları'nın sorularıyla birebir benzerlik gösterdiği ileri sürülerek bu durumun neden olduğu şüpheye dikkat çekildi. 

İddialar sonrasında yaptığımız küçük bir araştırmada işin aslının ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. 

Sinan Kuzulu Yayınları İzmir'den faaliyet gösteren bir yayınevidir. Merkezi İzmir'in Konak ilçesinde bulunuyor. 

Yayınların sahibi ise bizzat Sinan Kuzucu'dur. Yayınevi 2007 yılında İzmir'in Konak ilçesinde Sinan Kucuzu ve Nilüfer Ak tarafından kurulmuş.

Asıl mesleği Fen Bilimleri Öğretmenliği olan Sinan Kuzucu'nun İzmir'de kendi adında özel bir dershanesi de var.

Yayınevinin daha önce Milliyet Gazetesi'nde de haberi çıkmış.

27 yıllık eğitimci olan Sinan Kuzucu, "LGS sorularını nasıl tutturdukları" yönündeki soruya sınavdan önce şöyle cevaplamış: 

Çünkü Sinan Kuzucu Yayınlarını alan bir öğrenci neredeyse LGS soru kitapçığını eline almış gibi olur. Üç yıldır LGS’de çıkan soruları inceleyerek oradaki soru kalıplarına uygun sorular hazırlıyoruz. Yayınlarımız da Millî Eğitim Bakanlığı’nın her ay yayımladığı MEB örnek soruları doğrultusunda hazırlanıyor. Biliyorsunuz, LGS’de belli soru kalıpları vardır. Bu kalıpları Millî Eğitim Bakanlığı her ay LGS’de çıkacak sorulara örnek olacak 45 soru yayınlar. Bu soruları sınav sorularını da hazırlayan komisyon hazırlar.

Sinan Kuzucu Yayınları
Sinan Kuzucu Yayınları zaten bu alanda iddialı olduğunu söylemiş

 

Burada yer alan haberde de belirtildiği gibi Sinan Kuzucu Yayınları, LGS hazırlık kitaplarını, MEB tarafından her düzenli bir şekilde yayınlanan "Örnek sorular" baz alınarak hazırlıyor. Bu nedenle LGS'de çıkan soruları da en çok tutturan yayınevi olmayı başarıyor. 

Son olarak; 

Sinan Kuzucu Yayınları'nın internet sitesinin hemen girişinde şu not yer alıyor: 

Sinan Kuzucu yayınları kimin? Sinan Kuzucu kim?


 

 

Yorumlar

Mehmet Açan meb her ay 45 tane soru içeren örnek sorular yayımlıyor ve siz buna bakarak 90 soruluk bir sınavın 32 tanesini tutturuyorsunuz eyvallah peki sorum şu mebin bile kendi sınavı için verdiği örnek soruların tamamı bile 15-20 soruyla benzerlik göstermezken siz nasıl oluyorda 32 soru tutturuyorsunuz