Sedat Peker'in dövdüğü milletvekili kim?

Sedat Peker'in dövdüğü milletvekili kim sorusu Peker'in son videosunda sözünü ettiği ismin kim olduğunu merak edenler soruyor. Peki, kim bu Peker tarafından dövüldüğü ileri sürülen milletvekili?

Google Haberlere Abone ol
Sedat Peker'in dövdüğü milletvekili kim?

Sedat Peker'in dövdüğü milletvekili kim, hangi partinin milletvekili ve neden dövdüğü soruları bu aralar sıklıkla soruluyor. Peki, kim bu milletvekili, Sedat Peker neden bu milletvekilini dövdü? Bu milletvekili hangi partinin mensubudur? İşte detaylar: 

Sedat Peker, Türkiye'den kaçtıktan sonra sığındığı ülke olan BAE'den çeşitli iddiaların yer aldığı video görüntüleri paylaşmaya devam ediyor. 

Peker'in son video konuşmasında ise bir milletvekilini dövdüğünden söz ediliyor. 

Peker, ''Cumhurbaşkanımızın eşine küfür etti diye ben milletvekilinin, devletin karakolunda kemiklerini kırdırdım, yetmedi mahkemeye çıkarken biraz daha kırdırdım, pişman değilim. Karıya, kıza, anaya kötü laf olmaz" ifadelerini kullandı.

Feyzi İşbaşaran'ın 'kendisini her yere şikâyet ettiğini' belirterek "Önce ayaklarını kırdım, sonra elini kırdım, kaburgalarını kırdım, en son kafasını kırdım ama yetmedi' dedim" dedi. 

Ergenekon yargılamaları sırasında şiddet yanlısı olduğunu kabul eden Peker, "Ben Ergenekon yargılanmalarında Mahkeme Başkanı dedi 'siz şiddet yanlısıymışsınız', 'evet' dedim. "Önce ayaklarını kırdım, sonra elini kırdım, kaburgalarını kırdım, en son kafasını kırdım ama yetmedi' dedim. Bende bu tabiat var, yine aynısını yaparım. Biz başkasının kızının namusunu kendi namusumuz kabul ederiz. Tecavüz olmaz, olamaz. Pardon derin devletin başı Tolga Ağar yapınca olur! Oldu da!" diye konuştu.

Peki, Peker'in dövdüğünü veya dövtürttüğünü ileri sürdüğü bu milletvekili kimdir?

Sedat Peker'in dövdüğünü söylediği milletvekili Eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'dır. 

Aynı zamanda eski Anaplı bir milletvekili olan İşbaşaran, AK Parti'den ihraç edilmişti. 

CUMHURBAŞKANINA GALİZ KÜFÜRLÜ HAKARETLER ETMİŞTİ

Feyzi İşbaşaran, AK Parti'den ihraç edildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır hakaretler içeren Twitler atmaya başlamışıt. Sık sık Erdoğan ve ailesine yönelik ağır hakaretlerde bulunuyordu. 

Feyzi İşbaşaran 8 Aralık 2014 tarihinde gözaltına alınırken AK Partililer tarafından darp edilmek istenmişti.

 

Son olarak haraketlerinden dolayı hakkında yapılan suç duyurları üzerine gözaltına alınırken küfürlü hakaretlerine bir yenisini eklemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşini ve namusunu da işin içine katarak ağır ifadeler kullanmıştı. 

Feyzi İşbaşaran 8 Aralık 2014 tarihinde İstanbul'da kaldığı otelde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındıktan sonra AK Partili kalabalık bir grup da adliye önünde protesto gösterisi düzenlemişti. 

İşbaşaranın gözaltına alınması esnasında bazı partililer dövme girişiminde bulunmuş; ancak polis engel olmuştu. 

İşbaşaran adliye koridorlarında bir avukat tarafından darp edilmişti. İşbaşaran'ı darp eden avukatın Sedat Peker'in avukatı olduğu o günlerde basına yansımıştı. Darp olayına karışan avukat karakola giderek ifade vermiş, darp iddialarını yalanlamıştı. 

Feyzi İşbaşaran'ı darp eden avukatın Peker'in avukatı İsmail Barbaros Aslan olduğu belirtiliyordu. 

FEYZİ İŞBAŞARAN'DAN CEVAP

Bu arada İşbaşaran, Peker'in açıklamaları üzerine Twitter hesabından cevap verdi. "Sen benim muhatabım değilsin ama videoda adım geçtiği için bir iki şey yazmak istedim" diyen İşbaşaran şu mesajları paylaştı:

"Senin muhatabın, hizmet ettiğin Erdoğan, Mehmet Ağar, Korkut Eken ve seni yıllarca kullanan polis teşkilatıdır. -Eşine, çocuklarına yapılanan üzüldüm ama sen de onları bırakıp kaçmayacaktın! Sen nasıl bir delikanlısın ki; Bir AKP milletvekili (Metin Külünk), parti teşkilatı ve polisle anlaşarak bir tetikçini gönderip gözaltında elleri kelepçeli birine saldırıyorsun? Benim kemiklerim falan kırılmadı ama bir polisin parmağı kırıldı, o polise üzüldüm.

Türkiye’de polis olmadan mafya olmaz. Polisin kanatları altında yıllarca çetecilik faaliyetlerinde bulundun, sana mafya da denilmez. Mafyanın, İtalya’da olduğu gibi kurumsal kimliği var, polisle, istihbarat ile işbirliği yapmaz ama sen polis işbirlikçisisin ve kullanılma süren doldu.

Bir de ‘Feyzi İşbaşaran beni şikayet ediyor’ diyorsun. Seni kime şikayet ettim veya ediyorum? Şikayet etmem gereken kişi ve kurumlar senin sahiplerin zaten. Erdoğan ve ailesini tehdit ediyorsun, seninle onların meselesi, beni hiç ilgilendirmez!

İstediğin kadar Hakan Fidan’a güzellemeler yap, seni oralarda daha fazla öttürmezler, gerisini Mit/polis abilerine anlatırsın. MİT/polis himayesinde mafyacılık oynamanın ömrü bu kadar! Umarım adil yargılanırsın ve cezaevinde başına bir iş getirmezler.

Feyzi İşbaşaran'ın yaptığı hakaretlerden bazıları:

Peki, kimdir bu Feyzi İşbaşaran? 

Feyzi İşbaşaran 29 Mayıs 1956 tarihinde Elazığ'da doğdu. 

Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'ni bitirdi.

Özel sektörde yöneticilik yaptı.

Sedat Peker'in dövdüğü milletvekili kim?
Feyzi İşbaşaran gözaltına alınırken

 

Turgut Özal'ın Başbakan Başdanışmanlığı ve Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliği, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Turban Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 

TBMM XIX. Dönem İstanbul, XXIII. Dönem Elazığ milletvekilidir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Sedat Peker'in dövdüğü milletvekili kim?

Polisle girdiği küfürlü kavgadan sonra kesin ihraç istemiyle AK Parti MYK'sı tarafından Müşterek Disiplin Kurulu’na oybirliğiyle sevkine karar verildi 26 Aralık 2009'da AK Partiden istifa etti.

Yorumlar