Sendikalar "Taksim tartışmaları"ndan uzak 1 Mayıs'a hazır

- İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla farklı şehirlerde kitlesel kutlamalar düzenleyecek - DİSK ve KESK'in, kutlamalar için Taksim yerine Bakırköy'ü tercih etmesiyle, bu yıl 1 Mayıs, "Taksim tartışmaları"ndan uzak bir ortamda kutlanacak - 1 Mayıs'ta Türk-İş Ankara'da, Memur-Sen Kütahya'da, Hak-İş Erzurum'da, Türkiye Kamu-Sen ise Eskişehir'de meydanlara çıkacak

Google Haberlere Abone ol
Sendikalar "Taksim tartışmaları"ndan uzak 1 Mayıs'a hazır

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında farklı şehirlerde kitlesel etkinlikler düzenleyecek. Daha önceki yıllardan farklı olarak DİSK ve KESK'in, Taksim yerine Bakırköy'ü tercih etmesiyle, bu yıl 1 Mayıs, "Taksim tartışmaları"ndan uzak bir ortamda kutlanacak.

İşçi ve memur konfederasyonları, dünya genelinde işçi ve emekçiler tarafından "Birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü" ilan edilen 1 Mayıs kutlamaları kapsamında, bu yıl beş farklı şehirde kitlesel programlar düzenleyecek.

Geçen yıl kutlama programını ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yapmak amacıyla, Çanakkale'de gerçekleştiren Türk-İş, bu yıl 1 Mayıs'ı Ankara'da kutlayacak.

Anadolu (Tandoğan) Meydanı'ndaki kutlamalara bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de katılaca28 Nis 2017 Cum 9:45k.

- Erzurum'da mehter takımı ve cirit gösterileri olacak

DİSK ve KESK, 1 Mayıs'ı bu yıl Taksim Meydanı yerine, Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenleme kararı aldı. İki konfederasyonun önceki yıllardan farklı olarak Taksim ısrarından vazgeçmesi nedeniyle bu yıl 1 Mayıs, Taksim tartışmalarından uzak bir biçimde kutlanacak.

1 Mayıs'ı geçen yıl Kahramanmaraş'ta kitlesel olarak kutlayan Memur-Sen, bu yıl kutlamaların adresi olarak Kütahya'yı tercih etti. Zafer Meydanı'ndaki kutlamalarda, yabancı sendika temsilcileri de Memur-Sen'in misafiri olacak.

Geçen yıl Sakarya'da program düzenleyen Hak-İş ise bu yıl, Erzurum'da program düzenleyecek. İstasyon Meydanı'ndaki kutlamalara, mehter takımı ve cirit gösterileri renk katacak.

Ülkenin içinde bulunduğu koşullar gerekçesiyle geçen yıl, 1 Mayıs kutlaması yapmayan Türkiye Kamu-Sen ise bu yıl Eskişehir'de olacak. Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenecek kutlamaya, 25 ilden gelen çalışanlar katılacak.

Yorumlar