Şanlıurfa'da iki polisin şehit edilmesini PKK üstlendi!

Reuters, bugün Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde polisin şehit edildiği saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da iki polisin şehit edilmesini PKK üstlendi!

Reuters'a göre, HPG'nin sitesinde yer alan açıklamaya göre, Suruç saldırısının intikamını alınması için bu eylemin gerçekleştirildiği belirtildi.
Reuters, HPG açıklamasını son dakika gelişmesi olarak duyurdu:



Polisler Mesaiye Gelmeyince Ortaya Çıktı
Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nde biri Terörle Mücade Şubesi'nde diğeri Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 2 polis memurunun bugün göreve gelmemesi ve telefonlarının da cevap vermemesi üzerine arkadaşlar evlerine gitti. Polislerin yaşadığı TOKİ'ye ait eve giden polisler, ev arkadaşı olan 2 meslektaşın başlarından tabancayla birer kurşunla vurulmuş cansız bedenleri ile karşılaştı.
 
Yaşamını yitiren polislerin, Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Okan Açar olduğu öğrenildi.
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında zorlama tespit edilemediği belirtildi. Olayın terör saldırısı olup olmadığı araştırılıyordu.
Saat 15:00 civarında uluslararası ajansların da HPG'nin açıklamasına dayanarak duyurduğu haberde saldırıyı PKK'nın üstlendiğine yer verildi.

Yorumlar