Tehlikeli, sağlıksız ve zararlı yiyecekler

Tehlikeli yiyecekler , sağlıksız yiyecekler ya da zararlı yiyecekler insan hayatını riske atabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Tehlikeli, sağlıksız ve zararlı yiyecekler

Beslenme bozukluğu, mide bağırsak hastalığına ve kalp hastalıklarına neden olmaktadır.

Yağlı gıdaların tüketimi giderek artmaya devam ediyor. Yiyeceklerde kullanılan bol miktarda gıda boyası vücudu içten içe zehirliyor. Fakat her ikisine de kişi farkında olmadan bağımlılık kazanmaya başlıyor. Pişmiş besinler doyma hissini çoğaltır. Gün içerisinde beslenme düzeninin hem çiğ hem de pişmiş gıdalarla desteklenmelidir.

Zararlı yiyecekler listesi

Tatlı şeker ve sakızlar , jelibonlar. İçerisindeki yüksek oranda şeker  , gıda boyası ve kimyasal katkı maddelerinden dolayı sağlık açısından tehlike arz eder.

Hem kızartma patates hem de mısır cipsiler

Bol yağlı olmasından dolayı sağlık açısından çok zararlıdır.

Tatlı gazlı içecekler

Tatlı ve gazlı içeceklerin içerisinde bol miktarda şeker ve kimyasal maddeler bulunur. Bu yüzden zararlıdır ve organizmada zararlı maddelerin hızla yayılmasına neden olur.

Çikolata

Dışarıdan satın alınan çikolatalar içerisinde bol miktarda kimyasal katkı maddesi içerir ve aşırı kalorili bir tatlı çeşididir. Tatlı krizinizin karşılanması için ya evde doğal kakaodan şekersiz bitter çikolata yapmanız ya da sütlü tatlılar tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Sosis

Sosis özellikle çocukların severek tükettiği fastfood ürünlerinden biridir. İçerisinde gizli yağlar olarak adlandırılan domuz derisi ve iç katı yağlar barındırır. Bu yüzden tüketilmesi önerilmez.

Alkol

Alkol aşırı kalorili bir içecektir. Vücuttaki en küçük vitaminin bile fayda sağlamasını engeller.

Yorumlar