Lol oyunu nedir, nasıl oynanır - Vayne ?

Lol dünya genelinde en çok oynan oyunlardan biridir. Bir eSpor oyunu olan League of Legends (lol) un yapımcısı Riot Games 2008 yılında tanıtıldı. Oyunun online oynanmaya açılması ise tam bir yılı buldu ve 2009 yılının Ekim ayında ücretsiz online oyunlar arasında yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Lol oyunu nedir, nasıl oynanır - Vayne ?

LOL (League of Legends), Riot Games yapımı ücretsiz online oyundur. 2009 yılında ücretsiz yayınlanmaya başlayan oyun, sanal dünyanın en çok oynan strateji oyunlarından biridir. Türkiye'de de bir ofis açan Riot Games tamamen Türkçe olarak oynanabiliyor. Riot Games'in Türkiye müdürü Hasan Çolakoğlu'dur. Riot Games'in ortak kurucuları Brandon Beck ve Marc Merrill ilk olarak Los Angeles'da faaliyete başladı. LOL'ün Türkiye ofisi de bulunuyor. Bütçeleri 1 milyon dolardı. Şu an pek çok ülkede tutkunları olan oyun her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor. 

Stratejiye dayalı oynan LoL içinde 3 adet koridor barındırıyor. Koridorlardan birine girip karşına çıkan adamı öldürüp adamın kulelerini tek tek dşürmelisin. Oyun içinde 130 un üzerinde şampiyon karakter var hepsinin birbirinden farklı özellikleri mevcut. Lol, MOBa'ya benzerliği ile dikkat çekiyor. 3 koridor ve 5 oyuncu farklı classlar var. Her bir oyunda beş class almak mümkün. Lol modları 3 tanedir; Sihirdar vadisi, Uğursuz Koruluk, Sonsuz Uçurum. Modların herbirbib kendine has tasarımı görselleri ve oynanış biçimleri vardır. 

Lol 5 class nasıl alınır?

Top (mage-tank alınabilir)
Jungle (Orman oyuncuları)
Mid (AD-AP ağırlıklı assassian alınır ya da mage)
ADC ( Ad Carry geçer. Oyunu taşıyan elemandır. ya da taşıması beklenen. Genelde uzaktan çalışan gruptur. Sağ cllick damage herolar alınır.)
Support vardır. ADC yi destekler.

Her kahraman için ayrı bir item çıkılır ve aldığın heroya göre devam eder. Bazen durumsal itemlarda alınması gereken durumlar çıkıyor.

Lol yenilikler neler?

2018 Aralık ayında da pek çok yenilikle oyuncuların karşısına çıkan lol da bu ay sizleri hangi yenilikler bekliyor? 

Merkez Baskını ve Kartopu Savaşı Kartı LoL severler ile buluşuyor

Kartopu Savaşı Kartı

Şampiyona Kartı’nın bir üst versiyonu. Kazandığınız her oyun size bir miktar sembol kazandıracak. Kaybettiğiniz her oyun ise kaybettirecek. 

K/DA Akali Prestij Serisi’ni aççabilmeniz mümkün olacak.

Ayrıca etkinlik süresince sadece Merkez Baskını veya ARAM’da kullanabileceğiniz birbirinden benzersiz ödüller (özel Dönüş görsel efektleri ve sesleri, Bitirici görsel efektleri ve sesleri, Ateş Poro Dost) dahil olacak. Bunları sadece Merkez Baskını’nda kazanabileceğiniz ikinci sembol türüyle açabileceksiniz. Dilerseniz bunları RP kullanarak da alabileceksiniz. Kartınız 8 Ocak'a kadar geçerli olacak.

Merkez Baskını

Haritaların görselleri muhteşemleşti. Curcunalar ve ödüller göz kamaştırıyor. Test sürecinde olan Merkez Bankası, yeteri ilgiyi görürse kalıcı olacak. 

Neeko

Kış şaheseri kostümü ile sizleri bekliyor. Bukelemun Neeko'nun bu şahane kostümü sizi mest edecek.

All-Star 2018

2018 sezonunu muhteşem bir kutlama ile bitirmeye ne dersiniz? Tüm lol partnerleri biraraya geliyor. Lol ustaları Neeko'yla muhteşem bir showa hazırlanıyor.

Vayne nedir?

Vayne oynaması tecrübe gerektiren bir herodur. İyi pozisyon alarak rakibinize yaklaşmanız gereken bir hero. Oyunun başlarında kırılgan olan karakterle ilerlemek biraz zor olsada oyunun ortalarına doğru açılıyor. İyi bir build ile iyi sonuçlar almak mümkün. Oyunun sonuna doğru ise bu karakteri durdurmak mümkün değil. Vayne ile koridoru en güvenli şekilde ilerletip oyunun ortalarına ve ilerilerine doğru rakibinize gerçek hero neymiş gösterin. Oyunda birkaç kez rakibinizi keserseniz oyunu tek başınıza götürürsünüz.

Vayne yetenekleri

Pasif -> Gece Avcısı = Vayne rakiplerine doğru ilerlerken hareket hızı kazanır.

Q -> Takla = Vayneye takla attırın ve bir sonraki saldırı ile ekstra hasar verin

W -> Gümüş Ok = Vayne’in aynı hedefe art arda gerçekleştirdiği üçüncü saldırı veya yetenek rakiplere gerçek bir hasar verir.

E -> Kazıkatar = Vayne bu yeteneği ile hedefi geri savurur ve hasar verir, eğer hedef herhangi bir yapıya çarparsa mıhlanır ve ekstra hasar alır.

R -> Son Hazırlık = Vayne saldırı gücü elde eder ve Q yeteneğini kullandığında görünmez olur. Aynı zamanda Vayne’in Pasif‘inden gelen ilave hareket hızı üç katına çıkar.

Sırasıyla Q, W, E yeteneklerinizi aktifleştirin, 6. seviye olana kadar W fulleyin.6. seviyeden sonra  R > W > Q > E olarak devam edin. (Pasif hasarı değil de daha sık aralıklarla Q yeteneğinizi kullanmak istiyorsanız ilk olarak Q yeteneğinizi fullemelisiniz. Bu kişiden kişiye değişebilir. Kendi tarzınızı oluşturmalısınız. Bunun için dereceli maçları tercih etmeyin.)

Yorumlar

qwıjenqwe evet arkadaşlar oyun çok güzel fakat bütün oçlarıyla aynı yerde olmak gibi o yüzden yaklaşık 1.5 yıl oynadım ama aşşırı küfür ve flame var yani siiz kanser ede bilirler lütfen şu tr serverinde lol oynamayı başka serverlerde oynayın çünkü tr de kiler aptalın önünde gidnler oyunculuk nedir oyun nasıl oynanır nedir bilmezler