Selviye İnci neden boşandı? Balkan Ninnisi Hala kim? Selviye Hürriyet kimdir, nerelidir? (Biyografisi)

Balkan Ninnisi Hala'nın kim ve nereli olduğu, karakteri canlandıran oyuncunun kim olduğu merak edilirken, diziden önce yaptığı iş duyanları şaşırttı. Aslında hala karakterini canlandıran oyuncu öncesinde bir sosyal medya fenomeniydi. Selviye İnci neden boşandı?

Google Haberlere Abone ol
Balkan Ninnisi Hala kim, Selviye Hürriyet kimdir?

Selviye İnci neden boşandı, Balkan Ninnisi Hala kim, Selviye Hürriyet kimdir, nerelidir? Hala karakterini canlandıran oyuncunun ismi nedir, daha önce hangi dizilerde oynadı? TRT 1 kanalında yayınlanan "Balkan Ninnisi" dizisinin birbirinden ünlü oyuncularının yanında yardımcı oyuncular da dikkat çekiyor. Onlardan biri de "Güldaniye Hala" karakterini canlandıran oyuncudur. Oyuncunun daha önce aslında bir sosyal medya fenomeni olduğu öğrenildi. Peki, Balkan Ninnisi Hala kimdir? 

SELVİYE İNCİ NEDEN BOŞANDI? BALKAN NİNNİSİ HALA KİMDİR?

Selviye İnci, TRT1 dizisi Balkan Ninnisi'nde Güldaniye Hala rolünü oynuyor. Karakteri ile kısa sürede diziye damgasını vuran Selviye İnci, Akşam'ın dijital web kanalında Hüsna Köşger'in sunumuyla yayınlanan Bir Dizi Sohbet programına konuk oldu. Instagram'da yaptığı Rumeli mizahı ile özellikle Balkanlar'da çokça tanınıp sevilen Selviye İnci, Balkan Ninnisi'ndeki Güldaniye Hala rolü hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Ünlü isim, şiveye bu kadar yatkın olmasını şöyle tanımladı:

Balkan Ninnisi Hala kimdir, Selviye Hürriyet kimdir, nerelidir? (Biyografisi)
Balkan Ninnisi Hala

 

"Şiveye bu kadar yatkın olmamın sebebi; sürekli burayla bir bağlantımızın olması. Halen birçok kuzenim burada. Hep bir ayağımız burada olduğu için, şiveye aşinalık hiç geçmedi. Oyuncu değilim, sosyal medyada Rumeli mizahı yapıyorum."

Erdal Özyağcılar'ın başrolünde yer aldığı Balkan Ninnisi'nde kolaylıklar yaşadığını belirten Selviye İnci: "Çok yardımcı oluyorlar burada. Yönetmenler, oyuncular... Ustaların arasındayım her anlamda. O yüzden bu sektöre yabancılık çekmeme pek fırsat vermediler." ifadelerini kullandı.

Kendisi de bir Balkan göçmeni olan İnci, "Buna iş olarak bakmak değil de... Onlar profesyonel, ben duygularımla hareket ediyorum daha çok." yorumunda bulundu.

Dizideki karakterini de tanımlayan ünlü isim, "Güldaniye Hala aslında tehlikeli bir kadın. Çok tehlikeli... Dominantlık var ama bir yandan duygusal bir tarafı da var. Henüz hikayesi de tam olarak açılmadı Güldaniye Hala'nın... Bütün evi çileden çıkarıyor açıkçası!... Keyifli bir karakter aslında. Tam bir Balkan kadını." tanımını

Balkan Ninnisi Hala kimdir, kim oynuyor
Balkan Ninnisi Hala kimdir, kim oynuyor

 

TRT 1'in Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te çektiği "Balkan Ninnisi"nin oyuncu ekibine 7. bölümden itibaren yeni katılan sosyal medya fenomeni Selviye İnci, dizide oynadığı Güldaniye karakteriyle ilgili, "Acayip katı bir karakter ama tek bir misyon yüklemiş kendine; herkesi evlendirmek. Bütün bekarlara karşı alerjisi var. Ertan'la Yovanka'nın aşkının ortasına bomba gibi düşüyor." dedi.

Kuzey Makedonya'da özellikle Üsküp ve Gostivar bölgesinde kullanılan Türkçe ile hazırladığı mizah videolarını Instagram'da takipçileriyle paylaşan Güldaniye İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada fenomen olması, Balkan Ninnisi dizisinden teklif alması ve dizide oynayacağı karakter gibi konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medyada önce Rumeli tarifleri paylaştığını dile getiren İnci, bunun sonrasında videoların mizaha dönüştüğünü ve 3 yıldır mizah videoları çektiğini söyledi.

Rumeli mizahını, Rumelililer dışındakilerin de anlayabileceğini hesaba katmadığını belirten İnci, "Balkanlar gerçekten her yerde çok seviliyor. Balkanlardan olmayanlar, Rumeli Türkü olmayan, göçmen olmayan herkes Balkanları çok seviyor. Bunun da biraz kaymağını yedim. Bir de benim gibi Rumeli mizahı yapan o platformda yoktu. Oradan da biraz kaymak aldım. Böyle başladım ilerlemeye." dedi

"İŞİ İNSAN OLAN HER MESLEK ÇOK ZOR"

Rumeli kültüründe adet ve geleneklerin çok önemli olduğuna dikkat çeken İnci, Balkanlarla alakalı şeylerin televizyonda kısıtlı anlatılmasından rahatsız olduğunu ve bu yüzden çalışmalarında Balkanları detaylıca ele aldığını anlattı.

Başlarda kendi çapında içerik üretmeye çalıştığını, bunun kısa sürede işe dönüşmeye başladığını belirten İnci, "Best of Rumeli" ödüllerinde en iyi fenomen ödülü de aldığını söyledi.

Sosyal medyanın hem keyifli hem de idare edilmesi zor bir platform olduğuna işaret eden İnci, "Sağlam bir psikoloji gerekiyor. Çünkü her türlü insan var. İşi insan olan her meslek gerçekten çok zor ama sosyal medya bambaşka bir yer. Çünkü orada size söyleyeceklerinden kimse çekinmiyor. Çok sağlam bir psikoloji lazım." diye konuştu.

Sosyal medyada mizah videoları üretirken dizi teklifi alıp bu sektöre dahil olmasına da değinen İnci, şunları dile getirdi:

"Oyuncuyum kelimesini cümle içinde hala kullanmıyorum. Bu çok çalışma gerektiren, emek. İnsanlar yıllarını harcıyor. Sağ olsunlar güvendiler. Böyle bir teklif geldi. Geldik biz de. Ama diyorum ya hala bir haftadır o tedirginlikle. Büyük isimler var. Erdal Özyağcılar, Özlem Türkad. Serdar Akar gibi bir yönetmenle çalışıyorsunuz. İlkokul öğrencisi gibi hissediyorum şu bir haftadır kendimi. Bu duygu daha ne kadar sürecek bilmiyorum. Sürekli böyle ezberimi yapayım, gideyim orada durayım, kimseyi zor durumda bırakmayayım, kimsenin tekrarına sebep olmayayım. Çünkü sıcak, çok zor oluyor bazen çalışmak. Sıcak çok burası, Üsküp çok sıcak. Ondan sonra profesyonellerle çalışıyorsunuz. En ufak bir hatanız hemen parlar. Ama Erdal ağabey olsun, Özlem abla olsun, gerçekten hepsi, bütün ekip, Allah razı olsun hepsinden."

"ERTAN'LA YOVANKA'NIN AŞKININ ORTASINA BOMBA GİBİ DÜŞÜYOR"

Dizi setindeki oyuncuların kendisine çok şey öğrettiğini ve bunun çok güzel bir deneyim olduğunu ifade eden İnci, "Düşünsenize bundan bir süre önce ben evde oturup ekrandan Elveda Rumeli'yi seyrediyordum. Serdar Akar benim gazetede, internette okuduğum, dikkat ettiğim, araştırdığım bir yönetmen. Erdal Özyağcılar; Yeşilçam'dan rahmetli babamın hayranlıkla izlediği adamla yan yana ben oyun oynuyorum. Bu kadarı bile yetiyor aslında. Yani bu kadarı bile yetiyor. Bundan sonra bir proje olmuş, olmamış. Çünkü oyunculuk gibi bir hayalim yoktu zaten. Hala da yok. Öyle bir planım yok hayatımda. Ama oldu, güzel oldu." dedi.

Balkan Ninnisi Hala kimdir, kim oynuyor
Balkan Ninnisi Hala kimdir, kim oynuyor

 

Balkan Ninnisi'nde oynadığı "Güldaniye" karakteri hakkında da değerlendirmelerde bulunan İnci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O karakteri nasıl anlatayım bilmiyorum. Övsem övemem. Çok çılgın bir karakter. Çok böyle dominant bir karakter. Ertan'ın halası olarak giriyorum diziye. Acayip katı bir karakter ama tek bir misyon yüklemiş kendine; herkesi evlendirmek. Bütün bekarlara karşı alerjisi var. Yani hiç ortalıkta bekar görmeyecek. Sürekli otomatikman böyle beyninde hemen herkesi birbirine yakıştırıp, aile ve soyu sopa kadar birbirine uydurup o şekilde evlendiren, bununla alakalı kayıt tutan bir tane halamız var. Yani ne kadar sevilir bilmiyorum. Evet komik bir hala. Çok da dominant bir karakter. 50'li yaşları oynuyorum ben dizide. Suratında böyle çizgiler falan. Ama artık o karakter nasıl karşılanır bilmiyorum çünkü Ertan'la Yovanka'nın aşkının ortasına bomba gibi düşüyor. Konağın ortasına düşüyor. İnşallah karakteri severler."

İnci, mizah videolarında ve dizide kullandığı şiveyle izleyenlere şu mesajı iletti, "Misafirliğe gitmesinler salı akşamlari. Otursunlar saat 8'de baksınlar televiziyayi."

SELVİYE İNCİ KİMDİR?

Selviye İnci kendi ağzından biyografisini şöyle anlatmıştı: “14 Ocak 1983’te doğdum. Ben İstanbul doğumluyum annem babam orada doğmuşlar. 1955 yılında binlerce insan gibi aynı sebepten Türkiye’ye göçüyorlar Tetovalı bir adamla Kosovalı kadının kızıyım. Üç kardeşiz en büyüklerimiz ablam o benden 6 yaş büyük ondan sonra bir tane abim var ağabeyimle de aramda 4 yaş var.”

“Yaşadığım kültürün mizahını yaptığım için her ne kadar 40 yaş üstü bir kadın olduğumuz zannedilse de de 37 yaşındayım.”

“Ben ortaokuldan mezun olduğumda ablam evlenmişti hemen o sene daha bitmeden abim askere gitti. Aynı dönem babam emekli oldu o zamanlar süper emeklilik vardı 40 yaşındaydı babam emekli olduğunda. Abim de askere gidince maddi imkansızlıklardan dolayı eğitimime devam edemedim. Aileme yüklenmek istemedim çünkü gitmek istediğim lise için yol parası ve geri kalan masraflar sıkıntıydı bende diretmedim. Durumlar biraz düzelmeye başlayınca dışarıdan modelist ve stilistlik eğitimi aldım çok fazla ilgim vardı bu konuya . Ama yine maddi imkansızlıklardan dolayı bıraktım. Aileme destek olmaya çalıştım.

Aslında evlendikten sonra kendime eğitim konusunda daha fazla faydam dokundu. Evet genç evlenmiştim erken anne olmuştum ama ben hiç bırakmadım iki yıl kadar özel bir yerde satış ve pazarlama eğitimi aldım. Kişisel gelişim kitapları çok hoşuma gittiği için eğitimlerine katıldım. Bilal küçük oğlum 2.5 yaşındayken açıktan liseyi bitirmek için başvurdum. Sınava katılacağım günün gecesi Bilal rahatsızlanınca sınavı da kaçırdım. Hep aileme öncelik tanıdım.

Selviye İnci'nin neden boşandığına dair açık kaynaklarda herhangi bir bilgi bulunmuyor.


 

Yorumlar