Servet Arslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Servet Arslan Türk-İnşa Genel Başkanı unvanıyla katıldığı Halk TV'de yaptığı "İmalı" açıklamalarıyla gündem oldu. Arslan'ın TOKİ'nin 1 milyon konutu yapma konusunun "gerçekçi" olmadığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Servet Arslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Servet Arslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor soruları katıldığı Halk TV kanalının ekranlarındaki açıklamalarıyla gündem oldu. 

Arslan, Özlem Akarsu Çelik'in sunduğu "Ankara'dan" isimli programa katıldı. Arslan, buradaki açıklamalarında TOKİ'nin 1 milyon adet konut projesinin gerçekçi olmadığı imasında bulundu. 

Öte yandan Arslan'ın Türk müteahhitlerin dünyada Çin'den sonra ikinci sırada en etkili müteahhitler olduğunu söylemesi ise Özlem Çelik Akarsu'yu şaşırttı. 

Halk TV sunucusunun "Beşli Çete" ithamıyla Türkiye tarihinin en büyük projelerine imza atan müteahhitlere yönelik Arslan'ı zorla konuşturmaya çalışması ise dikkat çekti.

SERVET ARSLAN KİMDİR?

Servet Arslan 1966 yılı Çorum'da dünyaya geldi.

Arslan, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini Ankara’da tamamladı.

Servet Arslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Servet Arslan

 

1987 yılında SER İnşaat firmasında kurucu ve yönetici ortak olarak görev almış ve 1989 yılında kendi adına müteahhitlik karnesi alarak her iki faaliyeti aynı anda yürütmüştür.

Bu pozisyonda yaklaşık 1 milyon m2 alanda kendi adına ve iş ortakları ile üst yapı (hastane, cezaevi, konut, okul, stadyum, vs.) işlerini tamamlamıştır. 1995 yılından sonra başlıca inşaat alanında faaliyet gösteren şirketlerde yönetici ve kurucu ortak olarak görev almıştır.

2005 yılından sonra Çin, Ukrayna, Kırgızistan, Kazakistan gibi ülkelerde ithalat ve inşaat yapım konusunda aktif ticari faaliyetlerde bulunmuştur.

2011 yılında, Aknet İnşaat firması gruba dahil edildikten sonra, 2 milyon m2 alt - üst yapı inşaatı, denizcilik konusunda 1 milyar dolar iş hacmine ulaşılmıştır. Halen Ardu Yapı A.Ş. ve Aknet A.Ş. nin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

Ayrıca Türkiye Müteahhitler Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği - Genel Başkan vekilliği yapmıştır. Sendikanın 22.03.2022 tarihindeki genel kurulunda Sendika Genel Başkanlığına seçilmiştir.


 

Yorumlar