Serkut Bozkurt kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Serkut Bozkurt kimdir sorusu Sedat Peker'in birçok insanı ağır ithamlar altında bırakan açıklamalarından sonra ortaya çıkarak Ahmet Hakan'a yönelik ağır suçlamalarda bulunmasıyla gündeme geldi. Peki, kimdir bu Serkut Bozkurt?

Google Haberlere Abone ol
Serkut Bozkurt kimdir? Nerelidir?

Serkut Bozkurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, asıl mesleği nedir, daha önce nerelerde çalıştı? Neden gündem oldu? Gündem olmasının nedeni, suç çetesinin başı Sedat Peker'in ortaya attığı iddialara sarılmasıyla oldu. Peker'in bazı gazetecilere yönelik iddialarını daha da ileri taşıyan Serkut Bozkurt, Ahmet Hakan Coşkun'un da Sezin Baran Korkmaz'dan maaş alan gazetecilerden biri olduğunu ileri sürdü. Peki, Serkut Bozkurt kimdir, biyografisi veya özgeçmişi belli mi? İşte Bozkurt hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Serkut Bozkurt kimdir
Serkut Bozkurt

 

49 yaşında olan Serkut Bozkurt, 1972 yılında dünyaya geldi. 

Meslek hayatına 1996 yılında Kanal 6'da başladı.

Kamuoyunda çok fazla bilinmeyen Serkut Bozkurt'un son olarak Milliyet.com.tr'deki görevinden kovulduğunu biliyoruz. 

Ondan öncesinde ise Posta gazetesinin internet sitesini yönetirken kovuluyor. 

öncesinde ise CNN Türk, TV8 ve öncesinde de ATV'de çeşitli pozisyonlarda çalıştığı biliniyor. 

Hatta Kanal 24 ve Habertürk televizyon kanalında da çeşitli görevlerde bulunduğu öğrenildi. 

Bozkurt'un FETÖ grubundayken KanalTürk televizyonunda da sabah programlarında editörlük yaptığı biliniyor.

Serkut Bozkurt en son kovulduğu milliyet.com.tr'ye geçerken yeni mesai arkadaşlarına şu mesajı atmış: 

Yani, Türkiye'nin birincisi, Avrupa'nın üçüncüsü Milliyet.com.tr, Gazetevatan.com.tr, Skorer, Pembenar.com, Uzmanpara.com.tr teknoloji, Reklam ve Dijital Medya'da emek veren tüm ekibimiz ile çalışma hayatıma devam edeceğim.

Demirören Grubu Dijital Yayın Koordinatörü olarak hedefim, kitlemizi daha da büyütmek, büyütürken Basın Yayın İlkelerini korumak olacak.

Hedeflerim arasında Milliyet.com.tr gibi her biri ayrı marka olan Gazetevatan.com.tr, Pembenar, Uzmanpara ve Skorer'i bu dönemde daha da geniş kitlelere ulaştırmak.

Büyüme stratejimizi rakiplerimize göre değil, siz değerli okuyucularımızdan gelen eleştirilere göre yapacağız.

Saydığım bu markalar için bugüne kadar emeği geçen tüm meslektaşlarıma buradan teşekkür ediyorum.

Çalışma arkadaşlarım ve grup yöneticilerimiz çok şık karşıladı ve hoş geldin dedi.

Bozkurt'un yaşı, eğitimi, özel hayatı hakkında ise çok fazla bilgi bulunmuyor; ancak Ahmet Hakan'a yönelik ağır ithamı üzerinden kamuoyunda tanınmaya başladığı ise bir gerçek.

PEKİ NE OLMUŞTU?

Sedat Peker 9. videosundan Sezgin Baran Korkmaz'ın Bodrum'daki villasından söz etmiş, bazı isimlerin otelde bedava ağırlandığını ve daha sonra otelin 'operasyonla' Korkmaz'dan alındığını öne sürmüştü. Peker şunları söylemişti:

Serkut Bozkurt kimdir?
Şule Aydın'ın YouTube yayınına konuk olan gazeteci Serkut Bozkurt, Murat Ağırel'in yazısında bahsettiği, Sezgin Baran Korkmaz'dan para alan 12 gazeteciden birinin Ahmet Hakan olduğunu öne sürdü.

 

"Bodrum'da Paramount Otel var. Sahibi kim, Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye'de de ABD'de de aranıyor. 5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı telefon açıyor Korkmaz'a. Sezgin Baran Korkmaz kim, ABD'de aranıyor. İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30 giriş, gece 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz'ın 45 milyon dolar bir iş adamından (İnan Kıraç) alacağı var. Süleyman buna 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurtdışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak' diyor. Yukarısı da Tayyip abi. Amerika'dan da büyük para gelmiş diye herkes biliyor ya... Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık'ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı'nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor. Bu 45 milyonu kabul etti ya Sezgin Baran, ne yapsın devlet var karşısında. Oteli de istediler. Böyle bir namussuzluk olur mu? Siz muhaliflere baskıyı kuracaksınız. 4 Aralık'ta Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı'na geldi mi? Kamera kayıtlarını çıkarın. 5 Aralık'ta yurtdışına çıkmış mı? Sezgin Baran Korkmaz bakıyor her şey elden gidecek, dönmüyor. 28 Aralık'ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık'ta 45 milyon doların ödenme günü, haciz olacak o gün. Sezgin Baran Korkmaz'ın karısını gözaltına alıyorlar.

Bu Veyis.. Ben olayı toparlayayım diye arayan da bu Veyis. Aranan adamın oteline gidip kalıyorsun, on binlerce, yüzbinlerce euro hesap hiçbiriniz ödemiyorsunuz, sonra adamı gasp ediyorsunuz. Mehmet Ağar'dan öğrenmiş bu taktiği. Siz bu adamın arkadaşı değil misiniz? İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı izin vermiyor, Cumhurbaşkanı'na gidiyor, 'sizin haberiniz varmış' diyor. Haberim yok diyor. Kanun neyi yapıyorsa onu yap diyor. Otelde hangi savcı hangi hakim kaldı hepsinin listesi bende. İçişleri Bakanı’ya görüşmesi Yüce Divan’a yeter."

Peker'in iddialarındaki isimlerin Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Koruma Dairesi Başkanı Ekrem Güler, HaberTürk TV sunucusu Veyis Ateş ve Rasim Ozan Kütahyalı olduğu ortaya çıkmıştı.

Peker daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Ateş hakkında, "süslü sülümanla Sezgin Baran Korkmaz’ın arasını bulmak için Sezgin Baran Korkmaz’dan avanta istemedim desene. Namusun yok mu senin?" ifadelerini kullandı. Sedat Peker ayrıca, Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'dan 'Ankara'daki bir klik ve lobi' adına 'işi çözmek için' 10 milyon euro istediğini de öne sürdü.     

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, firari Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü ve kendisine Veyis Ateş ile olan görüşmesini dinlettiğini yazıp, görüşmenin içeriğini paylaştı.  

Gazeteci Murat Ağırel ise ses kaydıyla ilgili "Sezgin Baran Korkmaz, ses kaydında 12 gazetecinin adını veriyor ve bu isimleri maaşa bağladığını söylüyor. Kaydı birçok kişiye dinletmiş!" ifadelerini kullandı. 

Gazeteci, yazar Murat Ağırel, Sedat Peker’in videolarında gündeme getirdiği gazetecilerle ilgili bir TV kanalının canlı yayınında “Sezgin Baran Korkmaz, ses kaydında 12 gazetecinin adını veriyor ve bu isimleri maaşa bağladığını söylüyor. Kaydı birçok kişiye dinletmiş” ifadelerini kullandı.

Şule Aydın'ın YouTube yayınına konuk olan gazeteci Serkut Bozkurt, Murat Ağırel'in yazısında bahsettiği, Sezgin Baran Korkmaz'dan para alan 12 gazeteciden birinin Ahmet Hakan olduğunu öne sürdü.

AHMET HAKAN'DAN SERT CEVAP

Ahmet Hakan, Serkut Bozkurt'un iddialarına sert bir şekilde cevap verdi. Ahmet Hakan, Bozkurt'un iftira attığını belirterek onunla mahkemede hesaplaşacaklarını söyledi. Hürriyet gazetesindeki köşesinde bugün konuyu gündeme getiren Ahmet Hakan, Bozkurt'un puslu havadan faydalanarak kendisine iftira attığını söyledi.


 

Yorumlar