Samsun’da 30 Ağustos fener alayı

Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla bazı siyasi parti ve STK’lar tarafından İstiklal Caddesi üzerinde fener alayı yapıldı. DSİ 7. Bölge...

Google Haberlere Abone ol
Samsun’da 30 Ağustos fener alayı

Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla bazı siyasi parti ve STK’lar tarafından İstiklal Caddesi üzerinde fener alayı yapıldı. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fener alayına Türk bayrakları ve meşalelerle katılan vatandaşlar, söylenen marşlara da eşlik ettiler.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Ağabağli Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na kadar sürdü. Grup, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

30 Ağustos’un temellerinin 19 Mayıs’ta atıldığını ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Bugün burada Cumhuriyet’in sahipleri ve Atatürk’e saygının en iyi şekilde yaşadığı toplulukla hep beraberiz. Bugün Cumhuriyet’i ağızlarına alamayanlar, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ağızlarına alamayanlar, 30 Ağustos’lardan bahsedemeyenler bilsinler ki milyonlarca insan Cumhuriyet, Atatürk ve gelecek için hep beraberdir. 30 Ağustos, Samsun’un 19 Mayıs’ı ile başladı. 19 Mayıs’ın sonucu, 30 Ağustos’tu, Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı gündü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize, yurttaşlarımıza ve ordumuza 30 Ağustos’taki emanetiydi” dedi.

Fener Alayı açıklamaların ardından anıtta sonlandı.

Yorumlar