Sol elde, ellerde uyuşma neden olur?

Sol elde uyuşma, ellerde uyuşma neden olur, nasıl geçer? Genellikle çocğu kişide görülebilen ellerde uyuşma hissi çeşitli sebeplere bağlı olabilir. Bunların en başında vitamin eksikliği gelir.

Google Haberlere Abone ol
Sol elde, ellerde uyuşma neden olur?

Ellerde , özellikle sol elde uyuşma hissi pek çok neden bağlı gelişebilir. Bunların başında kan değerlerinin düşük olması ve vitamin eksikliği gelir. Ellerde karıncalanma ve uyuşma hissi olarak ortaya çıkan belirtilerde ilk öncelikle yapılması gereken uykunun düzene sokulmasıdır. 

Yeterince uyku alındığına eemin olunduğunda hala uyuşma hissi devam ediyorsa mutlaka vitamin değerlerinin ölçülmesi gerekmektedir. Kan testi ile birlikte yapılacak tetkikler uyuşma hissinin neden ortaya çıktığını saptayacaktır. 

Vitamin eksikliğine bağlı uyuşma

E vitamini, B1 vitamini, B6 vitamini ve B12 vitamini eksiği özellikle sol el ve parmaklarda yada sol bacakta uyuşmaya sebep olur.
 
Nasıl Tedavi Edilir?

Öncelikle yapılacak tetkiklerle sebebi ortaya çıkarılmalıdır. Vitaminlerin eksikliğinden kaynaklı bir durum ise gerekli vitamin takviyeleri ile ortaya çıkan uyuşma durumu giderilebilir.
 
Omurga hasarına bağlı uyuşma

Omurgadan kaynaklı sorunlar sol elde uyuşma olarak kendini gösterebilir. Bu sinirlerde oluşan baskının dışa vurumudur.
 
Nasıl Tedavi Edilir?

Sırt kaslarını gevşetecek egzersizlerle bu durum ortadan kaldırılabilir.
 
Kan dolaşımına bağlı uyuşma

Kan dolaşımının sağlıklı ilerleyememesi ellerde uyuşma sebebi olabilir. Bu durumda bir uzman yardımı almak yerinde olacaktır.

Diyabete bağlı uyuşma

Diyabet hastalığı ortaya çıkması ile birlikte ellerde uyuşma hissi gözlenebilir. 
 
Nasıl Tedavi edilir?

Diyabete bağlı uyuşma durumunda mutlaka bir hekime gözükülmelidir.

Kaynak: sonhaberler.com

Yorumlar