Selçuk Bayraktar ilk yerli solunum cihazının görüntüsünü paylaştı

Türkiye'nin ilk yerli solunum cihazının prototipi Selçuk Bayraktar tarafından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Görüntüler geldi, işte ilk yerli solunum cihazı

Başta ABD olmak üzere dünyanın bütün ülkelerinde büyük sorun haline gelen solunum cihazı konusunda Türkiye'de başlatılan yerli ve milli cihaz üretim seferberliği ilk meyvelerini vermeye başladı. İlk yerli solunum cihazının prototibi Selçuk Bayraktar tarafından yayınlandı.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından, yerli solunum cihazının seri üretim ilk deneme prototipine ilişkin videolu paylaşımda bulundu. Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yerli solunum cihazının ilk prototipini paylaştı. Bayraktar paylaşımında, 'Yerli solumun cihazımızın seri üretim ilk deneme prototipi... @biyoventtasarladı,@arcelik üretti, @aselsanve @baykar_savunmamühendislerinin teknik destek ve katkılarıyla...' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Selçuk Bayraktar, 22 Mart'taki videolu paylaşımında, "Yerli medikal solunum cihazı üretimini desteklediklerini belirterek, "Baykar olarak, Biosys firmasına hızlı üretim için destek olmaya ve 250 cihaz siparişi vermeye karar verdik." ifadesini kullanmıştı.

Hızla yayılan koronavirüsü vakaları ardından tüm dünya ülkeleri solunum cihazı eksikliğini gidermek için gelişmiş bir cihaz olan medikal ventilatör üretimleri yapmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Sağlık Bakanlığındaki Bilim Kurulu Toplantısı ardından yaptığı açıklama yerli solunum cihazının seri üretimine başlayacaklarını duyurmuştu. Solunum cihazlarının ilk fotoğrafları yayımlandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte sağlık ekipmanlarının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Şu anda tüm dünya ülkeleri, virüs bulaşanların tedavisinde çok kritik öneme sahip solunum cihazı eksikliğini gidermek için ve gelişmiş bir cihaz olan medikal ventilatör üretimlerinin peşine düştü. Türkiye'de de pilot düzeyde üretilen ve başarıyla kullanılan yerli yoğun bakım ventilatörlerini seri şekilde üretilmesi için harekete geçildi. Türkiye'de uygulanan Ar-Ge politikaları ile ortaya çıkan teknoloji girişimi firması BİOSYS'in geliştirdiği yerli yoğun bakım ventilatörleri pilot düzeyde üretildi ve ülkemizde başarıyla kullanılıyor. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, cihazın daha fazla üretilmesi için harekete geçmesi için bir kampanya başlattı ve 250 adet sipariş verdi. Ardından ASELSAN Genel Müdürü Haluk Güngör de yerli cihazın üretimi için sipariş verdi.

Yorumlar

Tuncay tuncer İnşallah dünya sana minettar kalır