Semizotu ile oruç açın vücudunuz rahatlasın

Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Akyol, İftar ve Sahur Sofralarından Semizotunu Eksik Etmeyin Diyor! Semizotu, içeriğindeki bol su ile ramazan ayında susuzluğu gideriyor. Ayrıca, Omega 3 ve A, C vitamini zengini olmasının yanında lifli yapısı kabızlığa karşı etkili, şeker hastaları için de ideal.

Google Haberlere Abone ol
Semizotu ile oruç açın vücudunuz rahatlasın

Shambala Clinic Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Akyol, ramazan ayında semizotunun iftar ve sahur sofralarından eksik olmaması gerektiğini söylüyor. Ramazanda vücut direncinizi arttırınSerap Akyol, ramazanda az gıda alımına bağlı olarak vücutta eksilen A ve C vitaminlerinin kişiyi hastalıklara karşı zayıf bırakabileceğini söylüyor.

Bu nedenle A ve C vitamini zengini semizotunun sofralardan eksik edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.  Yaz sofralarının harika sebzesi semizotu taze ya da pişirilerek tüketilmeye müsait. Semizotu içeriğinde bolca bulunan Omega 3 yağ asidi özellikle balık tüketemeyen kişiler için ideal. Sadece 15 Kalori!Semizotunun, kalori bakımından oldukça düşük olması diyetlerin vazgeçilmezi haline getiriyor. 100 gramında yalnızca 15 kalori bulunan semizotunu rahatlıkla iftarda bolca tüketebilirsiniz.Kabızlığa karşı etkiliSerap Akyol, “Semizotu bol liflidir. Bu nedenle oruç düzeni ile kabızlık sorunu çeken kişiler için kurtarıcıdır. Pişirmesi kolay olan bu sebzenin kan temizliğinde, böbrek çalıştırmada eşsiz faydaları vardır.” diyor.

Şeker hastaları oruç tutarken semizotu yemeli

Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Akyol, doktor izni ile oruç tutabilen şeker hastalarının da sofralarından semizotunu eksik etmemeleri gerektiğini ifade ediyor. Akyol: “Semizotu içeriğinde bolca su bulunur. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde şeker hastalarının susuzluğunu gidermekte etkilidir. Bu nedenle salata olarak hazırlanan semizotu iftarda ana yemek olarak bolca yenilebilir.”

Balık sevmeyenler semizotu tüketsin!       

Serap Akyol, Omega 3 yağ asidi zengini olması özellikle kalp sıkıntısı olanlar için de faydalı olduğunu belirtiyor. Ramazan dışında da özellikle çocukların semizotu yemesi gerektiğini ifade eden Serap Akyol: “Çocukların beyin gelişimi ve konsantrasyonu üzerinde olumlu etkileri olan Omega-3, depresyondan korunmak için de tüketilmelidir.” diyor. 

Yorumlar