Selimiye Camisi'nde Regaip Kandili programı

- Diyanet İşleri Başkanı Görmez: - "Regaip Kandili, dar göğüslerden, sıkışmış kalplerden, bunalmış yüreklerden kurtulmanın yolunu gösteriyor" - "Alemi İslam inşirahı unuttu, bütün göğüsler daraldığı için, bunaldığı için inşirahtan uzaklaştık. Yüce rabbimiz bu Regaip hürmetine, üç aylar hürmetine Ramazan-ı Şerif hürmetine inşirah versin

Google Haberlere Abone ol
Selimiye Camisi'nde Regaip Kandili programı

EDİRNE (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Regaip Kandili'nin dar göğüslerden, sıkışmış kalplerden, bunalmış yüreklerden kurtulmanın yolunu gösterdiğini söyledi.

Selimiye Camisi'nde Regaip Kandili dolayısıyla mevlit programı düzenlendi. Program, Balkan ülkeleri ve Türkiye ortak ilahi korusunun seslendirdiği ilahilerle başladı. 2014 yılı Dünya Kuran-ı Kerim Okuma birincisi Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik Kur'an Kerim okudu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Selimiye Camisi'ndeki konuşmasına, Hz Muhammed'in yaptığı duayı işaret ederek "Rabbimiz İslam ümmeti olarak bizlere Recep ve Şaban aylarını mübarek eyle, bizi biz kılan değerlerle mübarek eyle, bizlere, işlediğimiz bütün kötülükleri arkamızda bırakarak Kur'an ayına, Ramazan ayına kavuşmayı nasip eyle" şeklinde dua ederek başladı.

Regaip Kandili'nin mübarek üç ayların müjdecisi olduğunu ifade eden Görmez, "Regaip Kandili, diğer bazı gün ve geceler gibi İslam tarihinde herhangi bir hadisenin seneidevriyesi değildir. Regaip Kandili bizi mübarek üç aylara kavuşturan, Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi bir gece olarak tarih boyunca mümin topluluklarca idrak edilmiştir. Allah Resulü 'Müslümanlar'ın hep birlikte güzel gördükleri şey, Allah katında da güzeldir' buyurmuştur. Bu güzelliği tarih boyunca ecdadımız yaşatmış ve kıyamet sabahına kadar da bize emanet etmiştir." dedi.

Görmez, Regaip kelimesinin arzu, istek, emel ve tutku manasına gelen rağbet kelimesinin çoğulu olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Regaip Kandili'nin gem vurulamayan arzuları, dizginlenemeyen tutkuları, güç yetirilemeyen emelleri muhasebeye çekmek amacıyla fırsat olarak verildiğinin altını çizdi.

"Regaipleriniz, bütün rağbetleriniz Allah'ın rızası olsun" diyen Görmez, şöyle devam etti:

"Regaip Kandili, dar göğüslerden, sıkışmış kalplerden, bunalmış yüreklerden kurtulmanın yolunu gösteriyor ve diyor ki, 'Kalbinizi İslam'ın rahmetine açınız bunun için de çalışınız, hayatınızın boş bir anı olmasın. Rağbetiniz sadece Rabbinize olsun. Aziz milletimize Cenabıhak ebediyete kadar nice, barış dolu, huzur dolu kandiller lütfetsin. Alemi İslam inşirahı unuttu, bütün göğüsler daraldığı için, bunaldığı için inşirahtan uzaklaştık. Yüce Rabbimiz bu Regaip hürmetine, üç aylar hürmetine Ramazan-ı Şerif hürmetine inşirah versin.

İslam ümmetini yeniden aziz bir ümmet eylesin. Regaip Kandiliniz mübarek olsun, rağbetiniz sadece Rabbinize olsun, şanınız yüce olsun, zorlarınız kolay olsun, sinemizdeki ağır yüklerden kurtularak gerçek özgürlüğe kavuşmayı Allah bize lütfetsin, kalpleriniz inşirah bulsun, yürekleriniz itminan bulsun. 'Onlar ki iman ederler ve kalpler Allah'ı zikrederek mutmain olurlar, Dikkat edin, kalpler ancak Allah'ı zikrederek huzur bulur, mutmain olur.' Allah kalpleri gerçek itminana kavuşan, göğüsleri inşiraha kavuşan kullarından eylesin. Amin."

Programa Edirne Valisi Günay Özdemir, Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Balkanlar'dan gelen din adamları ile Bulgaristan ve Batı Trakya'dan gelen soydaşlarla, Edirne ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.









Yorumlar