Patatesin faydaları nelerdir?

Patatesin cilt sağlığına faydaları: Patates göz çevresinde oluşan mor halkaların giderilmesine yardımcı olur. Bu işlem için patatesleri gözlerin üzerine koyarak 15-20 dakika kadar bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayarak durulayın.

Google Haberlere Abone ol
Patatesin faydaları nelerdir?

Patates kırışıklıkları ve siyah lekeleri giderir: Patates cilt kırışıklıklarını giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Siyah lekelerden kurtulmak için patatesi iyice öğüterek 5 dakika boyunca cilde uygulayın. Daha sonra su ile yıkayarak durulayın. Bu işlemi düzenli olarak 20 gün boyunca tekrar edin.

Güneş yanıklarını iyileştirir: Dilimlenen patatesleri güneş yanığına koyarak 10 dakika bekleyin. Bu işlem yanıkların neden olduğu ağrıyı ve sızıyı giderecektir.

Cildi temizler: Patatesi rendeleyerek yüzünüze 10 dakika boyunca masaj yapın. Bu uygulama yüzde bulunan ölü hücrelerin ve yağların temizlenmesine yardımcı olur.

Böcek ısırmalarında acıyı hafifletir: Isırılan alana 4-5 dakikalığına patates uygulamak ağrıyı azaltarak çabuk iyileşmeyi sağlamaktadır.

Saç sağlığını korur: Patatesi iyice rendeledikten sonra bir yumurta ve 6-7 damla limon suyu ile karıştırın. Elde edilen karışımı saç köklerine 20-25 dakika boyunca uygulayın.

Patates saç dökülmesini engeller: İki kaşık alovera, bir kaşık bal ile bir yemek kaşığı patates suyu karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 2 saat bekledikten sonra sampuanla saçlarınızı yıkayın.

Patates kilo vermeye yardımcı olur: Patates uzun süre tok tutarak kişinin kilo vermesine yardımcı olur.

Enerji verir: Birçok vitamini bünyesinde barındıran papates kişiye enerji vermektedir.

Sindirim sistemi için faydalıdır: Kolay sindirilebilen bir besin olan patates, midedeki asit seviyesini dengelemeye yardımcı olur.

Kalp hastalıklarını giderir: Karbonhidrat, protein, kalsiyum, niasin, C ve B vitaminleri açısından zengin olan patates, kalp hastalıkları ve kan basıncı sorunlarını giderir. Bunun yanında kötü kolesterol seviyesini dengelemeye yardımcı olur.

Bağırsak sağlığını korur: Bağırsak hareketlerini hızlandıran papates, kabızlık ve şişkinlik sorununu giderir.

Strese önler: Patates stresi önlemeye yardımcı olur.

Yorumlar