Sinan Canan eşi kimdir? Sinan Canan nereli, kaç yaşında?

Sinan Canan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, eşi kimdir soruları son dönemlerde çeşitli haber kanallarında katıldığı programlar sonrasında daha sık sorulmaya başladı. Sinan Canan kimdir, nerelidir? Eşi Bige Canan kim?

Google Haberlere Abone ol
Sinan Canan eşi kimdir? Sinan Canan nereli?

Sincan Canan Sinir Bilim Uzmanı olarak katıldığı televizyon programında yaptığı yorumlarla dikkatleri çekti. Modern hayatta insanlara biçilen rollerin veya insanların kendilerine biçtikleri rollerin, beklenmedik vakaların karşısında nasıl bir hal aldığı konusunda önemli tespitlerde bulundu. Peki, Sinan Canan kimdir, nerelidir? Eşi Bige Canan kim?

SİNAN CANAN KİMDİR?

Prof. DR. Sinan Canan 1972 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

Canan, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunudur. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı. 2004-2015 yılları arasında çeşitli üniversitelerin tıp fakültelerinde öğretim üyesi olarak çalıştı.

2016 yılından beri Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

2017 yılında İstanbul’da kurduğu eğitim ve araştırma merkezi Açık Beyin ile nörobilim tabanlı bireysel ve kurumsal eğitim geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir.

Sinan Canan ayrıca 2019 yılından beri Türkiye Milli Sağlık ve Doğa Bilimleri Derneği (SADE) yönetim kurulu başkanlığını da yürütmektedir.

Dr. Sinan Canan, AçıkBeyin Youtube Kanalı üzerinden görsel yayınlarını da sürdürmektedir.

Sinan Canan, kaos teorisi, karmaşıklık, fraktal geometri, doğadaki biçimler gibi genel bilimsel konuların yanı sıra, öğrenme, lisan, zihinsel performans, yaratıcılık, sanat, inançlar, liderlik, eğitim, ebeveynlik gibi temel konuların sinirbilimsel açıklamaları üzerine ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar düzenlemektedir. Tüm anlatılarını İnsanın Fabrika Ayarları (İFA) çerçevesinde kurgulayan Dr. Canan, aynı zamanda AçıkBeyin bünyesindeki tüm eğitimleri de aynı temel üzerinde tasarlamaktadır. AçıkBeyin ve Dr. Sinan Canan’ın anlatılarının en temel amacı, modern dünyada doğru bir yaşam kurmanın bilimsel ipuçlarını tüm insanlara ulaştırmaktır.

Sinan Canan, Bige Canan ile evlidir. Evliliklerinden Aybike Canan isminde kız çocukları var.

Bige Canan da Sinan Canan ile üniversitede aynı bölümden aynı sınıftan mezun. İkilinin tanışıklığı sınıf arkadaşlığı daha sonra hayat arkadaşlığına dönüşüyor.

Yorumlar