Seyircili maç kararında geri adım

Milli Takım'ın yarın Letonya ile yapacağı maç için yüzde 15 seyirci kararı alınmıştı; ancak son dakika kararıyla geri adım atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Seyircili maç kararında geri adım

Türkiye ile Letonya arasında yarın oynanacak maç öncesinde kafaları karıştıran gelişmeler yaşanıyor. 

TFF, yarın yapılacak maçın yüzde 15 kapasiteli seyirciyle oynanacağını açıklamıştı; ancak son dakika kararıyla geri adım atıldı.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinden yapılan yarın yapılacak maçın seyircisiz oynanacağı belirtildi.

Açıklamada, TFF Sağlık Kurulunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyri ile ilgili son gelişmeleri ile ilgili yeni bir değerlendirme yapıldığı belirtilerek,

"Yeni tedbirler ve önlemler alınması gerekebilecek bu dönemde, riskler oluşturacak uygulamalar yapılmaması ve seyircili maç oynanması gibi etkinliklerin düzenlenmemesi hususunda TFF Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır.

TFF Yönetim Kurulu ile paylaşılan bu görüş doğrultusunda, A Milli Takımımızın 30 Mart Salı günü oynayacağı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçına seyirci alınması uygun bulunmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Federasyondan dün yapılan açıklamada müsabakaya stat kapasitesinin yüzde 15'i oranında seyirci alınacağı açıklanmıştı.

MİLLİ TAKIMDA KORONAVİRÜS DEPREMİ

3 futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıkan Ay-Yıldızlı takımımızda 3 yeni isim kadroya dahil edildi. Teknik Direktör Şenol Güneş, Göztepe'nin stoperi Alparslan Öztürk, Antalyspor'dan sağ bek Bünyamin Öztürk, Altınordu'dan da forvet Enis Destan'ın dahil edildiğini açıkladı. Güneş, sakatlık ve koronavirüsten dolayı 8 futbolcudan faydalanamadığını belirtti.
A Milli Takımımız'da 8 oyuncunun sakatlık ve hastalık nedeniyle kadrodan çıkarıldığı açıklandı. Letonya maçı öncesi açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, "Bugün aramızda olmayan 8 oyuncu var, 8 oyuncu kadroda yok. 3 oyuncu ekliyoruz. Biri Alpaslan, Biri Antalyaspor'dan Bünyamin, biri de Altınordulu Enis. Olağanüstü koşullar sebebiyle bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Letonya maçıyla ilgili ise Güneş "Norveç'i daha yumuşak, Norveç'i daha sert bekledik. Letonya'nın Karadağ maçını izlediğimde gördüm. Çok sert, içinden geldiği gibi rakibe giren oyunları var. Biz oynamaya çalışan bir takım olarak bunlardan etkileniyoruz. Tekmelere kafa koyacağız. Hakemin kararına saygı duyacağız. İşimizi iyi yapacağız" dedi.

2002'de Dünya Kupası'nda 3. olan takım ile bu kadronun karşılaştırılması istenen deneyimli antrenör, "2002 takımı çok iyi bir takımdı, bu da çok iyi bir takım. O takım bir iş yaptı bitirdi, bunlar yeni başlıyorlar. Avrupa Şampiyonası iyi bir imtihan olacak. Biz eğer Dünya Kupası'na katılırsak, bu oyuncuların önü açık. Şimdi 10, 20, 30'sa; o zaman 50-100 olacak. Türkiye hoca da üretir, oyuncu da üretir, her alanda üretim yapar. Birbirimizi yememe üzerine düşünürsek bunları da yaparız." dedi.

Tecrübeli hoca, "Zor maç olacaktır. Kağıt üzerinde favorisiniz, fark yapmanız bekleniyor. Önce 3 puan, oyun disiplini. Rakibimiz inatla merkezi kapatan bir takım. Letonya'ya, Cebelitarık'a, Karadağ'a kayıpsız geçersek rakiplere karşı 1 puan da avantajdır" açıklamasında bulundu.

A Milli Takım'da Kaan Ayhan, Dorukhan Toköz, Cenk Tosun ve Emre Kılınç da Letonya maçında yer almayacaklar. Ay-Yıldızlı ekipte daha önce Zeki Çelik, Merih Demiral, İrfan Can Kahveci ve Nazım Sangare aday kadrodan çıkarılmıştı.

Yorumlar