"Sahasız" ve "ayakkabısız" şampiyon oldular

- Suriye'de çeşitli liglerde futbol oynayan ancak ülkelerindeki iç savaş nedeniyle geldikleri İzmir'de "Göçmenler" futbol takımı kuran sığınmacılar, sahaları ve spor ayakkabıları olmamasına rağmen katıldıkları turnuvada şampiyon oldu - Suriyeli Göçmenler Antrenörü Acar: "Bu gençler sahamız olmadığı için maç günü gelip antrenman yaptılar, sahamız yoktu, formamız yoktu, bazı günler ayakkabısız oynadık, zor şartlarda başarılı oldular" - Futbolcu Yaser Hamdan: - "Turnuva süresince hepimiz şampiyonluğu çok arzulamıştık. Futbol yaşantımızı Türkiye'de devam ettirmek istiyoruz. Türk devletinden lisansımızın çıkması için bize yardımcı olmasını diliyoruz" - Roberto Carlos lakaplı genç futbolcu Ömer Sürur: - "Türkiye bizim ikinci vatanımız. Bizim tek isteğimiz bütün kulüpler bizi görsün, bize baksınlar aramızda iyi yetenekler var, bize sahip çıksınlar"

Google Haberlere Abone ol
"Sahasız" ve "ayakkabısız" şampiyon oldular


İZMİR (AA) - MERİÇ ÜRER - Ülkelerindeki liglerde mücadele ederken iç savaş nedeniyle sığındıkları Türkiye'de, "Göçmenler" futbol takımını kuran Suriyeli sığınmacılar katıldıkları turnuvada şampiyon oldu.

Antrenman yapacak saha ve imkanları olmamasının yanı sıra kimi zaman giyecek spor ayakkabısı dahi bulamayan Göçmenler, Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası'na katılarak oynadıkları 20 maçın 18'inden galibiyetle ayrıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberi üzerine harekete geçen bir spor firmasının sağladığı forma, çorap, dizlik ve kramponlarla şampiyonluk maçına çıkan Göçmenler, Şen Birlik karşısında 2-0 mağlup olmasına rağmen sahadan şampiyon olarak ayrıldı.

Göçmenler şampiyonluk sevincini yine kendileri gibi Türkiye'ye sığınmış vatandaşları ile paylaştı.


- "Final maçında topumuz yoktu"

Takımı kuran ve antrenörlüğünü yapan Mervan İbrahim Acar, oyuncularının zor şartlarda başarılı olduğunu belirterek çok anlamlı bir şampiyonluk elde ettiklerini söyledi.

Takımın sadece maç günleri geldikleri sahada kısıtlı bir zaman diliminde antrenman yaptığını, bazı arkadaşlarının ayakkabısı olmadığı için sahaya çıkamadığını, bazen bir ayakkabıyı sırayla giydiklerini belirten Acar, şunları söyledi:

"Hazırlanmak diye bir şey yok. Bu gençler maç günü gelip antrenman yaptılar, sahamız yok, formamız dahi yoktu. Bazı günler ayakkabısız oynadık. Bazen iki futbolcu tek kramponla sırayla oynuyordu. Bir spor firması bize forma hediye etti. Onlara şampiyon olacağız diye söz vermiştik. Bugün topumuz yoktu. Buca Belediyesi Spor Tesisi Müdürlüğü görevinde bulunan Cüneyt Akyol sadece bu maç için bize top temin etti. Maç sonunda geri aldı."


- "Türk futboluna hizmete hazırız"

Suriye'de yaşarken genç milli takımda oynayan 23 yaşındaki Yaser Hamdan ise futbol oynama imkanı bulduğu için çok sevindiğini, turnuva süresince şampiyonluğu çok arzuladıklarını ve zirvede yer aldıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Turnuvanın bitimi ile birlikte çok sevdiği futbola da veda etmek zorunda kalacağı için çok üzüldüğünü ifade eden Yaser, kendisi gibi profesyonel futbolcu olan sığınmacıların isteğini şu sözlerle dile getirdi:

"Türk devletinden lisansımızın çıkması için bize yardımcı olmasını diliyoruz. Tüm Suriyeli futbolculara yardımcı olunsun, idman yapamıyoruz. Onlardan bize halı saha vermesini rica ediyoruz."

Takımın "Roberto Carlos" lakaplı 17 yaşındaki futbolcusu Ömer Sürur, sadece maç günü yaptıkları antrenmanlarla şampiyon olduklarını vurgulayarak, bundan sonra Türk futboluna hizmet etmek istediklerini kaydetti.

Suriye'de El İttihat takımının lisanslı sporcusu olan Ömer Sürur, "Türkiye bizim ikinci vatanımız. Tek isteğimiz bütün kulüpler bizi görsün, aramızda iyi yetenekler var, bize sahip çıksınlar." dedi.

Ömer, ileride Roberto Carlos gibi iyi bir futbolcu olmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Kısa boylu olduğum ve sol bekte oynadığım için herkes ona benzetiyor. Herkes onun gibi çok sert şutlarım olduğunu söylüyor. Ben 8 yaşındayken Roberto Carlos'u çok sevdim, ailem de beni Carlos'a benzettiği için onun maçlarını takip etmeye başladım. Carlos, ne yapıyor, nasıl hareket ediyor, sokakta, okulda aynı hareketleri yapıyorum. Elimden geldiğince onun gibi yapmaya çalışıyorum. Herkes onun gibi olmak ister."


- Türk takımlarına çağrı

Ömer Sürur'un takımın vazgeçilmezi olduğunu dile getiren antrenör Mervan İbrahim Acar, "Kendinden çok emin çalımlar atıyor, bir de çok güzel öne çıkıyor, geri dönüyor, onunla çok rahatım. Göz bebeğimiz. Eğer iyi bir takımda oynamazsa böyle bir gence yazık olur. Bizim takım daha güzel yerleri hak ediyor." diyerek Türk takımlarının Ömer'i sahiplenmesini istedi.


Yorumlar