Samsun'da tehlikeli köpeklere kısırlaştırma

Samsun'da tehlikeli ırk köpekler ücretsiz kısırlaştırılacak

Google Haberlere Abone ol
Samsun'da tehlikeli köpeklere kısırlaştırma

Samsun Büyükşehir Belediyesince tehlike arz eden ırk köpek bulunduranlara destek amacıyla bu tür köpeklerin kısırlaştırma ve mikroçip takma işleminin ücretsiz yapılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının 14 Temmuz’da aldığı karar sonrası 5199 sayılı yasada değişikliğe gidilerek beslenmesi yasak olan "Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro" cinsi köpeklerin 14 Ocak 2022’ye kadar kısırlaştırılıp mikroçip taktırılması şartıyla sahiplenilebileceğini duyurduğunu hatırlattı.

Bu köpek türlerini besleyenlerin mutlaka kısırlaştırma ve mikroçip takması gerektiğine işaret eden Tulumen, "Tehlikeli ırk diye belirlenen köpekler için son kısırlaştırma tarihi 14 Ocak olarak belirlendi. 'Hayvanları Koruma Kanunu'na göre bu hayvanlar, veteriner kliniklerinde kısırlaştırılacak ve mikroçip takılacak. Bu kurala uymayanlara 11 bin, hayvanları sokağa terk edenlere ise 30 bin lira idari para cezası kesilecek." dedi.

Tulumen, Büyükşehir Belediyesinin hayvan severlere destek olmak amacıyla bu işlemleri ücretsiz yapacağız belirterek, şunları kaydetti:

"13 Ocak tarihine kadar hayvan sahiplerimiz belediyemize başvurup kısırlaştırma ve çip taktırma işlemlerini yaptırabilirler. Onlarla bir ömür geçirmek koşuluyla yuvalarını açan tüm hayvan severlerimizin her koşulda yanlarındayız. Biz belediyeye ait Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 93'ü yasaklı köpek olmak üzere toplam 1850 hayvan misafir etmekteyiz. Merkezimizde şu an yasaklı ırk hayvanların bakımını en güzel şekilde yapıyoruz. Yeni gelecekler yasaklı ırklar içinde 88 gözlü bir özel yaşam alanı oluşturmak için de yeni bir proje hazırladık ve inşaat çalışmalarına başladık."

Tulumen, tehlike arz eden sahipsiz yasak ırk köpeklerin şehir içinde toplanması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Yorumlar