Şampiyon atıcıdan "tetik ezme" tarifi

- Avrupa Atıcılık Şampiyonası'nda havalı silahlar kategorisinde altın madalya kazanan milli sporcu Yusuf Dikeç: "Başarı elleriniz cebinizdeyken gelmez" - "Ülkemizde atıcılık sporu çok fazla rağbet gören, tanınan bir branş değil. Böyle olduğu zaman iş maddiyata da dayanıyor" - "Bizim sporda Avrupa, dünya şampiyonu olsanız bile futbolcular kadar para kazanamıyorsunuz"

Google Haberlere Abone ol
Şampiyon atıcıdan "tetik ezme" tarifi


ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Avrupa Atıcılık Şampiyonası'nda havalı silahlar kategorisinde altın madalya kazanan milli sporcu Yusuf Dikeç, "Doğru nişan pozisyonu, iyi kabza kavrama, iyi nişan resmi, kontrollü nefes ve iyi bir tetik ezme, hepsini düzgün ve sırayla yaptığınız zaman sonuç iyi oluyor." dedi.

Macaristan'ın Györ kentinde düzenlenen 2018 Havalı Silahlar Avrupa Atıcılık Şampiyonası'nda kürsünün en üst basamağında yer alan Yusuf Dikeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora 2000 yılında başladığını anlattı.

"Başarı elleriniz cebindeyken gelmez." diyen Yusuf, başarılı olabilmek için mutlaka disiplinli bir şekilde bilinçli ve çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Başarılı sporculuk için öncelikle sağlıklı bir birey ve branşa özgü kişiliğe sahip olmak gerektiğine vurgu yapan Yusuf, "Sabırlı, sakin, konsantrasyon gücü yüksek ve hepsinden de önemlisi disiplinli davranmak gerekir." ifadesini kullandı.

Milli sporcu, şöyle devam etti:

"Nabzınızın düşük, vücut salınımınızın minimum olması gerekir. Öncelikle yapacağım işe yoğunlaşıyorum sadece tekniği düşünüyorum. Tetiği ezmeden önce yani atıştan önce daha doğrusu iyi bir atış yapmadan önce iyi bir tekniğinizin olması gerekir ve bunu da belirli bir sırayla yapmanız gerekir. İyi bir doğru nişan pozisyonu, iyi bir kabza kavrama, iyi bir nişan resmi, kontrollü bir nefes ve iyi bir tetik ezme. Hepsini düzgün ve sırayla yaptığınız zaman sonuç iyi oluyor. Yani duygularla değil de teknikle başarı geliyor."


- "İş maddiyata da dayanıyor"


Yusuf Dikeç, 'Ülkemizde atıcılık sporu çok fazla rağbet gören, tanınan bir branş değil. Böyle olduğu zaman iş maddiyata da dayanıyor." diye konuştu.

Başarının dünyanın neresinde olursa olsun hep dikkati çektiğini aktaran Yusuf, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tabii başarılı bir sporcu olduğunuzda diğer ülkenin sporcuları da size saygı duyuyor. Başarılı ülkeler tabii ki var. Hangi ülkenin sporcusu çok madalya almışsa o ülke daha başarılıdır. Her ülkenin başka ülkelere karşı artıları ve eksileri vardır. Bazı ülkelerin imkanları, bazı ülkelerin altyapıları, bazı ülkelerin yapmış oldukları spor branşına verdikleri değer... Örneğin, futbolda 3. Lig'de oynayan sporcunun gelecekle ilgili kaygısı yok. Hayatını kazandığı paralarla idame edebiliyor. Bizim sporda Avrupa, dünya şampiyonu olsanız bile futbolcular kadar para kazanamıyorsunuz. Ek bir işinizin olması gerekir."

Milli atıcı Yusuf Dikeç, her sporcu gibi kendisinin de olimpiyat madalyası almak istediğini, iyi hazırlanarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bunu başarmaya çalışacağını dile getirdi.

Yorumlar