Sinan Ateş'i kim neden öldürdü? Sinan Ateş neden öldürüldü?

Sinan Ateş'i kim neden öldürdü başta siyaset dünyası olmak üzere son günlerde kamuoyunda en çok cevabı merak edilen sorulardan biri oldu. Ankara'da arkadaşıyla birlikte bir apartmanın girişinde öldürülen Ateş'in ölümüyle ilgili şu ana kadar 18 kişi tutuklandı. Peki, tutuklananlar kim?

Google Haberlere Abone ol
Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş cinayeti?

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında son durum nedir? Sinan Ateş, Ankara'da düzenlenen silahlı saldırıyla hayatını kaybetti. Arkadaşıyla bir apartmanın girişinde saldırıya uğrayan Ateş olay yerinde hayatını kaybederken, arkadaşı da omzundan yaralandı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş neden görevden alındı, neden istifa etti, kim, neden öldürdü? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında son durum nedir?

SİNAN ATEŞ'İ KİM NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı akademisyen Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak’taki İnci Apartmanı’ndan çıktıkları sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Sinan Ateş kimdir, neden öldürüldü? Sinan Ateş'i kim öldürdü, katili kim?
Sinan Ateş 

 

Saldırıda Sinan Ateş başından, Selman Bozkurt da omzundan yara aldı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından kalp masajı yapılan ve daha sonra özel hastaneye kaldırılan Sinan Ateş hayatını kaybetti. 

İhbarla olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayın ardından kaçan motosikletli saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

SİNAN ATEŞ NEDEN GÖREVDEN ALINDI VEYA NEDEN İSTİFA ETMİŞTİ?

Sinan Ateş 2019 yılında başında bulunduğu Ülkü Ocakları'ndan üniversitedeki eğitimi nedeniyle bıraktığını belirterek şunları ifade etmişti: “09 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, ömür boyu taşıyacağım en kutsal unvan olacaktır. Ülküdaşlarım haklarını helal etsinler. Bu can bu bedende oldukça Liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin ve davamın emrinde olacağım”

SİNAN ATEŞ BİYOGRAFİSİ

38 yaşında olan Sinan Ateş, aslen Balıkesir'in Dursunbey ilçesindendi.

2005-06 yıllarında Ülkü Ocakları Genel Sekreter Yardımcılığı yapan isim, 2007 yılından itibaren Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın yapıyordu.

1984 Balıkesir Dursunbey'de doğdu. 2019 yılında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde MHP yönetiminden yana tavır alarak gidenleri sert bir dille eleştirmişti.

Sinan Ateş kimdir, neden öldürüldü? Sinan Ateş'i kim öldürdü, katili kim?
Sinan Ateş

 

Sinan Ateş 2 Nisan 2020 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa ederek Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde çalışmaya başladı.

Mevcut Ülkü Ocakları yönetimi ile arasında sorun olduğu bilinen Sinan Ateş'in İYİ Partili oldukları ülkücü camia tarafından bilinen isimlerle fotoğraf çektirmesi dikkat çektmişti.

Sinan Ateş'in neden öldürüldüğü sır gibi saklanıyor. Katiller, para karşılığında öldürdüklerini söylüyor. Ancak olayın ardındaki siyasi ya da adli sır perdesi hala aydınlanmadı.

CİNAYETİ İŞLEYENLER İFADELERİNDE NE DEDİ?

Sinan Ateş'in ölümüyle ilgili soruşturmada azmettirici olarak gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınan Doğukan Çep, cinayeti neden işlediğini ifadesinde anlattı. Çep, aslında cinayet amacı taşımadıklarını ileri sürdü.

Ateş cinayetinin azmettiricisi olmakla suçlanan Doğukan Çep’in emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. NTV’nin edindiği bilgiye göre Çep ifadesinde “Sinan Ateşi ocak başkanıyken bize sahip çıkmadı. Yargıtay’da temyiz aşamasındaki bir dosyam için yardım istedim ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığı ile korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık. Öldürülme amacımız yoktu” dedi.

“Dodo” lakabı kullanan Doğukan Çep’in, İstanbul Gülsuyu’da Hasan Ferit Gedik cinayetinde 35 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor.

Şüphelinin cinayetten 2 gün önce İstanbul’dan Ankara’ya geldiği, Sinan Ateş'in gittiği yerleri saat saat not ederek tetikçiye bildirdiği tespit edildi. Zanlının saldırının ardından önce Bolu Gerede’ye ardından İstanbul’a gittiği belirlendi.

CİNAYETİ İŞLEYEN TETİKÇİ ARANIYOR

Tetikçi olduğu belirlenen ve hala aranan Eray Özyağcı’yı Ankara’ ya getiren özel harekat polislerinden birinin uyuşturucu kaydı bulunduğu da bildirildi.

Zanlının suç kaydına rağmen nasıl polis olduğu araştırılıyor. Polisler ilk ifadelerinde zanlıyı kim olduğunu bilmeden Ankara’ya getirdiklerini savundu. İsmini ve tetikçi olduğunu gözaltına alınınca öğrendiklerini söyledi.

Cinayet ile ilgili soruşturmada bugüne kadar 17 isme ulaşıldı. Tetikçi dışındaki tüm isimler yakalandı. Ankara Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerince yürütülen soruşturmada Organize, Narkotik, Terör ve İstihbarat gibi birimler de destek veriyor.

ŞU ANA KADAR KAÇ KİŞİ TUTUKLANDI?

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturmada gözaltı ve tutuklu sayısı her geçen gün artıyor. Tutuklananlar arasında eski MHP'li bir avukat da bulunuyor. 

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturması devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli avukat S.Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen S.Ö, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Avukat S.Ö. ile gözaltına alınan T.D. ve E.Y. daha önce tutuklanmıştı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 18 oldu.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.


 

Yorumlar