Selülit nedir , nasıl oluşur, tedavisi

Selülit nedir, nasıl geçer tedavisi var mı? Yaz aylarının gelmesi ile selülit probleminin giderilmesi konuları en çok merak edilenler arasında yerini aldı. İşte selüliti giderecek öneriler , evde tedavi yolları

Google Haberlere Abone ol
Selülit nedir , nasıl oluşur, tedavisi

Selülit nedir? Selülit pek çok kadının kalça bölgesinde görülen sıradan vücut yağlarının bağ dokusu tarafından çok çekilmesiyle oluşan bir görüntüdür. Selülit bir hastalık ya da farklı bir doku değildir. Selülitli görüntü süzme peynir ya da portakal kabuğu görünümlü olabilir.    

Selülit nasıl oluşur? Selülitin oluşumu için aşağıdaki yöntemlerle meydana gelir. Genetik faktörlerden kaynaklanabiliyor. Hormonlardan kaynaklanabiliyor ki sık görünen nedenlerden biridir.(Kadınlarda yumurtalardan salgılanan folikülin hormonunun artışı selüliti tetikler. Bu hormon, dokularda su tutma özelliği nedeniyle selülit görünümü artırır.) Kan dolaşımının yavaş olmasıda yine selülittin ana nedenlerinden (Damar yetmezliği selülit oluşumunu tetikler. Kan dolaşımı yavaşlayan bölgelerde selülit ve varis sorunları meydana gelir.) Bağ dokusu gevşekliği Kötü alışkanlıklar bunlar belkide bizim dikkat etmemiz gereken konuların başında geliyor (beslenme, kahve, kola, alkol, vb.) Hareketsizlik yaşam şeklinizi daha hareketli hale getirirmelisiniz.

Psikolojik faktörler  

Selülit aynı zamanda aşağıdaki faktörlerle de oluşabilir; Kabızlık, hipotiroidi, gebeliğe karşı ilaç karaciğerin kötü fonksiyonu ve sinirsel düzensizlik.

Selülit nasıl anlaşılır? Belirli bnir bölgenizde Selülit oluşumu olduğundan şüphe mi ediyorsunuz veya hissettiğiniz bir bölgeniz mi var?
Bu bölgeyi iki parmağınızın arasında hafifçe sıkıştırın deri tabakası girintili çıkıntılı bir hale geliyorsa selülitli olduğunu gösterir.   Selülit hangi bölgelerde olur? Selülit, uyluğun üst kısmı, bileğin iç kısımları, kaba et ve uylukların arkası ve üst bacaklarda görülür. Selülit kilo vererek geçer mi? Selülit kiloya bağlı olduğu düşünülür ancak selülitin direkt kiloyla alakası yoktur. Bu nedenle Selülit zayıf kadınlarda da görüldüğü için kilo verdiren diyetlerle geçmez.

Selülitten kurtulma yolları

  1. Selülitten kurtulmak için günde 3 litre su içerek vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanız gerekiyor.
  2. Düşük kalorili beslenerek çok yağlı, kızartma ve şekerli gıdalardan uzak durmak selülit tedavisinde oldukça etkilidir.
  3. Öte yandan metabolizmayı hızlandıracak şekilde beslenmeye özen göstermelisiniz.
  4. Vücutta tutulan fazla su selülite neden olur, ona göre beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek, meyve ve sebzeler kabul ederek vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlayabilirsiniz.
  5. Dolaşım bozukluğunu ortadan kaldırmak için spor yapmanız gerekir. Selülite iyi gelen sporlar arasında yürüyüş, tenis, yüzme ve jimnastik vardır. Bu sporlardan birini haftada 3-4 kez yapmaya dikkat edin.
  6. Günde 10 dakika fırça veya eldiven yardımıyla selülitli bölgeye dairesel ve kalbe doğru hareketler uygulayın. Bu masaj kan dolaşımını hızlandıracak ve yeni hücre oluşumunu tetikleyecek. Bu sayede selülitli olan bölgeyi tedavi edebilirsiniz.
  7. Masajdan sonra anti-selülit kremi uygulayın ya da greyfut, karanfil, portakal ve nane yağları gibi selülit tedavi edici özelliği olan yağlar vücudunuza yedirin.

Yorumlar