Sezgin Baran Korkmaz neden aranıyor, neden kaçtı, neden tutuklandı, kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, şirketleri?

Sezgin Baran Korkmaz kimdir, neden aranıyor, neden kaçtı, neden tutuklandı veya Sezgin Baran Korkmaz kimdir, nerelidir, son günlerde neden gündeme gelen isimler arasında yer alıyor. İşte Baran Korkmaz hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Baran Korkmaz kimdir, nerelidir?

Sezgin Baran Korkmaz kimdir, neden aranıyor, neden kaçtı, neden tutuklandı, ne ile suçlanıyor? Sezgin Baran Korkmaz kimdir, Sedat Peker ile ne ilişkisi var, son günlerde neden tekrar gündeme geldi sorularının cevapları merak ediliyor. Sedat Peker'in yayınladığı son videoda bir kez daha Sezgin Baran Korkmaz adı geçiyor. İşte Sezgin Baran Korkmaz hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Sezgin Baran Korkmaz kimdir
Sezgin Baran Korkmaz

 

Sezgin Baran Korkmaz, yurt dışında bulunan ve evine baskın düzenlenen Sedat Peker'in iddiaları sonrası tekrar gündeme geldi. Peki, Kara para aklama' operasyonuyla gündeme gelen SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz kimdir? Sezgin Baran Korkmaz nerelidir? Sezgin Baran Korkmaz kaç yaşında? İşte, Sezgin Baran Korkmaz hakkında merak edilenler.

Sezgin Baran Korkmaz 7 Kasım 1977 tarihinde Kars’ta dünyaya geldi. Türk iş insanı, girişimcidir. SBK Holding ve SBK Vakfının kurucu başkanıdır.

Mega Varlık Yönetim A.Ş., Komak Isı Yalıtım sistemleri, SBK Holding Biofarma İlaç sanayi, Unico Sigorta, Münir Şahin İlaç Sanayi, Ecem İlaç Pazarlama, İstanbul Doğu Batı Derneği, Bugaraj Elektronik Ticaret, Hexagon Mühendislik, Auto Alsat Bilişim Otomotiv, Vaniköy Sigorta, Komak Madeni Yağ Akaryakıt, Boğaziçi Cam Sanayi, Bukombin Bilişim, Ürosan Kimya, Noil Yatırım, Blane Teknoloji, Umut İlaç, İsaanne Sarl şirketlerinin sahibidir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, uluslararası kara para aklama suçlamasıyla aranmaktadır. Türkiye'deki şirketlerine ve tüm mal varlığına mahkeme tarafından el konulmuştur.

Amerika'nın Utah Eyaleti'nde vergide sahtecilik yapmaktan ceza almış bir şirketle de ilişkisi mevcuttur.

5 Aralık 2020'de Türkiye'den ailesiylle birlikte terk ederek Avusturya'ya kaçmıştı.

Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonlar sonrası çektiği videoya bir yenisini ekledi.

Sedat Peker yayınladığı videoda şu iddialarda bulundu:

“Nusret diye bir kardeşimiz var etçi. Konunun diğer kahramanı Mehmet Ağar Bey'in oğlu Tolga Ağar. Yanında kız arkadaşı, Emir Sarıgül'ün evine geliyorlar Beykoz Konakları'nda. Onun bir alt sokağında da Mehmet Ağar Bey'in evi var. Ağar'ın yanında da Sezgin Baran Korkmaz var.”

Sezgin Baran Korkmaz, hayırsever kişiliği ile de tanınıyor. Relief International ve EastWest Institue'da yönetim kurulu üyesidir ve EastWest Institue İstanbul ofisi Sezgin Baran Korkmaz'ın himayesinde açılmıştır.

Sevcan Orhan kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Eşi kim?
Önemli bir sivil toplum örgütü olan Relief International, genel olarak dezavantajlı kişilere ve çeşitli büyük ölçekli krizlere odaklanmaktadır.

 

Sezgin Baran Korkmaz, Relief International'ın Suriye'nin iç çatışmasından etkilenen çocuklar adına yaptığı çalışmaları genişletmek için maddi ve manevi destek vermektedir.

1000'den fazla çocuğa burs veren Sezgin Baran Korkmaz, 2017'de SBK Vakfı'nı kurdu. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, binlerce öğrencinin öğrenim göreceği okullar yaptırdı ve devlete bağışladı.

Kendi şirketinin daha nöce yaptığı açıklamaya göre; 

Sezgin Baran Korkmaz’ın şu andaki amacı, beş yıllık bir program kapsamında Ortadoğu'da yaygınlaşan Suriyeli gençlere destek sağlamak için bir yardım grubuyla birlikte, okullar ve sağlık merkezleri kurmak, sosyal girişimler başlatmak ve destek olmaktır.

Korkmaz, Birleşmiş Milletler tarafından insani yardım eylemleri nedeniyle 20 Haziran, 2017'de ödüllendirildi.

Kendi açıklamaları; 

Kendisine küçükken yapılan yardımları unutamadığını ve bu nedenle paylaşmayı önemsediğini belirten Karslı işadamı Sezgin Baran Korkmaz, okul açılışı ve 5 bin öğrenciye yardım için geldiği Kars'ta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sezgin Baran Korkmaz kimdir, neden aranıyor, neden kaçtı, neden tutuklandı, nerelidir, kaç yaşındadır, şirketleri nelerdir?
Korkmaz, Birleşmiş Milletler tarafından insani yardım eylemleri nedeniyle 20 Haziran, 2017'de ödüllendirildi.

 

Çocukken ayakkabı boyacılığı yaptığını ifade eden Korkmaz, "Ayakkabı boyarken bana bahşiş verenlerin çocuklarına bugün burs veriyorum. Çocukların hayallerine ortaklık ediyoruz. Her 15 günde bir İstiklal Caddesi'nde sokak temizleyenlere para dağıtıyorum. Verdiğimizin Allah bin katını bize veriyor" dedi.

Türkiye genelinde 200 öğrenciye burs veren Korkmaz, geçtiğimiz aylarda Suriyeli mültecilere de 20 milyon dolar bağışta bulunmuş.

ABD'deki evsizlere de yardım ettiğini belirten Korkmaz, memleketi Kars için ise tüm imkanlarını kullanmayı planladığını belirtiyor.

Şehirde 2 yurt, 2 ortaokul, 1 ilkokul, 1 de anaokulu yaptıran Korkmaz, bu okullara 35 milyon TL harcadıklarını belirterek, önümüzdeki yıl için de 12 milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi.

Altı yıldır Kars'ın köy okullarındaki öğrencilere bot, mont, atkı, bere ve eldiven yardımında bulunan Korkmaz, bu yıl da 22 köyde 5 bin öğrenciye yardım ulaştırdı.

'En iyi yatırım insana olandır' diyen Korkmaz, girişimciliği ve hayatı öğrensin diye 6 yaşındaki oğlunun simit sattığını ifade etti.

Sezgin Baran Korkmaz hem iflasın eşiğindeki şirketleri yapılandırıp satmaya hem de hayırseverlik faaliyetlerine devam etmektedir.


 

Yorumlar