"Sakıp Sabancı'nın Portresi" yuvasına geri döndü

- Sakıp Sabancı’nın vefatının 13. yıl dönümü dolayısıyla tasarlanan "Sakıp Sabancı'nın Portresi", Sabancı Center’da sergilenmeye başlıyor - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı: - "Merhum Sakıp Sabancı bu eserle ilham vermeye devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
"Sakıp Sabancı'nın Portresi" yuvasına geri döndü

İSTANBUL (AA) - Sakıp Sabancı’nın vefatının 13. yıl dönümü dolayısıyla tasarlanan "Sakıp Sabancı'nın Portresi", Sabancı Center’da sergilenmeye başlıyor

Sabancı Holdi̇ng açıklamasına göre, Sakıp Sabancı’nın vefatının 13. yıl dönümü dolayısıyla dünyaca tanınan sanatçı Kutluğ Ataman tarafından tasarlanan ve Türkiye’nin yanı sıra uluslararası sanat çevrelerince öncelikle takip edilen sanat organizasyonlarında sanatseverlerle buluşan "Sakıp Sabancı'nın Portresi̇”, ilk olarak 2014’te Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilendi.

Açıklamada, 2015’te dünyanın en köklü ve prestijli sanat etkinliklerinden 56. Venedik Sanat Bienali’nde yer alan eserin, 2016’da ise Royal Academy of Arts’ın Londra’da 1769’dan beri kesintisiz olarak her yıl düzenlediği Yaz Sergisi’ne davet edildiği ve merhum Sakıp Sabancı’nın vefatının 13. yıl dönümü olan 10 Nisan’dan itibaren Sabancı Center’da sergileneceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Merhum Sakıp Sabancı yenilikçi, paylaşımcı, sıcak ve insan sevgisiyle doluydu. İnsanlarla birlikte olmayı, ortak akılla hareket etmeyi ve katılımcılığı çok ön plana alırdı. Bu eser de aynı ruhun ürünü olarak ortaya çıktı. Çalışanlarımız gönüllü olarak fotoğraflarını eser için paylaştılar. Vefatının 13. yılında Sabancı Center’da sergilenmesi ve özellikle Sabancı Topluluğu çalışanlarıyla buluşmasından dolayı çok mutluyuz. Bu eser, şimdiye kadar dünyanın en önemli sanat olaylarında yer aldı, büyük ilgi gördü, ancak en çok yakıştığı yer elbette Sabancı Center oldu. Sakıp Bey çalışma arkadaşlarıyla bu şekilde bir kez daha buluşmuş oluyor. Eser, her gün bizi karşılayacak ve Sakıp Bey’in her konuya ‘önce insan’ felsefesiyle yaklaşması, insanlara olan sevgisi ve saygısı ile ilham vermeye devam edecek." ifadelerini kullandı.


- Sakıp Sabancı'nın Portresi

Açıklamaya göre, merhum Sakıp Sabancı’ya bir saygı duruşu niteliğindeki “Sakıp Sabancı'nın Portresi̇” adlı video enstalasyon çalışmasında, görsel sanatlardaki ileri teknoloji kullanıldı.

Eser, çeşitli nedenlerle Sakıp Sabancı ile yolu kesişen ve hayatına dokunduğu on binlerce kişinin gönüllü olarak verdiği portre fotoğraflardan oluşuyor ve keskin zekası, ince esprileri ve candan tavırlarıyla halkla özdeşleşen Sakıp Sabancı’nın yaşamı boyunca insanlara ve hayata açtığı pencereleri görünür kılıyor. Fotoğraflar, bu projeye özel olarak hazırlanan, yan yana ve alt alta 64’lü setlerden oluşan, 144 modül halinde bağlanan, binlerce LCD ekranda bir araya geliyor. Dinamik bir çalışma olarak tasarlanan esere, "www.sakipsabancimuzesi.org" internet adresinden ulaşılabilinecek.

Yorumlar