Serbest Koşu ve Parkur Dünya Kupası

- Mardin'de başlayan organizasyonun ikinci ayağında 14 ülkeden 46 sporcu, tarihi Zinciriye Medresesi'nde hız etabında kıyasıya mücadele etti

Google Haberlere Abone ol
Serbest Koşu ve Parkur Dünya Kupası

MARDİN (AA) - Serbest Koşu ve Parkur Dünya Kupası'nın Mardin'deki 2. ayağı, Türkiye Cimnastik Federasyonu himayesinde Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla başladı.

Akrobatik gösterileriyle dünya çapında büyük ilgi gören yarışmanın, Mardin ayağına 14 ülkeden 46 sporcu kayıt yaptırdı. Tarihi Zinciriye Medresesi'nde hız etabı ile başlayan yarışmada sporcular, kıyasıya mücadele etti.

Yarışmada Ukraynalı sporcu Erik Mukhametshin birinci olurken, ABD'li Joey Adrian ikinci, Enes Kasım Tekgül üçüncü sırayı aldı. Şampiyonanın ikinci gününde ise "en iyi hareket" ve "serbest stil finalleri" yapılacak.


- Kemahlı: "Olağanüstü bir etkinlik oluyor"


Organizasyon şirketinin başkanı Selim Kemahlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya 14 ülkeden 10'u profesyonel 46 sporcunun katıldığını söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sporcuların Mardin'e hayran kaldığını kaydeden Kemahlı, şöyle konuştu:

"Herhalde dünyanın hiçbir yerinde 800 yıllık bir yapının üzerinde böyle bir imkan bulunamaz. Biz buraya tek bir çivi bile çakmadık. 800 yıllık bir medresenin üzerinde olağanüstü bir etkinlik oluyor. Yarışmacılar buraya her sene gelmek isteyeceklerdir. Bundan hiçbir kuşkumuz yok. Parkurlar çok zorlu, tamamlayamayanlar da oluyor. Dolayısıyla her açıdan baktığınızda mükemmel bir şampiyona olacak."

İranlı sporcu Niloofar Mogaddam da İran'da sigorta şirketinde çalıştığını, 6 yıldır bu sporu yaptığını söyledi. Yarışmaya katıldığı ve Türkiye'de bulunduğu için mutlu olduğunu aktaran Mogaddam, "Mardin, spor için çok uygun bir yer." dedi.

Yarışmanın ilk gününde üçüncü olan Enes Kasım Tekgül ise 10 yıldır bu sporla ilgilendiğini kaydetti.

Mardin'in güzelliğine hayran kaldıklarını aktaran Tekgül, "Buraya geldiğimiz andan itibaren içimiz kıpır kıpır. Yarışma gayet güzel geçiyor. Yabancı sporcularla tanışma fırsatı bulduk. Düşündüğümüzden da fazlasını yaptık. Bu şehrin huzuru bambaşka. Yapıların üzerinden atlarken o havayı soluyorsunuz." şeklinde görüş belirtti.

İzlediği bir filmden etkilenerek sporu yapmaya başlayan Berkay Yunus Kaplan da yarışmanın çok zevkli ve renkli geçtiğini vurgulayarak, "Mardin'in tarihi yapıları efsane. Yapılar sanki parkur için dizayn edilmiş. İçimdeki parkur sevgisi burada yaşamama bile neden olabilir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar