SHIBA neden yükseldi, ne oldu, SHIBA Inu 1 dolar veya 1 lira olur mu, yükselir mi düşer mi?

SHIBA neden yükseldi, ne oldu, SHIBA Inu 1 dolar veya 1 lira olur mu, yükselir mi düşer mi, SHIB INU nedir, güvenilir mi? Şu an ne kadar? Kripto para piyasasında son günlerde tekrar bir hareketlilik başladı. Hareketliliğin en dikkat çekeni ise SHIBA oldu.

Google Haberlere Abone ol
SHIBA neden yükseldi, ne oldu, 1 dolar veya 1 lira

SHIBA neden yükseldi, ne oldu, 1 dolar veya 1 lira olur mu, yükselir mi düşer mi SHIBA Inu nedir, güvenilir mi?? Dogecoin katili olarak anılan Shiba Inu (SHIB), son günlerde kripto para balinalarının yoğun ilgisiyle karşı karşıya. SHIB topluluğu, son 14 gün içinde birçok balinanın devasa miktarlarda Shiba Inu (SHIB) satın aldığını belirtiyor. SHIBA coin neden yükseliyor, SHIBA Coin nedir, güvenilir mi? SHIBA neden yükseliyor, ne oldu, 1 dolar veya 1 lira olur mu, yükselir mi düşer mi? SHIBA Coin nedir, güvenilir mi, şu an ne kadar?

SHIBA INU en son 7 Şubat 2022 Pazartesi günü yüzde 40 varan bir yükseliş kaydederken, 8 Şubat Salı günü de yükselişini sürdürdü. Gelinen noktada 14 Ağustos 2022 Pazar günü itiabriyle SHIBA uzun süren düşüşler sonrasında tekrar yükselişe geçti. Şu anda piyasalarda 0,000017 dolardan işlem gören SHIBA'daki artışın devam edeceği ileri sürülüyor. 

Yatırımını SHIBA INU'ya yapan kripto para yatırımcıları bu aralar seviniyor. SHIBA birçok yorumcunun değerlendirmesine göre son günlerde en sıkışık alana kadar gelmişti. Piyasada şu anda en çok rağbet gören coinler arasında bulunan SHIBA'ya bu yoğun ilginin bir noktadan sonra patlayabileceği yorumları sık sık yapılıyordu. 

SHIBA neden yükseliyor, ne oldu, 1 dolar veya 1 lira olur mu, yükselir mi düşer mi
SHIBA neden yükseliyor, ne oldu, 1 dolar veya 1 lira olur mu, yükselir mi düşer mi

 

Son günlerde birçok Merkez Bankasının faizleri artırmama kararı alması da yine yatırımcıları Coin dünyasına geri döndürdüğü yorumları da yapılıyor. ABD Merkez Bankası uzun süredir faiz artırımına gidiyordu; ancak gelen son enflasyon verileriyle birlikte faiz artırımlarının artık durabileceği belirtiliyor.

En yükselişten sonra ise kişisel Twitter hesabı üzerinden birtakım açıklamalarda bulunan PAC Protocol CEO’su David Gokhstein, geride bıraktığımız hafta Perşembe gününden bu yana kripto para balinalarının trilyonlarca SHIB aldığını iddia etti.

Yayınladığı flood’da son iki hafta içerisinde birden fazla balinanın SHIB satın aldığını ifade eden Gokhstein, bu satın alımlardan en büyüğünü bir balinanın 35 milyon dolar karşılığında 6 trilyon SHIB satın alarak gerçekleştirdiğini açıkladı.

WhaleStats verileri, bu devasa satın alım işleminin Perşembe günü gerçekleştirildiğini gösteriyor. Öte yandan Cumartesi günü aynı balina üç farklı satın alımla sırasıyla 116 milyar, 159 milyar ve bir milyar olmak üzere toplam 276 milyar SHIB aldı. Bu SHIB token’ların sadece birer saat arayla satın alındığını da belirtelim.

Daha önce de WeBull, Coinbase Pro ve eToro’da listelenme haberlerinin etkisiyle balinalar çok yüksek miktarlarda SHIB satın almıştı. Şu an ise SHIB topluluğunda Robinhood’un SHIB’i listeleyeceği söylentisi hakim.

SHİBA COİN NEDİR?

Shiba Inu (kodu: SHIB), aynı zamanda Shiba Token olarak da bilinir, Ağustos 2020'de "Ryoshi" olarak bilinen anonim bir kişi tarafından oluşturulan merkezi olmayan bir kripto para birimidir. "DOGE Killer", olarak adlandırılan krito para, Dogecoin'den sonra piyasaya sürülmüştür ve Mayıs 2021 itibarıyla 6 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahiptir. Fiyatı oldukça düşüktür, bu sayede kullanıcıların "milyarlarca hatta trilyonlarca tane satın almasına" olanak tanımaktadır, şu anda yaklaşık 400 trilyon Shiba Token dolaşımdadır.

İsmi, logosunda bulunan köpek türü Shiba Inu'dan gelmektedir ve Dogecoin'den esinlenerek geliştirilmiştir ancak Dogecoin'den daha başarılı olma hedefi doğrultusunda DOGE Killer (Doge Katili) sloganıyla yoluna devam etmiştir.

Shiba Inu, Ağustos 2020'de "Ryoshi" olarak bilinen anonim bir kurucu tarafından başka bir kripto para birimi olan Dogecoin'den esinlenmiş olarak oluşturulmuştur. O zamanki token fiyatı, 20 Nisan 2021'de 0,000002 ABD Dolarına ulaşana kadar önemsizdi. 9 Mayıs 2021'de, fiyat 0,000009 ABD dolarının üzerine çıkarak 10 Mayıs 2021'de 0,0000388 ABD dolarında zirve yaptı. Şu anda kripto para piyasasında 14. en yüksek piyasa değeri olan CoinMarketCap'e göre 13 milyarın üzerinde bir piyasa değerine sahipti. 2021 yılı başlarında Vitalik Buterin, kurucusunun Sandeep Nailwal olduğu Hindistan COVID-Crypto Relief Fund'a 50 trilyondan fazla Shiba Jetonu bağışladı.

Nailwal, Hindistan'ın Dış Katkı Düzenleme Yasası'na uymak için, fonun tokenleri kademeli olarak dolara ve ardından rupiye çevirdiğini ve şu ana kadar yaklaşık %80'inin tamamlandığını söyledi. 13 Mayıs 2021'e kadar fiyat %40 düşüşle 0.000018 $ 'a düştü. Hindistan yardım fonunda hala gönderilen $shib jetonlarının %20'si beklemekte. (Ağustos, 2021, $0,0000085)

Shiba Token; Kucoin, CoinBene, Probit Global, CoinDCX, WazirX, Binance, Crypto.com, Huobi, gate.io ve OKEx borsalarında listelenmektedir. Haberler.com son dakika haberler, gündem haberler ve tarafsız haberler için okumaya devam edin.

Gelinen noktada SHIBA şu anda 0,000080 sınırını da aşarak (27 Ekim 2021 Çarşamba günü) rekor kırmış durumda.

SHIBA COİN NE KADAR?

Shiba Coin anlık olarak $ 0,00008'e kadar çıkmış durumda. Piyasada şu anda 190 trilyona yakın SHIBA işlem görüyor. SHIBA INU'nun toplam arz sayısı ise 394 trilyon adet olarak biliniyor. İlk çıktığında 1 katrilyon adetti. Bunun yaklaşık 5 trilyon adedinin yakıldığı tahmin ediliyor. Piyasada şu anda yaklaşık 400 trilyon civarında SHIBA bulunduğu tahmin ediliyor. SHIBA'nın 1 dolar olabilmesi için, bazı azalistlere göre birazının daha yakılması gerekiyor.

SHIBA 1 LİRA OLUR MU VEYA 1 DOLAR OLUR MU?

Shiba ile ilgili en çok berak edilen konulardan biri 1 lira ya da 1 dolar olup olmayacağıyla ilgilidir.

SHIBA yükselir mi, neden yükseliyor, SHIBA 1 dolar, 1 lira olur mu, SHIBA Coin nedir, güvenilir mi, şu an ne kadar?
SHIBA INU'nun adını aldığı köpek türü

 

Bu soru bütün dünyada merakla soruluyor. Çünkü, birçok kişi yatırım yapmış ve sonucunu bekliyor gibi görünüyor. 

SHIBA ile ilgili en isabetli yorum yapan analistlerden biri 2021 yılı öncesinde coinin 0,000039'u aşacağını söylemişti. Analist, bu sınırı aşması halinde önümüzdeki dört yıl içerisinde de 1 doları bulabileceğini söylemişti. Ancak söylenenlerin ne kadarının gerçekleşeceğini ise tabii ki bilemeyiz. 

SHIB HAKKINDA ÖZETLE BİRKAÇ KISA BİLGİ

SHIBA INU'nun giderek daha fazla değer kazanmasıyla birlikte onun hakkında bilgi edinmek isteyenler de artıyor. SHIBA INU temel mantık olarak aslında Bitcoin ile aynı yapıya sahiptir. Ancak Etherium altyapısı kullanıyor. 

1. Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Shiba INU, ‘Ryoshi’ adı verilen anonim kişi ya da kişiler tarafından yaratıldı. 2020 yılının ağustos ayında piyasaya sürüldü.

2. SHIBA’nın altyapısı

Shiba INU, Ethereum ağı üzerinde çalışan bir kripto para birimidir. ShibaSwap adını taşıyan, kendi merkeziyetsiz borsası bulunmaktadır.

3. Kullanıcılarına ne vadediyor?

Shiba INU, ‘merkeziyetsiz topluluk kurma deneyi’ olarak tanımlanan bir projedir. Whitepaper’larında bile sıfırdan başladıklarına değinen SHIBA kurucuları, hiçlikten bir şey yaratmaya çalıştıklarının altını çiziyorlar. Şu an, NFT piyasasında köpek temalı eseler üreten sanatçıları destekleyen, kurtarma operasyonları için bağış toplayan bir proje haline geldi.

4. Shiba INU madenciliği yapılıyor mu?

Shiba INU, madenciliği yapılan bir kripto para türüdür.


 

Yorumlar