Selçuk Şirin kimdir? Selçuk Şirin nerelidir, kaç yaşında?

Selçuk Şirin'im kim ve nereli olduğu uzun zamandır onu yakından takip edenler tarafından merakla soruluyor. Selçuk Şirin Biyografisini sizler için derledik. Şirin son dönemlerde Halk TV'deki programlarda yorumlarda bulunarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Selçuk Şirin kimdir? Selçuk Şirin nerelidir?

Selçuk Şirin kimdir, nerelidir, kaç yaşına ve ne iş yapıyor? Şirin, son dönemlerde televizyon programlarında yorumlarına sıkça başvurulan isimler arasında yer almaya başladı. Peki, 'New York'taki Türk Profesör' olarak bilinen Prof. Dr. Selçuk Şirin kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl ihtisas alanı nedir?

Selçuk Şirin son olarak Haer Global'da Candaş Tolga Işık'un sunumunu yaptığı "Az Önce Konuştum" isimli programına konuk olarak, uzaktan eğitim, evden
engellilerin eğitimi, okul öncesi eğitim, Türkiye ve dünyada çocuk eğitimi, eğitimde doğrular ve yanlışlar, Türkiye’de eğitim ve daha birçok konuda merak edilenleri anlattı.

SELÇUK ŞİRİN KİMDİR?

İşte Şirin hakkında merak edilen bilgilerden bazıları ve biyografisi:

Selçuk Şirin kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?
Selçuk Şirin

 

SELÇUK ŞİRİN BİYOGRAFİSİ

İşte Selçuk Şirin'in biyografisi: 

1968 yılında Kars'ın Yiğitkonak Köyü'nde dünyaya geldi.

İlkokulu doğduğu köyde bitirdi. 

Orta okul ve lise ise Göle ilçesinde tamamladı. 

Daha sonra Ankara'da Ortadoğu Teknik Üniversitesi'de Eğitim Bilimleri bölümünü okudu. 

SUNY'de ise yüksek lisans yaptı. 

ABD'de Boston College’dan doktorasını tamamladı. 

Selçuk Şirin kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?
Selçuk Şirin kitapları

 

Selçuk Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) Profesör olarak davranış bilim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapmaktadır.

Selçuk Şirin'in doktora derecesi almış olan Şirin 100’ü aşkın bilimsel yayına imza atmıştır.

Boston College ve NYU’dan Ögretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Araştırmacı Ödülü, dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği AERA’dan Araştırma Büyük Ödülü, ve Jacob Vakfı’ndan 2018 Sosyal Girişimcilik Ödülü almıştır.

Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Komisyonuna seçilmiştir.

2014 yılından itibaren Hürriyet’te haftalık köşe yazıları yazan Selçuk Şirin’in “Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet” ve “Bir Türkiye Hayali” adli iki Türkçe kitabı, “Muslim American Youth: Understanding Hyphenated Selves Through Multiple Methods” adlı bir İngilizce kitabı ve çocuklara yönelik pek çok alıştırma kitabı bulunmaktadır.

SELÇUK ŞİRİN NERELİ?

Selçuk Şirin aslen Karslı'dır. 

SELÇUK ŞİRİN KAÇ YAŞINDA?

Selçuk Şirin 51 yaşındadır.

Asıl ihtisas alanı çocukların toplum içindeki yeri üzerinedir.

ÖNEMLİ BİR İTİRAFI

Selçuk Şirin, Türkiye'de akademisyen olabilmek için çok büyük uğraşlar verdiğini itiraf ederek, "Altı yıl boyunca Türkiye'de akademisyen olmak için uğraştım" demişti.

1991'de ODTÜ'den mezun olduğunu anımsatan Profesör Selçuk Şirin, "Dereceyle mezun oldum, İngilizcem o zaman da süperdi. İngiltere'ye gitmişliğim var. İş arıyordum, ODTÜ almadı, hiçbir yer almadı. Taşra üniversitesine gittim beni İngilizce sınavlarında elediler. Türkiye'de altı yıl boyunca akademisyen olmak için uğraştım." ifadelerini kullanmıştı.


 

Yorumlar

İsmail Demir Tebrikler hocam,14 Ocak 2022 tarihli fox tv deki konuşmanızla ilgili üç defa uzun mesaj yazmak istedim başaramadım başarılarınızın devamını diliyorum
Asım GÖKÇAY Hemşerim gerçekten çok duygulandım Allah başarınızı herdaim yapsın sizinle görüşmek bir mucize
Esref yilmaz Bardak ve kalem 110 kr ise ve kalem bardaktan 100 kr fazla ise bardak 5 kr kalem 105 kuruştur Toplam 110 kuruş eder
kıyasi ivgen bardak kalem 110 kuruş dediniz sonuç kalem 155 krş olabilirmi
Aynur Onci ve ozlem sizleri cok sevyorum turkmenistandan sizlere selamlar olsun kendinize iy bakin😘😘