Simyacı'nın yazarından İzmir için bağış ve ayetli mesaj

Dünyaca ünlü simyacı keserinin yazarı Paulo Coelho, İzmir için Kur'an-ı Kerim'den bir ayet paylaştı ve bağışta bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Simyacı'nın yazarından İzmir için bağış

Türkiye’de Simyacı, Veronika Ölmek İstiyor ve Aldatmak kitaplarıyla tanınan Coelho sosyal medya hesabı Twitter'dan Kur'an’ı Kerim'in İnşirah Suresi’nde yer alan ayeti paylaşarak, depremden etkilenen Türkiye ve Yunanistan için bağış yapacağını duyurdu.

Deprem için Türkiye ve Yunanistan için bağışta bulunacağını söyleyen dünyaca ünlü yazar Coelho, şunları kaydetti:

Tüm dayanışmam Türk arkadaşlarıma, pazartesi günü Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi aracılığıyla bağış yapacağım.

Bağışın depremden etkilenen ülkeler (Türkiye ve Yunanistan) arasında nasıl dağıtılacağına RCRC karar verecektir.

Coelho ayrıca Kur'an-ı Kerim'den İnşirah Suresi’nde yer alan "Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır" ayetini paylaştı.

Paulo Ceolho kimdir?

1947’de Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde doğdu. Kendini tümüyle edebiyata vermeden önce tiyatro yönetmenliği, oyunculuk, şarkı sözü yazarlığı ve gazetecilik yaptı. 1986’da yayımlanan Hac adlı ilk romanının ardından gelen Simyacı’yla dünya çapında üne erişti. 

Simyacı, XX. yüzyılın en önemli yayıncılık olaylarından biri oldu ve 85 milyon sattı.

Coelho, Brida (1990), Piedra Irmağı’nın Kıyısında Oturdum Ağladım (1994), Beşinci Dağ (1996), Işığın Savaşçısının Elkitabı (1997), Veronika Ölmek İstiyor (1998), Şeytan ve Genç Kadın (2000), On Bir Dakika (2003), Zâhir (2005), Portobello Cadısı (2006), Kazanan Yalnızdır (2008), Elif (2011), Akra’da Bulunan Elyazması (2012), Aldatmak (2014) ve Casus (2016) gibi yapıtlarıyla sürekli olarak çoksatar listelerinde yer aldı.

Sosyal ağlarda en çok takipçiye sahip yazar olan Coelho’nun, 81 dilde yayımlanan kitaplarının toplam satışı 225 milyonu geçti.

Bugüne kadar pek çok ödül ve nişana değer görülen Coelho, Birleşmiş Milletler Barış Elçisi ve Brezilya Edebiyat Akademisi üyesidir.

Yorumlar