Sensedim ne demek kelime anlamı nedir?

Sensedim ne demek, sensedim kelime anlamı nedir sorusu son günlerin popüler soruları arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sensedim ne demek kelime anlamı nedir?

Sensedim ne demek veya sensedim nedir, kelime olarak ne anlama geliyor soruları son günlerin en çok sorulan soruları arasında yer alıyor. İşte Sensedim hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Türk Dil Kurumu'nda Sensedim ifadesinde bir kelime bulunmuyor; ancak iddialara göre eski Türkçe'de kullanılan bir ifadedir. 

İfadenin gerçekten var olup olmadığını bilmiyoruz; ancak şimdilerde "Sana susadım, seni özledim" ifadelerinin karşılığı anlamında kullanıldığını söyleyebiliriz. 

Susadım, çaysadım, gibi ifadelerden yola çıkarak üretilen "sensedim" ifadesi daha önce kullanılan bir ifade olmasa da yakın zamanda özellikle de gençler arasında bir ihtiyaca binaen ortaya çıkan anlamlı bir ifade olmuş. 

"Seni özledim" ifadesinin yerine kısaca, "Sensedim" denilebilir; ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var; o da bu ifadeyi kullanırken karşıdakini "ihtiyaç karşılayan meta" olarak algılama tehlikesi de var. 

Zira "Susadım veya çaysadım" şeklindeki ifadelerde genellikle bir ihtiyacı karşılayan ürünlerden söz edilir. 

Karşımızdaki insana değer veriyor ve önemsiyorsak bu ifadenin kullanılması sakıncalı olabilir; onun yerine alışagelmiş "Seniz Özledim" ifadesi daha uygun olabilir. 

 

Yorumlar