Sedat Peker'i tutuşturacak görüşme

Türkiye'den kaçarak BAE'ye sığınan çetebaşı Sedat Peker'i tutuşturacak fotoğraf karesi geldi. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı'nda çekilen karede yer alan isimlerden biri Peker'in durumunu çok yakından ilgilendiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Sedat Peker'i tutuşturacak görüşme

Türkiye'de işlediği suçlar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturmalar nedeniyle kaçarak yurt dışında izini kaybettiren en son BAE'de ortaya çıkan çetebaşı Sedat Peker'i üzecek gelişmeler yaşanıyor. 

Peker'in sığındığı ve kendisini korumaya aldıklarını ileri sürdüğü BAE ile Türkiye arasında uzun yıllar sonra ilk kez kritik bir görüşme gerçekleşti. 

Muhtemelen Peker'in de güvenliğini sağlayan BAE'nin en üst düzey ismi Ankara'ya geldi.

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. 

Kabulde ne konuşulduğu açıklanmadı; ancak misafir edilen kişinin BAE Ulusal Güvenlik Başkanı El Nahyan olması, muhtemel konuların da ne olduğunun ipucunu veriyor. 

Sedat Peker, BAE'de bulunduğu süreçte, üst düzey yetkililerin kendisiyle temas kurduklarını ve güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını, bu nedenle sosyal medya üzerinden video paylaşımı yapamadığını söylemişti. 

BAE'nin Ankara ile kurduğu temas sonrasında Sedat Peker'in durumunun ne olacağı merakla bekleniyor. 

BAE TÜRKİYE'YE YATIRIMA HAZIRLANIYOR

Öte yandan görüşmeden sonra katıldığı televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'ye yatırım yapacağını açıkladı. 

Erdoğan, açıklamasında, "Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek." dedi.

Erdoğan, Nahyan ile de Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye'ye yatırımları konusunda ciddi bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Görüşmede hangi alanlarda ne gibi yatırımların yapılabileceğini ele aldıklarını aktaran Erdoğan, görüşmeye Varlık Fonu Başkanvekili ve Yatırım Ofisi Başkanını da davet ettiğini belirtti. Erdoğan, görüşmede yatırımlar konusunda yol haritası konusunun ele alındığını söyledi.

Erdoğan, "BAE de buna göre adımlarını atmış olsun dedik. Kendileri de yanlarında zaten bu konularda sorumlu olan arkadaşları da getirdiler. Yol haritası üzerinde adımları kimler nasıl atacak belirledik. Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BAE'den gerçekleşen bu ziyaret, iki ülke arasındaki buzların eridiği anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Devletler arasında bu tür gidiş gelişler, iniş çıkışlar olabilir ve olmuştur da. Burada da benzer bazı durumlar oldu. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak bu görüşmelerle belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de Muhammed Bin Zayed ile de bazı görüşmeleri yapma durumlarımız olacaktır, inşallah olacaktır diye düşünüyorum bugünkü görüşmeden sonra. Bu görüşmelerle bölgedeki bazı sıkıntıları aynı kültürün, aynı inancın mensupları olarak inşallah gidermiş oluruz. Çünkü biz bölgenin esas aktörlerinin birbirleriyle doğrudan konuşmasını, müzakere etmesini, kendi sorunlarını birlikte çözmelerini önemsiyoruz. Ben de bu konuda çok hassasım."


 

Yorumlar