Serdar Kılıç kimdir nerelidir evli mi Ulak sunucusu kim TRT Belgesel?

Doğadaki İnsan kim veya Doğadaki İnsan programının sunucusu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte ünlü programın sunucusu hakkında merak edilenler:

Google Haberlere Abone ol
Serdar Kılıç kimdir nerelidir evli mi Ulak sunucu

Serdar Kılıç kimdir, nerelidir, evli mi, biyografi, kaç yaşında Ulak sunucusu kim? Doğadaki İnsan kim veya Doğadaki İnsan programının sunucusu kim? TRT'de yayınlanan programın sunucusu Serdar Kılıç 3 Mayıs 1969 tarihinde Sivas ilinde dünyaya geldi.

ULAK SUNUCUSU KİM TRT BELGESEL PRORGAMI?

Serdar Kılıç şimdilerde TRT Belgesel kanalında Ulak programını sunuyor. ODTÜ Beden Eğitim ve Spor Bölümü'nden mezun olan Serdar Kılıç TRT'de yayınlanan programla Türkiye'de adını duyurdu. Son olarak ise Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Alparslan rolüyle oyunculuktaki başarısını da ortaya koydu.

Serdar Kılıç kimdir, nerelidir, evli mi, biyografi, kaç yaşında Ulak sunucusu kim
Serdar Kılıç kimdir, nerelidir, evli mi, biyografi, kaç yaşında Ulak sunucusu kim

 

Serdar Kılıç şimdilerde TRT Belgesel kanalında Ulak isimli programı sunuyor. Ulak en son Azerbaycan dağlarını evlerimize konuk etmişti. 

Doğadaki İnsan kim?
Serdar Kılıç uzun yıllardır doğa konulu programlar yapıyor.

 

Neverge sitesinden Ayşen Özkarakaşoğlu'nun anlattığına göre; Çocukluğuna bakıldığı zaman, dedesinin onun üzerindeki etkisi büyüktür. O, dedesi ile birlikte doğayı keşfetmiş, doğada iz sürmüştür. Dedesi ile birlikte keşfetmek, o zamanlar çocuk olan Serdar Kılıç için çok güzel bir deneyimdi.

Doğadaki İnsan kim?
Serdar Kılıç aynı zamanda bir oyuncudur.

 

Doğadaki İnsan sunucusu Serdar Kılıç, Temel Hayatta Kalma Eğitimleri,İzcilik ve Kampçılık gibi çalışmalarda bulunmuştur.Ayrıca Jeoloji Mühendisliği ve Beden Eğitimi bölümü mezunudur. Pek çok program sunan Serdar Kılıç son olarak 2014 yılında TRT HABER'de doğayla güzel saatlerin geçirildiği bir programı üstlenmiştir: Doğadaki İnsan. Doğa Bilimci ve eğitmen olarak insanları doğaya yönlendiren Serdar Kılıç tanınması gereken önemli isimlerden bir tanesi.

Doğadaki insan'dan bir kare

 

''Tabiatla ilgili bir işim olduğu için her zaman şükrederim. Şayet şehirde bir işim olsaydı ne yapıp edip kendimi bugün mutlaka doğaya atardım. Düşünsenize ömrümüz boyunca kaç kez 21 Haziran görebileceğiz. Kuzey yarım kürede bütün canlıların şenlik içinde ortalıkta dolaştığı en canlı günde bizleri kapalı alanlarda tutmak isteyenlere inat hepinizi dağlara, platolara, ovalara, göllere, ormanlara, nehirlere, denizlere gitmeye davet ediyorum. Hepinize memleketimin güzelim dağlarından selam olsun. “

Serdar Kılıç, doğada olduğu sürece bahar çiçeklerinin ilk pıtırcıklarına, mevsimlerin değişmesine, yılın ilk karına tanıklık ediyor. Şehir insanının doğaya yönelmesi konusunda telkinlerde bulunuyor ve ekliyor: '' ...tabiatın sessiz bilgeliği, şehir görüntüleri gibi her yerdeki ilan tabelaları ve reklamlarla sizi aldatmaya çalışmaz. Sizi herhangi bir örneğe uymak zorundaymışsınız gibi hissettirmez. Sadece oradadır ve herkesi kabul eder.”

Serdar Kılıç kimdir, nerelidir, evli mi, biyografi, kaç yaşında Ulak sunucusu kim?
Serdar Kılıç kimdir, nerelidir, evli mi, biyografi, kaç yaşında Ulak sunucusu kim?

 

Serdar Kılıç, karanlık gecelerde ateş yakıyor ve o ateş üstünde çay demleyerek gerçek mutluluğu yakalıyor. :) İnsanın içini sımsıcak eden bir ateş,çay ve sessiz gece... O bir dağ evi inşa etmiş ve kendisi için bir kano bile yapmıştı. Doğada olmanın güzelliğini işte böyle yaşayan bir adam Serdar Kılıç. ''Mevsimlerin dönüşü, ışığın dağların üzerindeki oyunu ve renkleri, göç eden bıldırcın sürülerinin dağları yalayarak gökyüzündeki dalgalanmaları ve peşlerine takılan şahinlerin muhteşem pikeleri, yüksek geçitlerdeki rüzgarın açıkta kalan tenimize serin serin dokunması, gece biz uykudayken çadırımızın yanından geçerek göle su içmeye gelen dağ keçisi, bozkurt ve ayı... işte bunun gibi yüreğimizi coşkuyla dolduran daha nice yaşam boyu saklayabileceğimiz derin anlam veren yaşam pınarının içine düşmüşüz bir kere. Şükürler olsun içimize bunu veren güce...''

Serdar Kılıç kimi zaman bir ağacın gölgesinde dinleniyor, kimi zaman da doğayı keşfetmenin tadını çıkarıyor.Tabiatın aynı zamanda toplumsal bir bağlamı olduğunu da şu şekilde ifade ediyor. ''...tabiatın toplumsal bir bağlamı vardır, zorluklarını yaşayarak iyileştirme gücünü keşfederiz. Bir ortak amaç duygusu vardır, varlıkların bir düzeni ve yaradılış maksadı vardır ve bizim de oraya ait olduğumuzu fark ederiz, iyileşir rahatlarız, sakinleşir huzur buluruz. Anılar biriktirir zor anlarda onları çağırarak yaşam enerjisi buluruz."

Şu aralar kim bilir hangi dağda yılın ilk karına şahitlik eden Serdar Kılıç, doğaya yaklaşımı konusunda hepimize örnek bir isim. Biz ne kadar doğadan uzaklaşırsak bir o kadar kendimizden de uzaklaşıyoruz. Serdar Kılıç'ı ve maceralarını serdarkilic_ Instagram hesabından takip edebilirsiniz.


Yorumlar