Sedat Peker BAE'de gözaltına alındı

Son Dakika Sedat Peker yakalandı iddiası doğru mu? Sedat Peker yakalandı mı şu anda nerede saklanıyor, hakkında çıkarılan arama kararları ne durumda, interpoll arama kararı çıkardı mı soruları havada uçuşurken BAE polisinin Peker'i gözaltına aldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Sedat Peker BAE'de gözaltına alındı

Son Dakika Sedat Peker yakalandı iddiası yakalındığına dair son dakika gelişmesi var mı yoksa hala yurt dışında Türkiye aleyhindeki faaliyetlerine devam ediyor mu? Sedat Peker, hakkında başlatılan soruşturmalardan sonra geçen yıl yurt dışına kaçmıştı. Önce Makedonya'ya ardından Karadağ'a yerleşen Sedat Peker, Türkiye'nin devreye girmesiyle buradan kaçarak Fas'a gitmişti. Ancak burada anında yakalanarak gözaltına alınan Sedat Peker, iddialara göre ABD'nin de devreye girmesiyle Türkiye'ye uluslararası arenada düşmanlık yapan BAE'ye yerleşti. Peker, Youtube üzerinden yayınladığı iftira ve hakaret dolu videolarında şu anda BAE'de olduğunu söylüyordu. Ancak gelen son dakika haberlerine göre Sedat Peker, ABE polisi tarafından gözaltına alındı. Peker'in gözaltına alındıktan sonra Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği ise bilinmiyor.

Peker'in yakalanıp yakalanmadığına yönelik soru önceki akşam bir televizyon kanalına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sorulmuştu. Süleyman Soylu, Peker'in yakalanmadığını, yakalanması için Interpoll'e gerekli başvuruların yapıldığını ancak buradan henüz arama kararı çıkarılmadığını söylemişti. 

İçişleri Bakanlığı YouTube üzerinden çeşitli iddialarla gündeme gelen Organize suç çetesi lideri Sedat Peker'e yönelik açıklama yapmıştı.

Bakanlığın açıklaması şu şekildeydi:

Güvenlik güçlerimiz, ülkenin huzuru ve güvenliği için, hukuk devleti çerçevesinde tüm imkanlarını, kararlılıkla ve sorumlulukla seferber etmektedir. Huzur ve güvenin temin edilmesinde birçok alanda edilen başarılar, organize suç ile mücadelede de hem operasyon verilerinde hem de halkımızın günlük hayatında hissedilmektedir.

Bu çerçevede 15 Temmuz sonrasında 1.738 operasyon yapılmış, 22 bin 636 şüpheli gözaltına alınmış, 8.414'ü tutuklanmış; 31 ulusal düzeyde, 13 bölgesel düzeyde ve 304'ü de yerel düzeyde olmak üzere toplam 348 organize suç örgütü çökertilmiştir.

Organize suç örgütlerinin güvenlik güçlerimiz karşısındaki sıkışmışlığı, acizliği ve her operasyonda elde edilen üstün başarılar, bu yapıların tamamen temizlenmesini sağlamaktadır.

Güvenlik güçlerimizin ağır saha baskısı karşısında, bu yapılara mensup kişiler, dönem dönem "örtüleme yöntemi" olarak adlandırdığımız bir yöntemle kamuoyuna "faaliyetlerinden uzaklaştığı" izlenimini vermek isterler. Ancak bu konudaki hedeflerimizi ısrarlı takibimiz, bu örtüleme adımlarına rağmen devam eder.

Hakkında Kırmızı Bülten talep edilen organize suç çetesi sözde yöneticisi S.P., dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla "iş insanıyım, bu işlerden çekildim" demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri tespit edilmiştir. Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu süreç, operasyona dönüştürülmüştür.

Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir.

Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır.

Güvenlik güçlerimiz, bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da halkımızın huzurunu bozacak tüm suç örgütleriyle mücadelesini, bu yapılar hareket edemeyecek duruma gelinceye kadar sürdürecektir.

Ayrıca 15 Temmuz'dan sonra art arda yapılan operasyonlarla büyük darbe vurduğumuz organize suç örgütlerinin son kalıntılarını da 2021 yılında tamamen bitirme kararlılığında olduğumuzu,

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

YAKALANDI İDDİASI

Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in yakalandığı ve Türkiye'ye getirildiği iddialarına ilişkin avukatlarından açıklama geldi. Peker'in avukatları, iddiaların gerçek dışı olduğunu ve Peker'e yönelik bir operasyon olmadığını açıkladı.

YouTube üzerinden yayınladığı videolarda çeşitli iddialar ortaya atan Sedat Peker hakkında suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatılmış ve yakalama kararı çıkarılmıştı. Son olarak Peker'in bulunduğu yere operasyon düzenlendiği ve Peker'in gözaltına alındığı iddia edildi. Ancak Peker'in avukatları bu iddiaları yalanladı.

Sosyal medya üzerinden yapılan ve daha sonra sahte olduğu ortaya çıkan paylaşımlarda Peker'in MİT destekli SAT askeri operasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaldığı evde yakalandığı iddia edildi.

AVUKATLARINDAN YALANLAMA GELDİ

Çok sayıda kişi Peker'in yakalanmış olabileceğini ve bu yüzden paylaşım yapmadığını dile getirirken, Halk TV'de Özlem Gürses, Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini söyledi.

Gazeteci Gürses, "Birinci ağızdan aldığımız bilgilere göre Peker henüz bulunduğu yerdeymiş ve kendisine yönelik herhangi bir operasyon yokmuş" dedi.

BAE POLİSİ TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Sedat Peker'in BAE polisi tarafından kaldığı otelden gözaltına alındığı belirtiliyor. 

Gazeteci Alişer Delek, Peker'in basın danışmanı Emre Olur ile görüştü, şunları paylaştı:

Sedat Peker'in "basın danışmanı" Emre Olur ile az önce görüştüm.

Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor.

Kendisini bir yere davet ediyorlar.

Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu "daveti" kabul ediyor.

Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi....

TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konuta dönmediği bilgisini aldık.

Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor...

Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi.

Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum...

"Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların "Peker'in açıklamaları siyasi" olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti.

SERBEST BIRAKILDI

Peker'in Dubai polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı kendisi tarafından yapılana çıklamada ortaya çıktı. Olur'un ifadeleri Sedat Peker'in gece yarısı yaptığı açıklamalarla doğrulandı. Peker, "Kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. Şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. Hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk. Şahsım hakkında herhangi bir Interpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. Hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi," dedi.

Peker şöyle devam etti: "Ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir. Zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. Bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar. Süslü sülü, benim ahiretliğim, derin mehmet, pelikancılar, ve diğer zevatın tamamı; bizde söz namus. Eğer ölmez sağ kalırsak, bu hikayeyi tamamlamaktan geri durmayacağız. Tabi ki bu süre zarfında gereği eğer yapılmazsa, yapmayanlarla ilgili söyleyecek sözlerimiz de elbet olacaktır. Beni sevdiği için dua edenlere, beni sevmediğinden dolayı sadece çocuklarıma ve aileme iyi dilek dileyenlere tüm kalbimle teşekkür ederim."

 

 

Yorumlar