Selim Ekmekçioğlu kimdir?

Selim Ekmekçioğlu kimdir sorusu Eritre'de güvenlik güçleri tarafından alıkonulan Türk denizcilerin kurtarılması sonrasında sıkça sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Selim Ekmekçioğlu kimdir?

Türkiye'nin uzun uğraşları sonucunda Eritre sahil güvenlik ekipleri tarafından alıkonulan Türk denizciler kurtarıldı. Dünya turuna çıktıkları esnada Kızıldeniz'de korsanlar tarafından alıkonulan Türk vatandaşları kurtarıldıktan sonra, rehineler arasında yer alan Selim Ekmekçioğlu kimdir soruları sorulmaya başlandı. Çünkü kurtarılanlar arasında o da yer alıyordu. İşte Selim Ekmekçioğlu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Denizlerde dünya turu yapmayı seven bir maceraperest olan Selim Ekmekiçoğlu, rehine alınan Türk denizcilerin içinde bulunduğu teknenin kaptanıydı. Yaklaşık iki ay önce Eritre sahilinde kaybolmuşlar, kendilerinden haber alınamıyordu. 

Şu ana kadar edinilen bilgilere göre Selim Ekmekçioğlu, emekli olduktan sonra Eylül 2017'de "Murat Reis" isimli katamaran yelkenli teknesiyle Türkiye'den denize açılarak dünya turuna başlamıştı. Ekmekçioğlu, Atlas Okyanusu, Büyük Okyanus ve Hint Okyanusu'nu geçtikten sonra mart ayında Sri Lanka'da kendisine katılan Iğnak ve Atamer ile yola devam etmişti.

Maldivlerden Cibuti'ye mart sonunda ulaşan Türk denizciler, burada Kovid-19 salgını nedeniyle limana yanaştırılmayınca Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Levent Şahinkaya'nın da yardımlarıyla erzak, su, tüpgaz takviyesi yapmıştı. Büyükelçi Şahinkaya'nın, motorun bir parçasının da tamir edilmesine yardımcı olmasıyla, denizciler Süveyş Kanalı'ndan geçerek Türkiye'ye gitmek için yeniden denize açılmıştı.

Şeyda Ekmekçioğlu'nun verdiği bilgiye göre, yoldayken salgın sebebiyle kanal kapatılınca Türk denizciler kanalın açılmasını Cibuti'de beklemeye karar verdi ve geri dönmek üzere yol almaya başladı.

Ancak Türk denizciler Eritre açıklarına geldiklerinde yakıtları ve gıdaları azalınca karaya yanaşmaya karar verdiler. Erirte'de karaya yaklaştıklarında askerler tekneye çıktı ve denizcilere gözaltında olduklarını söyledi.

Uzun süre kendilerinden haber alınamayan denizcilerin serbest bırakılması için Türk Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Sonunda Türk vatandaşları serbest bırakıldı. Serbest kalan denizciler yollarına kaldıkları yerden devam etmeye başladı.

Yorumlar