Say Bakalım Başvuru Formu, TRT Türk Say Bakalım Başvuru Nasıl ve Nereden Yapılıyor?

Say Bakalım yarışmasına başvuru yapmak isteyen gurbetçiler, yarışma programının iletişim bilgileri başta olmak üzere başvuru formu ve diğer bilgileri merak ediyor. Say Bakalım Başvuru Formu, WhatsApp Numarası kaç?

Google Haberlere Abone ol
Say Bakalım Başvuru Formu, WhatsApp Numarası kaç?

Say Bakalım başvuru formu ve diğer bilgiler, yarışmaya katılmak isteyen seyircilerin ilk olarak aradıkları konular oluyor. Gurbetçilerin başvuru yapmak için merakla aradıkları iletişim bilgileri ve WhatsApp telefon numarasını sizler için derledik. Almanay başta olmak üzere gurbetçi vatandaşlarımız bu eğlenceli yarışmaya katılarak 250 bin lira kazanmak istiyor. Ancak bunun öncelikle başvuru yapmak gerekiyor. Peki, Say Bakalım Başvuru Formu, TRT Türk Say Bakalım Başvuru Nasıl ve Nereden Yapılıyor?

SAY BAKALIM BAŞVURU FORMU, WHATSAPP NUMARASI KAÇ?

Say Bakalım yarışması TRT Türk kanalında hafta içi her gün akşam saatlerinde ve gündüzleri de tekrarı ile ekrana geliyor. Mennan Şahin'in kendine has sunumuyle ekrana gelen yarışmaya katılmak, eğlenmek ve ödülü kazanmak isteyenlerin yapmaları gereken ilk şey başvuru yapmaktır. 

Diksiyon eğitmeni Mennan Şahin tarafınadn sunulan "Say Bakalım" yarışmasında haftanın 5 günü süren bir maraton oluyor. Bu beş günlük süre içerisinde hiç elenmeden devam eden yarışmacı haftanın son gününde yani Cuma günü finale kalıyor. Aslında yarışmaya katılanın kasasında haftanın ilk gününde 250 bin lira para ödülü konuluyor. Ancak bu para ödülü final gününe kadar korunabilirse ödül alınıyor. Bunun için final gününe kadar elenmemek ve final gününde de 5 sorunun tamamına doğru cevap vermek gerekiyor. 

Yarışmanın ilk günlerinde verilen her yanlış cevap 250 bin liralık ödülün eksilmesine neden oluyor. Elenmeden yoluna devam eden yarışmacının kasasındaki 250 bin lira eksilerek duruyor. Yarışmanın son gününe kadar bütün soruların tamamını doğru cevaplayan 250 bin liranın tamamını kazanıyor. Ancak yarışmanın son gününe kadar elenmeden kaldığı halde bazı sorulara yanlış cevap veren ise ödülün bir kısmını kazanmış oluyor. 

SAY BAKALIM YARIŞMANIN FORMATI

Say Bakalım yarışmasının formatı tam olarak nedir?

Yarışma öncelikle gün içi ve hafta içi etaplardan oluşuyor. Gün içinde 3 etapta ilerleme sağlanıyor. Hatfanın dört günü etaplarla ve son günü ise finale taçlandırılıyor. Gün içindeki 3 etabı başarılı bir şekilde atlatan yarışmacı sonraki gün de yarışmaya hak kazanıyor. Yarıştığı her gün de para kazanıyor; ancak bu parayı Cuma günkü finalde birinci olmak kaydıyla alabiliyor. Üstelik, Cuma günü alacağı ödül, hafta boyunca kazandığı paranın beş ile çarpılmasından oluşan rakamdır. Yani hafta boyunca 50 bin lira kazanmış ise Cuma günü de bütün sorulara doğru cevap vermişse 5x50=250 bin TL ödül kazanmış oluyor. Buradaki en önemli nokta, her gün 10 bin lira kazanmış olmak gerekiyor. Yarışmaya devam etmek için 10 bin lira şart değil. Sadece 1000 lira kazanmak da bir sonraki güne geçmek için yeterlidir. İşte yarışmanın detayları:

İLK AŞAMA

Pazartesi günü başlayan yarışmaya 3 isim alınıyor.

Yarışmanın ilk gününde 2 bin puan değerinde bir soru soruluyor. İlk soruda zaman sınırlaması bulunmuyor. Ancak en kısa sürede cevaplamak yine de avantaj sayılıyor.

Yarışmanın ilk günkü ilk etabında en az puan alan yarışmacı eleniyor.

İKİNCİ AŞAMA

Yarışmanın ilk etabında elenen bir yarışmacı ayrılıyor. Geri kalan iki yarışmacı ikinci etapta yarışmaya hak kazanıyor. Bu etapta yine aynı şekilde iki yarışmacı 2 bin puanla başlangıç yapıyor.

İkinci etapta soru sayısı artıyor. Bu kez iki soru soruluyor. Burada önemli olan nokta ise cevapları en kısa sürede ve en doğru şekilde vermektir. Günün sonunda birinci olan yarışmacı 10 bin liralık final etabı için yarışmaya hak kazanıyor.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA

İlk iki etabı başarılı şekilde atlatan yarışmacı üçüncü ve aynı zamanda o günün finali olan etabına 5 bin lira ile başlıyor. Bu 5 bin lira ilk etapta onun ve doğru bildiği her soru için ayrıca 1000'er lira kazanıyor; ancak her yanlış cevap da 1000 lira kaybetmesine neden oluyor. Sorulara verdiği her yanlış cevapta 1000 lira kaybediyor. Günün sonunda şayet kasasında 1000 lira kalırsa o yarışmacı sonraki gün de yarışmaya devam etme hakkı kazanıyor.

FİNAL

Yarışmanın finali aslında en son etabı ise haftanın son gününde yani Cuma gününde yapılıyor. Cuma günü hafta boyunca bütün etapları başarıyla geçmiş yarışmacılar yarışıyor. Bugün sorulan 5 sorunun tamamını bilirse, hatfa boyunca kazandığı paranın 5 katını alıyor. Şayet hafta boyunca hiç para kaybetmeden gelmişse bu miktar 250 bin lirayı bulabiliyor.

Hafta içi her gece, Mennan Şahin'in keyifli sunumu ile ekrana gelen programa sadece Avrupalı Türkler katılabiliyor.

Say Bakalım Başvuru Formu, WhatsApp Numarası kaç
Say Bakalım Başvuru Formu, WhatsApp Numarası kaç

 

Eğlenceli bir bilgi yarışması “Say Bakalım”da 8 kolay genel kültür sorusu cevaplayarak 250.000 TL ödülü kazanmanız mümkündür. 

Yarışmaya başvuru yapmak son derece kolay. 

250.000 TL ödüllü TRT Türk bilgi yarışmasına başvurular başladı.

"Say Bakalım" yarışmasında sizlerden istenen bilgiler genel olarak;

- Adınız
- Soyadınız
- Fotoğrafınız
- Doğum Tarihi
- Yaşadığınız yer
- Doğduğunuz yer
- Cinsiyetiniz
- Telefon numaranız
- e-Mail adresiniz
- Eğitim durumunuz
- Medeni durumunuz
- Mesleğiniz
- Sağlık durumunuz
- Fiziksel engel durumu

MENNAN ŞAHİN KİMDİR?

Mennan Şahin'in tam adı Muhammed Mennan Şahin'dir.

Mennan Şahin 3 Ağustos 1991 yılında Ankara'da doğdu.

Lisans eğitimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde İktisat bölümünde tamamlayan Şahin, spiker olmak istediğine karar verip, kariyerini o yönde şekillendirmiştir.

Yüksek Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde yapan Mennan Şahin, YouTube kanalında diksiyon üzerine eğitimler veriyor. TRT'de seslendirme yapan başarılı spiker, aynı zamanda çeşitli uluslararası markanın seslendirmesini ve sunuculuğunu yapmaktadır.

Mennan Şahin, 2020 yılında sunmaya başladığı 'Lafın Gelişi' adlı programın içeriklerini de hazırlayarak, kelimelerin etimolojik kökenlerini anlatıyor.

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan yakışıklı spiker, Instagram üzerinden 'Lafteşambır' adını verdiği eğlenceli ve bilgilendirici yayınlar yapmaya devam ediyor.

Aynı zamanda TRT'nin birçok dijital projelerinde yer alan Şahin, 'Masa' adını verdiği programı sunarak, bu programda ağırladığı ünlü konuklara merak edilenleri sormaktadır.

ÇALIŞTIĞI TRT PROGRAMLARI

TRT 1

TRT Haber

TRT Türk

TRT Spor

TRT Radyo

"SAY BAKALIM NEREDE ÇEKİLİYOR?"

Say Bakalım yarışması TRT'nin Berlin'de bulunan stüdyolarında çekiliyor.

BAŞVURU ADRESİ

Bu ayrıcalıklı programda yarışmak ve TRT Türk ekranlarında yer almak için hemen öncelikli başvur.

Yarışma hakkında bilgi almak için; WhatsApp İletişim Hattı Numarası Şöyle: 0542 110 12 86

Yarışmanın başvuru adresi de burada.


 

Yorumlar

Halim Kansu Merhabalar, yarışmaya herkes katılabiliyor mu, mesela ben İrlanda'dayım.
Katılmak istiyorum Merhaba, ben de katılmak istiyorum ama türkiyedeyim, olmaz mı