Sevda Noyan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Biyografisi

Aişe Sevda Noyan kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne işle meşguldür? Engin Noyan'ın eşi Sevda Noyan ilginç hayat hikayesiyle dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Kendi deyimiyle hayatı "cahiliye dönemi" ve sonrası olarak ikiye ayrılıyor. Sevda Noyan'ın en son açıklamaları gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sevda Noyan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Engin Noyan'ın eşi Aişe Sevda Noyan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, ne zaman evlendiler, gibi sorular Noyan'ı yeni tanıyan kişiler tarafından sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Özellikle de en son 3 Mayıs Pazar günü Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programında yaptığı konuşmalar CHP ve yandaş medyası tarafından tepkiyle karşılandı. Darbecilere yönelik tavrını biraz sert ifadelerle dile getiren Sevda Noyan'ın sözleri, CHP yandaşı medyada kısa sürede manşetlere taşınarak, Noyan hedef tahtasına kondu. Noyan hakkında Twitter ve çeşitli platformlarda linç girişimleri başlatıldı. Oysa Noyan'ın kullandığı ifadeler net bir şekilde "daberciler"e yönelikti. Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Sevda Noyan'ın hayatı da Engin Noyan'ın hayatı gibi filmlere romanlara konu olabilecek türden ilginç ve ibret verici bir detaya sahiptir. Çünkü ikisi de hayatlarının gençlik yıllarını farklı, orta yaşlarından itibaren ise tamamen farklı bir çizgide yaşamaya başlamış. 

Herkesin bildiği gibi Engin Noyan, 2000'li yılların başlarında yaşantısından keskin bir dönüş yaparak Müslüman gibi yaşamaya karar vermişti. Aynı yıllarda henüz onu tanımayan Sevda Noyan da aynı şekilde bir karar alarak eski yaşantısını tamamen terk etmiş, o da yeni hayatını bir Müslüman gibi yaşamaya karar vermişti.

Sevda Noyan Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak İzmir'de dünyaya geldi. Ailesi CHP'li olan Sevda Noyan, kendisinin de gençlik yıllarında sol ve marksist görüşlere sahip olduğunu söyler.

Fenimist görüşleriyle öne çıkan Kader Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Gençlik yıllarında 28 Şubat sürecinde Müslümanlara karşı düzenlenen gösterilerde yer aldığını, hatta "Hadi İran'a sloganları"na eşlik ettiğini söyler.

Sevda Noyan kendi deyimiyle, "cahiliye dönemi" hayatında güzellik uzmanı olarak çalışıyordu. İzmir'de Ege TV'de makyözlük yapıyordu. Buradaki çalışmalarında yöneticiliğe kadar yükselmişti. Burada çalışırken, kanal tarafından düzenlenen birçok organizasyonu tertipliyordu. Daha sonra Bursa'da Olay TV'de çalışmaya başladı. Sonra da yerel bir radyoda yöneticilik yaptı.

SEVDA NOYAN'IN EVLİLİK KONUSUNDAKİ DÜŞÜNCELERİ

Sevda Noyan bir söyleşisi esnasında evlilik konusundaki düşüncesini şöyle açıklamıştı: 

"Benim bu konuda çok eskiden beri söylediğim bir tarif vardır. Ben evliliği bir limited şirketi gibi anlatıyorum. Limited şirkette ortaklar var.Diyelim ki İki ortaklı bir şirketsiniz. Şirkette birisi kazanırken diğeri kaybedemez. Ya ikisi de kaybeder ya ikisi de kazanır. Onun için bir rekabet ortamı oluşmaması gerekiyor. Evliliklerdeki, en büyük yanılgı budur. Bu da maalesef ki özellikle kız anneleri tarafından zaman içinde, çocuklarına verilmiş “Aman kızım benim gibi olma”telkini yüzünden oluyor." 

MUTLU EVLİLİK İÇİN NOTLARI

Sevda Noyan'ın karı koca arasındaki hayat arkadaşlığı, eviliği mutlu bir yuva haline getirmenin püf noktalarını da kendi üslubuyla şöyle tarif ediyor: 

"Günümüzdeki en büyük problemlerden bir tanesi, kızacaklar belki anneler bana ama, annelerin kendi yaşayamadıkları her şeyi projeksiyon yapıp çocuklarında, kızlarında, yaşamak istiyor olmalarıdır. Evliliği götürmek içinde pek çok neden var, bozmak içinde … Siz nereden bakıyorsunuz önemli olan bu. On beş  yıllık evliliğini bitirmeye karar veren bir arkadaşımla bir araya geldik. Aldım kalem kağıt “Hadi eşinin kötü ve iyi özelliklerini yazalım” dedim.  Kötülerden başladık. Sonra iyileri yazmaya başladı.İyiler iki kat fazla çıktı. Tekrar evine döndü. Onun için nereden baktığımız önemli. 10 yıl falan oldu Ankara İlahiyatın bir organizasyonuna katıldık. Otelde kaldığımız süre zarfında Engin Bey ile  görev dağılımı yaptık. Açık büfe kahvaltı yapıyoruz. Eşimin ne yiyip ne yemeyeceğini bildiğim için “ben sana getiririm” dedim. Aldım ikram ettim, kahvesini çayını getirdim. İkinci günün sonunda kamptaki hanımefendiler “ Biz sizinle kahve içmek istiyoruz, sizden şikayetçiyiz.” dediler. Ben de şaşırdım “ Nasıl yani ? Bir saygısızlık mı yaptım ne oldu? “ Yok. Sizi, eşlerimiz bize gösterdiler ‘Bakın Münib Engin Noyan ‘ın hanımı ona ne kadar güzel hizmet ediyor. Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz bir de bize laf ediyorsunuz.’ Dedim ki “ Hanımefendiler  İslam’ı yaşamaya başlayalı henüz 4-5 yıl oldu. Hepiniz ilahiyatlısınız, bu işin her şeyini biliyorsunuz. Ben cennete kısa yoldan gitmek istiyorum, siz dolanmak istiyorsanız bunu bilemem.” ‘Ne alakası var?’ dediler. “Çok alakası var; ben bir evliliğin, karı kocanın cennete gitmesi için vasıta olduğunu düşünüyorum. Önce birlikte yaşadığınız kişi sizden razı olmalı.” Diye yanıt verdim. Ben bunu başkaları için yapabiliyorum, eşime bir çay götürmüşüm ne olur ? Özel sektörde yıllarca çalıştım üst düzey yönetici olarak. Çay da götürdüm, ikram da yaptım . Müşteriniz ya da yöneticiniz  size saygısızca laf ettiğinde bile sineye çekmek zorunda kalıyorsunuz. Bir hırs var karı koca arasında ben anlayamıyorum."

FENİMİZM KONUSUDAKİ GÖRÜŞLERİ

Gençlik yıllarında Feminist akımlardan etkilenen Aişe Sevda Noyan, yine bir röportajı esnasında bu konu hakkında şunları söylemişti: 

"Aslında yaşadığım, gerçekten şanssız bir evliliğin neticesiydi.Kader diye bir derneğin kurucu üyelerinden biriydim. O dönemlerde de hep bu erkekleri kim büyütüyor, bunlar paraşütle mi atılıyor. Biz burada erkeklerden şikayet ediyoruz ama bunları yanlış yetiştiren yine biziz derdim. Evdeki adaletsizlik, evdeki yaşanılanlar çocuklarımızı yeterince bu anlamda geliştirmiyor. Çocuklar farklı bir şekilde yanlış yetiştiriliyor. Artık bir Müslüman bir mümine bir hanımın asla feminizme ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü feminizmin sözde sağladığı ayrıcalıkların çok daha fazlasına zaten sahibiz. Ama bunu kullanıyor muyuz ya da bu kullandırılıyor mu o konuda tabi ciddi bir sıkıntı var. Çünkü ayetlerle ilişki yeterince sağlıklı olmadığı için dindarların sorunları değişmiyor ne yazık ki. En son Almanya da kitap fuarındaydık hoş bir mümine bir hanım geldi belli ki sıkıntılı. Abla ne olur bir kahve içelim çok canım sıkılıyor dedi.Sohbet sırasında kendinden bahsetti: “Dört çocuğum var, eşim hiç hoşlanmıyor bu tür şeylerden ,onu getiremiyorum böyle yerlere, ortak hiçbir şey yapamıyoruz.” diye yakındı. Niye her şeyi birlikte yapmak istiyorsun, senin buraya gelmeni engellemiyor, cebinde kitap alacak paran var , sana eziyet etmiyor. O da belki balık tutmaktan hoşlanıyor. Bence evliliği bence iyi formüle etmek gerekiyor. Tabiki ortak yapmak istediğiniz şeyler olabilir. Ama aklını iyi kullanan hanımın evliliğinin kötü olacağını düşünmüyorum. Tabi karşısındaki kişi belirli ahlak normlarının dışında değilse, rahatsız değilse…"

SEVDA NOYAN'IN KİTAPLARI VEYA ESERLERİ

Aişe Sevda Noyan ile Münib Engin Noyan tarafından çıkarılan "Şapka" isimli bir romanları bulunuyor. Roman, Cumhuriyet'in ilk yıllarında çıkarılan şapka kanunun Türkiye'de neden olduğu dramları, trajikomik durumları ele alıyor.

Sevda Noyan kimdir?
Caption

 

SON PROGRAMDA SÖYLEDİKLERİ CHP'LİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Sevda Noyan'ın Esra Elönü 3 Mayıs 2020 Pazar akşamı yaptığı programda söyledikleri CHP'lilerin tepkisini çekti. Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün ÜlkeTV'de sunduğu Arafta Sorular Programı'na konuk olan yazar Sevda Noyan, son dönemde gündeme gelen darbe tartışmalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sorular üzerine de yorumlarda bulundu.

Darbe iddialarının sorulması üzerine Sevda "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır." şeklinde konuştu. Noyan'ın bu ifadeleri CHP kanadında büyük rahatsızlıklara neden oldu.

AÇIKLAMA YAPTI

Sevda Noyan, sözlerinin sosyal medyada yankı uyandırması üzerine hesabından şunları söyledi: "Evet açık ve net söylüyorum. Hiç birinizden korkmuyorum hain zombiler. Şayet bir kez daha bu ülkede darbe yapmaya kalkarsanız sonunuz hiç iyi olmayacak bunu çok iyi bilin. Yaptığınız hakaretleri attığınız iftiraları size iade ediyorum... Bilin ki hiç etkilenmiyorum.. Hain zombiler. Konuşmam niye size dokundu tekrar darbe yapmayı mı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın, hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza... Liderim Recep Tayyip Erdoğan... Sonuna kadar onun yanındayım."

Sevda Noyan 3 Mayıs 2020 tarihinde katıldığı Arafta Sorular programında hayatını ve yaşadığı değişimleri anlatmıştı. İşte o program:

Detaylar Geliyor...

Yorumlar

Prof. Halil ÖZLEM Din kardeslerimize isvicreden saygi ve sevgilerimizle selam aleyküm. Kahraman Hükümetimize, ordularimiza desteklerimiz devamli olacaktir. Sani yücelerin yücesi Allahimizin Kutsal kitabini tüm Müslümanlar anadillerinden hatim etmelilerdir. Saygilarimizla, Halil Özlem.
yavux. bir günde öxgürlük, adalet, insan hakları, barış, dostluk, kardeşlikten vb. bahsedin.
nct brt neyin darbecvilerine yönelikti, kendinizi çok akıllı da milleti geri zekalı mı sanıyosunuz 15 temmuz u kimler yaptı feto cular değil mi, bu karının kocası feto nun kanalında program yapmıyormu yıllardır,, ee dahası 15 dakika içerisinde mi çözdüler feto yu yıllardır içindeyken çözemediler de alayınız sahtekarsınız
Son sözüm.. Engin Noyan bana Samanyolu TV de yaptığı proğramlarını ve Feto methiyelerini hatırlatıyor.Tabi Eser Noyan ı da hatırlıyorum...Bu hanımefendi de kim,
gül Helal olsun Sevda hanıma