Serap Güler nerelidir? CDU Türk Milletvekili

Almanya'da siyaset yapan Türk milletvekillerinden biri olan Serap Güler nerelidir, kimdir, Türkiye'nin hangi şehrindendir? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Serap Güler nerelidir? CDU Türk Milletvekili

Almanya'da Angela Merkel'in partisi olan CDU'da siyaset yapan Serap Güler, yaptığı açıklamalar ve burada yaşayan Türklerin düşünce dünyasına aykırı açıklamalarıyla sık sık dikkatleri üzerine çeken isimler arasında yer alıyor. Peki, Serap Güler nerelidir, kimdir, Türkiye'nin hangi şehrindedir? İşte detaylar:

Aslen Türkiye'nin Bartın şehrinden olan Serap Güler 1980 yılında Almanya'da dünyaya geldi. Babası yıllar önce Bartın'dan Almanya'ya göçerek uzun bir süre maden ocaklarında işçi olarak çalışmış. 40 yaşındaki CDU Milletvekili Serap Güler, Almanya'daki Türkler arasında tepki çeken isimlerden biridir. Çünkü, yaptığı açıklamalarla genellikle Almanya'daki Türk toplumunun gerçeklerinden kopuk olduğunu ortaya koyuyor. 

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya şehri milletvekili olan Angela Merkel'in partisi olan Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden siyasete girmişti.

İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehirde tamamlayan Serap Güler, üniversite eğitimini ise Universität Duisburg-Essen Yüksek Okulu'nda tamamladı. 

Türkiye'deki güncel siyasi tartışmalara da bazen dahil olan Güler, Almanya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi destekleyen Türk vatandaşlarını üzen açıklamalarda bulunuyor. Sık sık Türkiye'nin geleneksel yapısına aykırı çıkışlarıyla bilinen Güler, son olarak Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde başörtüsü yasağı getirilmesini desteklemişti.

Başörtüsü yasağının okullarda savunması yetmezmiş gibi Almanların dahi istemeyeceği bir şekilde kamuya açık alanlarda da küçük kız çocuklarının başörtüsü takmaması gerektiğini ileri sürmüştü.

Serap Güler, Almanya'daki Türk vatandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeleri, ona ilgi duymalarını da eleştiren konuşmalarda bulunan isimler arasında yer alıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2016 yılında Almanya'nın Köln şehrindeki düzenlediği mitingle ilgili de konuşan Serap Güler çeşitli eleştirilerde bulunmuştu.

Yorumlar