Şehirler arası uçak seferleri iptal mi? Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı tarafından Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri üzerine alınan kararlar kapsamında şehirler arası seyahate kısıtlama getirildi. Peki, şehirler arası uçak seferleri iptal mi? Bütün şehirlere seferler iptal, sadece 14 büyükşehire seferler sürecek.

Google Haberlere Abone ol
Şehirler arası uçak seferleri iptal mi? Belli Oldu

Bilim Kurulu tarafından düzenlenen toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs ile mücadele kapsamında kendisine iletilen tavsiye kararlarını dikkate alarak bir dizi yeni tedbir kararını duyurdu.

Buna göre öncelikle şehirler arası otobüs seferlerine kısıtlama getirildi. Otobüs seferleri valiliklerin iznine bağlandı. Zorunlu olmadıkça otobüs seyahatleri yapılamayacak. 

Hal böyle olunca vatandaşlar da "Şehirler arası uçak seferleri iptal mi?" sorusunu sormaya başladı. 

Şehirler arası uçak seferleri konusunda şu ana kadar alınan bir karar bulunmuyor.

Ancak ilerleyen günlerde bu yönde bir kısıtlama da getirilebilir. 

Çünkü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülke genelinde yer değiştirmeleri, hareketliliği azaltmak için ilave tedbirler almaya devam edeceklerini söylemişti.

Bakan Soylu, bu tedbirler arasında uçak seferleri ile özel araçlarla yapılacak seyahatlerin de dahil edileceğini söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tedbir kararları arasında şehirler arası otobüs seferlerinin valilik iznine bağlanması, yurt dışı uçuşların tamamen durdurulması gibi kararlar bulunuyordu. 

Alınan kararlar arasında özelk sektörün de esnek çalışma sistemine geçilmesi bulunuyor. 

Öte yandan yurdun çeşitli yerlerinde karantina ilan edildi. Buna göre Rize'de bazı belde ve köylerde koronavirüs karantinası başladı.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları'ndan gelen açıklamaya göre, tüm uçuşlar iptal edildi. Sadece 14 büyükşehire uçak seferleri devam edecek. 

 

Yorumlar