Salih Selman kimdir, nereli, kaç yaşında? Biyografisi

Salih Selman kimdir, hayatı, kariyeri biyografisi, internette son günlerin en çok arananı arasında yer alıyor. Sıradışı bir doktor, sıradışı bir hayat ve sıradışı bir baba olarak bilinen Selman, hayatıyla örnek bir Müslüman olarak gösteriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Salih Selman kimdir, nereli, kaç yaşında?

 Salih Selman kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, kariyeri, biyografisi, son günlerin en çok arananı arasında yer alıyor. Türkiye'nin en sıradışı doktoru olarak nitelendirilebilecek isimlerden biridir Selman. Birçok insanın dünya görüşüne, hayatına ufuk açıcı ilham kaynağı olmuştur. Peki, Salih Selman kimdir?

İçindekiler

KİMDİR

NERELİ

KARİYERİ

 

Son zamanlarda internette yayılan bir videosu ile gündeme gelen Dr. Salih Selman'ın hayatı sıkça merak ediliyor. İşte çokça merak edilen Salih Selman'ın hayat hikayesi:

SALİH SELMAN KİMDİR

Sosyal medyada yayılan videosu ile dikkatleri üzerine çeken "hem doktor hemde cübbelli" olarak anılan Salih Selman, 40 yaşında hafız olmuştur. 

Kendi hayat hikayesini anlattığına göre, Selman 1961 yılında dünyaya gelmiştir. Babası Kurmay Albay olan Selman, çocuk yaşta babasını kaybetmiştir. Askeri lojmanda kalmayı kul hakkı olarak gördükten sonra askeri lojmandan ayrılır. 1980 yılında (Saint- Joseph) Fransız Erkek Koleji’nden mezun olan Selman, hem okuyup aynı zamanda da çalışır. 

SALİH SELMAN ASLEN NERELİ

Salih Selman'ın aslen nereli olduğu bilinmemekle birlikte İstanbul'da doğduğu bilinmektedir.

KARİYERİ

Kendi imkanlarıyla okuduğu Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Genel Cerrahi uzmanı olan Selman uluslararası kongrelerde başarılı sunumlar yaptı.

Alanında uzman isimlerden biri olan Genel Cerrahi uzmanı Selman yaptığı çalışmalar birçok ödüller layık görüldü.

Sıradan beyaz önlüklü, tıraşlı gördüğünüz doktorlarda alışık olmadığımız bir dış görünüşe sahip olan Selman'ı ilk kez gören insanlar onu sakalı ve şalvarıyla ilk gördüğünde din görevlisi zannediyor.

Kendi anlatımıyla bu durum Salih Beye girdiği ameliyatlarda ve hastanelerde bazı zamanlar ilginç olaylar yaşatmış. "Hem doktor, hem cübbeli" diyenler olduğu gibi hasta yakını zannedilip ameliyathanelerden çıakrtıldığı zamanlarda olmuş. 

Hatta hasta yakınları, hastayı kaybettikleri düşüncesiyle hastaya son görevini yerine getirmeye gelen bir hoca efendi zannedip telaşa kapılıyorlar.

Sıradan doktorlardan farklı özelliklere sahip Selman, yedi dalda spor yapıyor, çeşitli madalyaları var. Genellikle onu cahil, bilgisiz ve geri kalmış biri olarak algılayanlara tesirli cevaplar veriyor. Üç yabancı dil biliyor.

Salih Selman Kimdir?
Salih Selman bir dergiye verdiği röportajda, "Doktor olunca, zengin olunca mlutlu olunur sanıyordum. Ben huzuru İslam'da buldum" demişti.

Dr. Salih Selman  29 Mart 2020 Pazar akşamı Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu "Arafta" isimli programa katıldı.

Dr. Selman'ın katıldığı program yoğun ilgiyle takip edilirken, seyircilerin çoğu büyük bir zevkle programı izledi. Olaylara manevi değerler penceresinden de bakmaya çalışan Dr. Selman'ın bu yönü alışık olunan doktor tipolojisine biraz aykırı olduğu için de hayli dikkat çekti.

Programda doktor olan eşinden de söz eden Selman, evlilik hayatıyla da örnek bir insan olduğunu gösterdi.

Selman Hoca, Hayat Derneği'nde üniversite öğrencilerine yönelik Tefsir Dersleri veriyor.

Op. Dr. Salih Selman'ın eşi Şule Selman da doktordur. Şule Selman Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapıyor; aynı zamanda Biruni Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. 

Salih Selman, Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programında:

 

Yorumlar

medeni soyalp Hayatın Salih SELMAN beye sunduğu gibi bizede salih amel bir ömür nasip olması temmenisiyle...
TULAY AYDIN SELAMUN ALEYKUM ESRA HANIM.AVUDTURALYA DAN SEVGILER.MILLIHENTBOLCU OLARAK ADINI YAZDIRMIS BIRI OLARAK.BASARININ SIRRI BIR BASKASININ BASARISINI ALKISLAMAKTIR DIYORUM.ANLATACAK COK SEY VAR.TURKIYEM SIZE EMANET.DAVETINIZE ACIGIM.1990 YILI BENIM YILIMDI.SEVGILER
LATİF YARENOĞLU Selamun aleyküm esra kardeşim Kalkışma sonrası sela okunması ümmeti birleştirme,cesaretlendirme açısından doğru bir hareket olarak görülse bile... Artık her yatsı ezanından beş,on dakika yada hemen öncesinde sela okunuyor. Şimdi ''ne var bunda fenamı diyeceksin'' Lakin dinimiz ikmal olunmuş tamamlanmıştır. hiç kimse ona birşey ilave edemez,edemediği gibi eksiltemezde. Belliki bizden sonraki kuşak veya kuşaklar bunu din belleyecekler. Dinimize yeni bir örf girmiş olacak. Bu açıdanda bakmak lazım diyorum. Siz ne dersiniz. selam ve muhabbetle.
M Selvi Afyon Allah ondan razı olsun selamlar
mustafa karaçelik kendisini kuran'a ve sünnete adamış örnek bir insan.... günümüzde böyle değerlere ilaç gibi ihtiyacımız var. insanları aydınlatıyor,sadece görüntü değil yaşayarak. Allah razı olsun...