Sidar Şahin kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Peak Games'in kurucusu Sidar Şahin kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Yaptığı başarılı girişim ile dünya piyasasına açılarak Türkiye'den ABD'ye oyun satan Şahin'in biyografisi merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sidar Şahin kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Türkiye'den Amerikan şirketlerine 1,8 milyar dolarlık başarılı bir satış gerçekleştirerek bütün dikkatleri üzerine çeken Sidar Şahin kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Sidar Şahin, yaptığı başarılı girişim ile Türk şirketlerinin dünya piyasasına kaliteli ürünler satabileceğini gösterdi. İşte Sidar Şahin hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Sidar Şahin, Peak Games'in kurucusu ve CEO'sudur. 2010 yılında kurduğu şirketi 2020 yılı itibariyle 1,8 milyar dolara sattı. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde okurken okulu terk ederek girişimciliğe başlayan Sidar Şahin, Türkiye’nin önde gelen oyun uzmanlarından biridir.

Peak Games’i kurmadan önce, Türkiye’de ve dünyadanin  farklı bölgelerinde yüksek profilli oyun şirketlerini ve başarılı internet girişimlerini yönetmiştir.

Oyun ve girişimcilikteki deneyimiyle, Sidar Peak Games’in CEO’su ve Kurucularından biri olarak, ekibe liderlik etmekte ve stratejik vizyon sunmaktadır. Bir önceki girişimlerinden biri olan Funpac, 2003 yılında kurulmuş başarılı bir mobil oyun stüdyosudur ve oyunları 30 ülkede, 20’den fazla operatör ve portal üzerinden kullanıcılara ulaşmıştır.

İZLESENE.COM'UN DA SAHİBİ

Sidar’ın ikinci girişimi olan Izlesene.com, sosyal video paylaşımı üzerine yoğunlaşmış ve Türkiye trafiğinde Youtube’u geride bırakmıştır. Izlesene.com, bir girişim olarak çıkış yaptığında, Türk Internet endüstrisinde en yüksek değeri yakalayan firma olmuştur. Şu anda Türkiye’nin en değerli ikinci internet ürünü olan Izlesene, Google Adplammer ve IAB raporlarına* göre dünyanın da top 1.000 internet ürünü arasındadır.

Sidar Şahin kimdir

Sidar’ın üçüncü girişimi olan Gamegarden, milyon dolarlık bir şirket olup, Türkiye’nin lider medya firmalarından Doğan Grup tarafından satın alınmıştır. Aynı zamanda Trendyol.com’un da ortağı olan Sidar, sitenin Türkiye’nin en büyük ve en hızlı büyüyen e-ticaret sitesi olmasında önemli rol oynamıştır.

Tam bir girişimci ruhuna sahip olan Sidar, fikirlerini girişime çevirmek için, Boğaziçi Üniversitesi’ni lisans eğitiminin ilk senesinin sonunda bırakmıştır.

 

Yorumlar