Savcı, Kadir Şeker için indirimli ceza istedi

Üniversiteye hazırlandığı esnada şiddet mağduru bir kadına yardım etmesi katil olmasına neden olan Kadir Şeker için istenen ceza belli oldu. Savcı, Kadir Şeker için indirimli ceza istedi.

Google Haberlere Abone ol
Savcı, Kadir Şeker için indirimli ceza istedi

Şiddete maruz kalan kadına yardım etmek isterken cinayet zanlısı durumuna düşen 20 yaşındaki Kadir Şeker hakkında savcılık tarafından talep edilen ceza belli oldu. Savcılık Kadir Şeker'in "kasten adam öldürme" suçundan yargılanmasını ancak indirimli ceza almasını istedi.

Konya'da 5 Şubat 2020 Çarşamba akşamı meydana gelen olayda, 20 yaşındaki Kadir Şeker, yolda yürürken, genç bir kadının 32 yaşındaki Özgür Duran tarafından şiddete maruz kaldığını görünce olaya müdahale etmişti. Müdahale ile birlikte Şeker ve Özgür arasında arabede yaşanmış, kadına şiddet uygulayan Özgür aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybetmişti. 

Olayın duyulmasıyla birlikte bütün Türkiye Kadir Şeker'in aslında ceza almaması gerektiğini savunmuştu. 

SAVCI İNDİRİM UYGULANMASINI İSTEDİ

Savcılık tarafından Kadir Şeker hakkında hazırlanan iddianamede Şeker'in 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına kadar yargılanması talep edildi. Şeker'in, suçu tahrik altında işlediği belirtilerek, Türk Ceza Kanunu'nun 29'uncu maddesine göre de indirim yapılması istendi.

Şeker, hakkındaki iddianame Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirse 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Ayrıca yanında taşıdığı bıçak içinde 'Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar yargılanacak.

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar