Selahattin Demirtaş 'Çözüm Süreci'ni bitiren ilk hamleyi HDP'nin yaptığını ilk kez itiraf etti

HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecini bitiren hamlenin HDP'den geldiğini ilk kez itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol
''Çözüm Süreci'ni bitiren ilk hamleyi HDP yaptı

'Çözüm Süreci'nin bitirilmesinden sık sık AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayanları ters köşe yapan açıklama HDP Eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, Çözüm Süreci'ni bitiren hamlenin Kobani olayları sırasında HDP'den geldiğini ilk kez itiraf etti. 

Tutuklu bulunduğu cezaevinden yazdığı yazıda itiraflarda bulunan Demirtaş, Çözüm Süreci'ni bitireceğini bile bile Kobane ile ilgili hamleyi yaptıklarını söyledi.

Demirtaş'ın Gazete Duvar'da yayınlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Çözüm sürecinde diyalog içinde olduğumuz AKP hükümetine de o tarihe kadar HDP Genel Merkezi olarak sert eleştiriler yöneltmemiş, Hükümeti protesto etmemiştik.

Sürekli diyalog halinde, sorunları çözmeye çalışıyorduk. Nitekim Sayın Davutoğlu ile 1 Ekim 2014’te yaptığımız görüşmenin ardından görüşmenin olumlu geçtiğini belirtmiş, Hükümete teşekkür etmiştim. Ancak aradan geçen beş güne ve söz verilmiş olmasına rağmen Hükümet Kobanê’ye yardım için tek bir adım atmamıştı. 6 Ekim 2014 akşamı, Kobanê’de gelinen durumun vahametini ve aciliyetini hem kamuoyuna duyurarak duyarlılığı artırmak istedik hem de ilk defa AKP’yi eleştirip protesto ettik.

Bizim MYK olarak o tweet’lerdeki mesajları yayımlarken tek kaygımız, AKP’yi protesto ettiğimiz için çözüm sürecindeki diyalog zemininin zedelenip zedelenmeyeceğiydi. Ama nihayetinde, Kobanê’de bir katliam yaşanırsa bunun çözüm sürecine daha fazla zarar vereceğine karar verildi ve benim de aynı anda Sayın Davutoğlu ile telefon görüşmesi yaparak durumu kendisine de aktarmamın yararlı olacağı kararlaştırıldı.

Ben de Başbakan Davutoğlu ile yaptığım 12 dakikalık telefon görüşmesinde, gelişmeleri ve bizim tavrımızı kendisine aktardım. Ne dediğini, arzu ederse ve hatırlıyorsa kendisi açıklar.

Yorumlar