Şef Akademi jürileri kimlerdir? Şef Akademi jürisi Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir?

Şef Akademi jürileri kimlerdir? Şef Akademi jürisi Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir? FOX TV'de başlayan yarışma programı beğeniyle takip ediliyor. Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir? İşte Şef Akademi jüri üyeleri özgeçmiş ve biyografileri:

Google Haberlere Abone ol
Şef Akademi Jürisi kimlerden oluşuyor, isimleri ne

Şef Akademi jürisi kimlerden oluşuyor veya Şef Akademi jürileri kimlerdir? Şef Akademi jürisi Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir? Nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyorlar? Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir? Biyografileri ve özgeçmişleri:

FOX TV'de 14 Haziran Pazartesi günü başlayan Şef Akademi isimli yemek programının jüri üyeleri ile sunucuları merak konusu oldu. İşte Şef Akademi jüri üyeleri ve sunucusu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

ŞEF AKADEMİ JÜRİ ÜYESİ ARDA TÜRKMEN KİMDİR?

Arda Türkmen 1975 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlayan Türkmen, üniversite eğitimini Bilgi Üniversitesi'nde çift dal yaparak İşletme ve Sahne Gösteri Sanatları bölümlerinden mezun oldu.

Şef Akademi jürileri kimlerdir? Şef Akademi jürisi Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir?
Arda Türkmen

 

2003 yılında Askerliğini Denizli 11nci Piyade Tugay Komutanlığında Kısa dönem Karargah S1 yazıcısı olarak tamamladı.

1995 – 2000 yılları arasında 350’den fazla üniversite tur ve konser organizasyonu yaptı. Yine aynı yıllarda işletmecilik deneyimleri sayesinde yiyecek içecek sektörüne geçiş yapmıştır.

1998 – 2000 yılları arasında Uludağdaki A-Bar’ı işletti ve bir catering şirketi kurdu. 2003 yılının sonlarına doğru kurduğu Roka Davet isimli catering firması bu zamana kadar pek çok başarılı organizasyonun yiyecek-içecek işlerini üstlendiği gibi Türkiye'ye gelen pek çok yabancı yıldızın özel yemekleri için de tercih edilen isim olmuştur.

Metallica ve Depeche Mode gibi Türkiye'ye yolu düşen önemli müzik gruplarının catering hizmeti Arda Türkemen'in şirketi ‘Roka’ tarafından sağlanmıştır.

2008 yılında Asmalımescit’te 11 Leblon isimli restoran açtı. Leblon, Çağan Irmak’ın filmi “Issız Adam” filminin çekildiği restoran olarak bilinmektedir.2010 yılında ilk televizyon deneyimini yaşayarak, CNNTürk televizyonu için “Arda’nın mutfağı” isimli yemek programını yapmaya başladı.

2012 yılı Nisan ayında sahibi olduğu Roka Davet’i sattı. Aynı yılın başında Sabah gazetesinde Arda’nın mutfağı sayfasını yazmaya başladı.

2012 yılının ortalarına doğru La Cucina Italiana dergisinde yemek yazıları ve tarifleri yazmaya başladı

2013 yılında Sabahtaki yazılarını sonlandırıp Hürriyet pazar ekinde Arda’nın mutfağı sayfasını yazmaya başladı.

2013 yılında, Leblon’u kapatarak, Karaköy’de Forneria isimli bir mekan açtı.

2015 yılında Mükellef, 2016’da açtığı Central ile restaurant sayısını 3’e çıkardı.

Arda Türkmen, 5 arkadaşı ile birlikte Velotürk adında bir oluşum kurarak, sosyal sorumluluk projeleri geliştirip, Türkiye genelinde ilk öğretim düzeyindeki çocuklara bisiklet dağıtımları yapıyorlar. Bugüne kadar 2600 bisiklet dağıttılar.

TV8 ekranlarında 6 sezon boyunca “Arda’nın Mutfağı” isimli bir program yaptı. Ancak 2018 yılı itibariyle programın TV8’de devam etmeyeceğini duyurdu.

ŞEF AKADEMİ ÜYESİ AYHAN SİCİMOĞLU KİMDİR?

Ayhan Sinan Sicimoğlu 25 Ağustos 1950 yılında Niğde'de dünyaya geldi. 

Şef Akademi jürileri kimlerdir? Şef Akademi jürisi Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir?
Ayhan Sicimoğlu

 

Aşçı olmasının yanında müzisyen, gezgin, radyocu, TV programcısı ve iş adamıdır. 

Özellikle çeşitli televizyon kanallarında hem yapımcılığını, hem sunuculuğunu üstlendiği gezi-kültür programlarıyla geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Latin müziği konusunda üniversite yıllarından beri araştırmalar yapmakta ve performanslar sergilemektedir. Türkiye'nin en önde gelen perküsyon sanatçılarından biridir.

Kayseri kökenli bir aileye mensuptur. 1957-1959 arasında Kayseri belediye başkanlığı yapan Şahap Sicimoğlu'nun oğludur.[1] Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji'nde eğitim gördükten sonra, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde eğitim almıştır. Üniversiteden sonra fotoğraf ve film bölümlerinde okumak için İngiltere'ye gitmiştir. Daha sonra moda fotoğrafçılığı yapmak için Roma'ya gitmiş ve dört sene orada yaşamıştır. 1981'de döndükten sonra da New York'a yerleşmiştir.

Ayhan Sicimoğlu, hayatını çoğunlukta müzikten ve sanattan kazanmış, yaşadığı şehirlerde funk, latin, pop gibi değişik türlerde performanslar sergilemiştir. Üniversite yıllarından tanıştığı Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur, Galip Boransu gibi isimlerle 1970'li yıllarda İpucu Beşlisi adlı bir funk grubu kurmuşlar ve bir müddet Seyyal Taner ile çalmışlardır. Heyecanlı, Hop Otur Hop Kalk gibi dönemde ses getiren şarkılarda Ayhan Sicimoğlu'nun düzenlemeleri mevcuttur. Grubun düzenlediği şarkılar arasında yer alan Ele Güne Karşı, daha sonra MFÖ grubunun kült şarkılarından biri haline gelecektir. Grubun 1970'lerin sonunda dağılmasının akabinde Ayhan Sicimoğlu kariyerine ağırlıklı solo olarak devam etmiştir. İlerleyen yıllarda MFÖ grubunun popüler şarkılarından olan Peki Peki Anladık parçasının, Ayhan Sicimoğlu'na ithaf edildiği yakın arkadaşı Mazhar Alanson tarafından açıklanmıştır.

Bir dönem tekstil işiyle de uğraşan sanatçı, son yıllarda çeşitli TV kanallarında Ayhan Sicimoğlu ile Renkler adlı gezi-kültür programını yapmakta ve kurmuş olduğu Latin All Stars grubu ile perküsyon performansları sergilemektedir. Ayrıca Joy FM'de Latin Lover isimli radyo programını düzenlemekte ve Hürriyet Seyahat gazetesinde her pazar yazmaktadır. Gezi programlarında beğendiği durumlar için kullandığı "hastasıyım" sözü izleyicileri tarafından da sıklıkla kullanılmıştır. Kızı Ayşe Sicimoğlu da kendisi gibi müzikle uğraşmakta ve opera-şan sanatçılığı yapmaktadır. Sicimoğlu İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce konuşabilmektedir.

ŞEF AKADEMİ ALİ RONAY KİMDİR?

Ali Ronay Aslen Ankaralı'dır.

Şef Akademi jürileri kimlerdir? Şef Akademi jürisi Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir?
Ali Ronay

 

27 yaşındadır.

Asıl mesleği Gastronomi'dir.

Kendi ifadesiyle aşçılık mesleğine 7 yaşında başlamış.

Şef Akademi jürileri kimlerdir? Şef Akademi jürisi Ayhan Sicimoğlu, Ali Ronay, Arda Türkmen kimdir?
Şef Akademi jürileri Ali Ronay, Ayhan Sicimoüğlu, Arda Türkmen (Sol baştan)

 


 

Yorumlar