Sağlıklı saçlar için öneriler

Saçlar estetiğimizin en vazgeçilmezidir. Güzel ve bakımlı bir saç güzel ve bakımlı bir görüntü demektir. Peki saç bakımı nasıl olmalı, sağlıklı saçlara kavuşmak çok mu zor?

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı saçlar için öneriler

Şehrin stresi, dumanı, kokusu ve havası birde üstüne yanlış bakım saçlarımızın sağlığını yok ediyor. Boya, fön, yalnış ürünler derken saçlarımız güzelliğini kaybediyor. Saçlarımızın eski bakımlı ve canlı görüntüsüne kavuşmak için önümüzdeki engelleri kaldırmak gerekli. Önce saçlarımızı yıpratan engelleri bilmekte fayda var.

İŞLEM GÖREN SAÇLAR

Özellikle kadınların değişiklik istediklerinde yaptıkları ilk şey saçlarını boyatmaktır. Saç açıcılar ve kullanılan kimyasallar, saçı bir anlık güzelliğe kavuştursada zamanla yıpranmış, kırılan ve dökülen saçlara sahip olmamıza sebep oluyor. Saçlar yıpranınca tek çare kalıyor, kestirmek. Ve uzun bakımlı saç bir rüya oluyor.

NEMSİZ SAÇ

Saçların sürekli ısıya ve kimyasal ürünlere maruz kalması, zamanla özellikle saç diplerindeki nemin azalmasına neden olur. Azalan nemle birlikte saçların mat ve hacimsiz görünmesi elbette kaçınılmaz olur.

DÖKÜLEN SAÇ

Saçlarımızın günde ortalama 100 tele kadar dökülmesi ve mevsim geçişlerinde bu sayının biraz daha artması normal bir durum olarak kabul ediliyor. Ama daha yoğun bir dökülme problemi yaşanıyorsa mutlaka nedenlerinin araştırılması ve önem alınması gerekiyor. Yanlış beslenme alışkanlıkları, vitamin eksikliği, stres, genetik faktörler veya yanlış kozmetik ürün tercihi gibi problemler, saç dökülmesinde etkin rol oynayabiliyor.

SAÇ DERİSİNDEKİ PROBLEM

Tamamen saçlarımıza odaklandığımız için bazen sorunun temel kaynağından uzaklaşabiliyoruz. Oysaki sönük ve uzamayan saçların nedeni tamamen saç derisinden de kaynaklı olabiliyor. Eğer kaşıntı, aşırı yağlanma, kızarıklık ve kepeklenme gibi şikâyetler yaşanıyorsa; egzama, sedef ve mantar gibi deri hastalıkları ihtimalleri göz önüne alınarak mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.

UZAMAYAN SAÇ

“Ne yaparsam yapayım asla istediğim gibi uzamıyor” cümlesi size bir yerlerden tanıdık geliyor mu? Oysaki her saç uzar ama uzama süresi fiziksel ve çevresel faktörlere göre değişiklik gösterir. Saçların sağlıklı uzayabilmesi için beslenmeye, günlük yaşam kalitesine ve kullanılan saç bakım ürünlerine özen gösterilmesi gerekir.

Yaz aylarında yıpranan, cansızlaşan, soluklaşan saçlarınızı zeytinyağı bakımı ile geri kazanabilirsiniz. 

ZEYTİNYAĞI BAKIMI NASIL YAPILIR?

Zeytinyağı, kuru saç ve saç derisi ile mücadele, daha güçlü, parlak ve uzun saçlar veya sadece saçları nemlendirmek için saç bakımında kullanılır. Zeytinyağını, daha güzel ve parlak saçlar elde etmek için kullanmanın birçok yolu vardır. İşte, zeytinyağı ile saç bakımı önerileri ve bakım maskeleri haberimizde.

Kuru ve elektiriklenip, kabaran saçlar, çoğumuzun mücadele ettiği bir şeydir ve bu, yaz aylarında güneş ışınlarından, kışın nem eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. İşte buna çözüm bulmak için zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Önce, omuzlarınıza bir havlu koyarak kıyafetlerinizi koruyun.

Saçınızı nazikçe tarayın ve sonra avuç içine bir çay kaşığı zeytinyağı dökün. Bunu saçlara yavaşça masaj yaparak uygulayın. Bunun için küçük saç bölümleri üzerinde teker teker çalışın, yağınızı saçınıza uygulayın, saç derinize yaklaşık 2 cm mesafede durun.

Yağın nüfuz etmesine yardımcı olmak için, orta ısıda saç kurutma makinesi kullanın. Bunu yaparken, başınızdan yaklaşık 12-13 cm uzakta tutun makineyi.

Yağı saçınızda bırakın. Ne kadar hasar görmüş olduğuna göre zamanı belirleyin. Saç kuruluğu azsa, 45 dakika bırakın, ancak sıklıkla renk ve kimyasal işlemlerden kaynaklanan yoğun hasar ve saç dökülmesi varsa saçınızı kapalı tutarak 2 saat ve hatta bir gece bekletin.

Yağın saçlara iyice nüfuz etmesine izin verdikten sonra, şampuan kullanarak yağı çıkarın ve durulayın.

Daha uzun, daha güçlü, daha sağlıklı saçlarınızın olmasını istiyorsanız zeytinyağı yardımcı olabilir. Bu tarif, inanılmaz derecede zengin proteinleri, vitaminleri ve saç köklerini-tellerini güçlendirmeye yarayan yumurta sarısı içerir.

Bu tedavi o kadar etkili ki yalnızca haftada bir kez yapmanız yeterli.

İki yumurta sarısını iki çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.

Karışımı 1/2 fincan ılık veya soğuk su ile seyreltin.

Not : Sıcak suyu, yumurtaları pişirebileceği için asla kullanmayın.

Yumurtaları, zeytinyağı ve suyunu karıştırdıktan sonra yavaşça masaj yapın ve yaklaşık 20 dakika bekletin.

Saçınızı soğuk suyla iyi durulayın – istemediğiniz sürece şampuanlamaya gerek yoktur.

Yorumlar