Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği

Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri etkinliği Ankara'da yapılacak. ATO Congresium'da, 12-14 Ekim'de gerçekleştirilecek etkinlik, 50'den fazla ülkeden kurum ve şirket yetkililerini bir araya getirecek

Google Haberlere Abone ol
Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği

Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICDDA) etkinliğinin beşincisi, 12-14 Ekim'de ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesinden (OSSA) yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle düzenlenecek ICDDA etkinliği, savunma ve havacılık sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşlarını buluşturacak.

Daha önce 2013, 2014, 2016 ve 2018 yıllarında yapılan etkinlik, OSSA organizatörlüğünde, 12-14 Ekim'de ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

ICDDA, askeri ve sivil, savunma, havacılık ve uzay alanlarında faaliyet gösteren ana sanayi ve KOBİ firmalarını, yeni pazarlar bulmak, iş fırsatları yakalamak ve iş ortaklıkları kurmak adına bir araya getirecek.

Kendine has ihtiyaçları ve fırsatları olan hedef ülke ve bölgelerin ortaya çıkarılması, savunma ve havacılık sektörlerinde potansiyel iş birliği imkanlarının somut adımlara dönüştürülmesi amacıyla etkinlikte, ikili iş görüşmeleri, konferanslar ve seminerler düzenlenecek.

Üretici ve hizmet sağlayıcı firmalar ile satın alma ve tedarik zinciri yetkilileri arasında daha önce planlanan ikili iş görüşmeleri sayesinde tedarik zinciri odaklı iş birliği ve iş fırsatları yakalamak açısından ICDDA'da katılımcı firmalar, orijinal ekipman üreticileri, birinci ve ikinci seviye tedarikçiler ve ilgili kurumlar ile buluşarak sivil ve askeri alanda uzmanlaştıkları kabiliyetlerini sunma fırsatı yakalayacak.

- Binden fazla katılımcı bekleniyor

ICDDA 2022 etkinliğinin ilk günü "Küresel Havacılık ve Uzay Tedarik Zincirlerinin Geleceği" ve "Kalite Perspektifinden Savunma Sanayi Değer Zinciri" konularında konferanslar gerçekleştirilecek.

Bu konferanslarda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TEI, Boeing, Thales, Romaero SA, Aselsan, MKE, Roketsan, Havelsan, FNSS VE Thyssenkrupp Marine Systems gibi sektörün önde gelen firmalarının yer alması planlanıyor.

Konferanslara birçok ülkenin Türkiye'deki askeri, savunma ve ticari ataşeleri, kamu görevlileri, son kullanıcılar ile yurt içi ve dışından firmaların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu, binin üzerinde kişinin katılımı bekleniyor.

- Ödüllü etkinlik

ICDDA organizasyonu, yurt dışından katılım sağlayan tedarik zinciri ve satın alma yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleşen başarılı ve etkin ikili iş görüşmeleri sonucu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2014'te "Savunma Sanayi Özel Ödülü" ve 2017'de "Savunma Sanayii Tanıtımı Özel Ödülü"ne layık görüldü.

ICDDA etkinlikleri sonuç odaklı başarılı iş görüşmeleri ile savunma ve havacılık sanayisi alanında faaliyet gösteren firmalar için profesyonel bir bağlantı noktası haline geldi.

Yorumlar