Savaş mağduru öğrencilere kırtasiye ve kışlık yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki 37 anaokulunda eğitim gören 3 bin 174 öğrenciye kırtasiye ve kışlık kıyafet yardımında bulundu.İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Birimi Sorumlusu...

Google Haberlere Abone ol
Savaş mağduru öğrencilere kırtasiye ve kışlık yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki 37 anaokulunda eğitim gören 3 bin 174 öğrenciye kırtasiye ve kışlık kıyafet yardımında bulundu.

İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Birimi Sorumlusu Mustafa Çağlı, yaptığı açıklamada, Suriyeli savaş mağduru öğrencilere eğitim desteği vermeyi sürdürdüklerini söyledi.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle kısmen daha güvenli bir bölge olan İdlib’e sığınan ve aralarında yetimlerin de bulunduğu 3 bin 174 anaokulu öğrencisine kırtasiye seti ve kışlık kıyafet yardımında bulunduklarını belirten Çağlı, "Bu sayede savaş mağduru Suriyeli öğrencilerin okul hayatlarına bir nebze olsun katkı sağlamış olduk" dedi.

Çağlı, "Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle son 7 yılda eğitimde ciddi aksaklıklar oluştu. Eğitimsiz bir neslin yetişmemesi için bu konudaki çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde Suriye’de eğitimli bireylerin yetişmesini ümit ediyoruz." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfınca 2017-2018 eğitim-öğretim yılı kapsamında Suriye’nin İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarında yapılan kırtasiye dağıtımlarından şimdiye kadar 100 bin öğrenci faydalandı.

Yorumlar