MİDE AĞRISI: Ne iyi gelir, neden olur, bitkisel çözüm

Mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısını nasıl geçiririz? Mide ağrısına bitkisel çözüm nedir? Mide ağrısını geçirmenin yolları nelerdir? Mide ağrısına süt iyi gelir mi?

Google Haberlere Abone ol
Mide ağrısı neden olur, ne iyi gelir, bitkisel

MİDE AĞRISI, insanların her zaman karşılaştığı sağlık sorunlarında biridir. Mide ağrısının en önemli etkeni beslenmenin kalitesine dikkat etmemektir. Mide ağrısı sorunu başımıza geldiğinde mide ağrısına ne iyi gelir sorusunun yanıtını ararız. Mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısını nasıl geçiririz? Mide ağrısına bitkisel çözüm nedir? Mide ağrısını geçirmenin yolları nelerdir? Mide ağrısına süt iyi gelir mi? Mide ağrısının neden olur? Mide bulantısına, mide yanmasına, mide ağrısına ve mide üşütmesine ne iyi gelir? Tüm sorularınızın yanıtları haberimizde

MİDE AĞRISI, günlük yaşam içinde herkesin başına gelebilen sağlık sorunlarından biridir. Midede kramp, kasılma, şiddetli ağrı şeklinde kendini gösterir. En önemli sebeplerinden biri beslenme kalitesine dikkat etmemektir. Yediğimiz gıdların aşırı baharatlı, yağlı ya da ekşi ve asidik olması midede sorunlara sebep olur. Mide ağrısı sebeplerini öğrenmek için öncelikle sağlık uzmanına danışmak gereklidir. Fakat acil çözüm için evde bazı yöntemler denenebilir. Mide ağrısını geçirebilecek ya da doktora gitme zamanına kadar, mide ağrısını hafifletecek, geçirecek bitkisel yöntemler mevcuttur. Mide ağrsına iyi gelecek bitkisel tedavi ve yöntemleri sizler için derledik.

MİDE AĞRISI SEBEBİ NEDİR?

Mide, içinde mide asidi bulunan, sindirim sisteminin, yemek borusuyla onikiparmakbağırsağı arasında besinlerin sindirime hazır duruma getirildiği bölgedir. Yediğimiz yiyecekler, belli bir süreçten geçerek mideye ulaşır. Mide bunları sindirmekle görevlidir. Bu işleyen sistemde bazı anormal durumların oluşması, mide ağrısı, mide yanması, reflü gibi sorunların ortaya çıkmasına sebep olur. Midede kasılmalar, şiddetli kramp ve yanma şeklinde görülen mide ağrısını hemen kesmek nasıl olur. Dayanılmaz şiddette seyreden mide ağrısında öncelikle önemli şey vücut ısını yeterli düzeydi tumaktır.

Mide ağrısının neden olduğunu ortaya çıkarmak için mutlaka doktora başvurmak gerekir. Bu süreçte evde yapılacak bazı önlemler ve rahatlatıcı yöntemler mümkündür. 

MİDE AĞRISININ NEDEN OLUR?

Mide ağrısı, nedenleri insandan insana farklılık gösterebilir. En başta sayılabilecek nedenlerden biri sinir ve strestir. İkinci olarak, aşırı yağlı ve baharatlı yiyecekler gelir. Beslenme miktarının çok olması da mide ağrısının en önemli nedenlerinden biridir.

Mide ağrısı sebepleri;

  • Sinir ve stres
  • Reflü, midede oluşan lezyonlar
  • Hormon bozukluğu
  • Aşırı besin tüketimi
  • Aşırı yağlı yiyecekler
  • Hazır gıdalar
  • Sigara
  • Alkollü içecek
  • Aşırı acı ve baharatlı yiyecekler
  • Gaz sorunu
  • Apandisit sorunu
  • Bazen regl (Adet) dönemi mide ağrısına sebep olabilir
  • Mide ülseri
  • Safra kesesi sorunları

 

MİDE AĞRISINA NE İYİ GELİR? MİDE AĞRISI NASIL GEÇER?

Mide ağrısı sorununu ortadan kaldırmak için öncelikle içinde bulunulan durumu analiz etmek gerekir. Aşırı yediğinizi mi düşünüyorsunuz ya da önemli bir stres altında mısınız bunları belirleyin ve içinde bulunduğunuz durumu düzeltem yoluna gidin. Mide ağrısına iyi gelecek bitkisel çözümler de mevcuttur. Mide ağrısına iyi gelecek bitkisel çözümler, kürler ve tarifleri ; 

1- Kimyon ve limon kürü: Kimyon ve limon mide ağrısna en iyi gelen ikili besindir. Midede artan asit düzeyini denegelemeye yardım eder. Midede meydana gelen asit artımından kaynaklanan ağrı kimyon ve limon kürü ile rahatlatmak mümkündür. Yarım limonu sıkıp içine çay kaşığının ucu ile kimyon karıştırıp içerseniz mide ağrısının hafiflediğini göreceksiniz.

2- Yoğurt tüketmek: Yoğurt mideyi rahatlatan besinlerden biridir. Mide yanması ve ağrısı ile karşı karşıya kaldığınızda bir miktar yoğurt tüketin. Sindirim sorununu ortadan kaldıracaktır.

3- Papatya çayı: Papatya çayı sinirleri yatıştırır. Strese bağlı oluşan mide ağrısına iyi gelir. Sinirleri yatıştırır. 

4- Soğuk Süt: Mide yanması ve ağrısı durumunda içilen soğuk süt mideyi yatıştırır. Mide asidini dengeler.

5 - Tarçın: Mide yanması, mide ağrısının nedenlerinden biridir. Mide yanması, mide yapısının bozulması, mide asit-baz dengesinin bozulması, aşırı asitli yiyecek tüketimi nedeniyle olur. Bu durumda tarçın, mide ağrısına iyi gelen bitkisel çözüm olarak karşımıza çıkar. Mide yanmasına iyi gelen tarçının tüketimi ile bu nedenden dolayı oluşacak mide ağrısını önlemiş oluruz.

6- Karnabahar: Mide yanması için bitkisel diğer bir çözüm ise karnabahar tüketimidir. Doğal bir mide koruyucu olan karnabaharı kaynatarak kullanılabilir. Haftada 3 kere bir porsiyon az suda az haşlanmış karnabahar yemek mide ülserine karşı tedavi edici olarak öneriliyor. Bu kür sırasında tuz kullanılmaması ve yağ olarak sadece bitkisel yağlar tercih edilmesine dikkat çekiliyor.

7- Elma Sirkesi: Mide ağrısına iyi gelen elma sirkesi, mide yanmasın karşı kullanabileceğimiz çözüm yoludur. Elma sirkeci, midenin doğal yapısını koruyarak mide duvarının zarar görmesini önler. mide duvarları, mide sıvısından etkilenmemesi için özel bir zarla kaplıdır. iştebu zar tabakayı, elma sirkesi korur ve iyileştirir. Yemeklerinizde kullanacağınız elma sirkeci, mide yanması nedeniyle oluşacak mide ağrısına iyi gelir.

8- Muz: Mide enzimlerinin üretiminde ve dengesinde önemli bir besin olan muzu, öğünler arasında tüketmek mide yanmasına ve mide ağrısına iyi gelir. Muz, yapısal olarak mide hücreleri ile uyumludur. Midedeki besinlerin eritilmesi ve sindirilmesi görevini gören mide enzimi, midenin sağlığını kaybetmesi ile mideye zarar verebiliyor. Bu durum da mide kanamasına yol açabilir. Doğal bir mide koruyucu olan muz, bu durumda kullanılacak bitkisel bir çözüm olur.

9- Lifli besinler: Lif içeren besinler, sindirim sisteminin çalışamasına yardımcı olur. Bundan dolayı kabızlık durumunda kepekli ekmek, kuru kayısı, kuru incir gibi lifli besinlerin tüketimi ile kabızlığın giderilmesi sağlanır ve bundan oluşan mide ağrılarına iyi gelir.

10- Maden suyu: Mide asidinin artması nedeniyle oluşan mide ağrılarında maden suyu yardımcı olabilmektedir. Maden suyunun şeker içermeyen doğal olması gerekir. Maden suyu, midedeki asit miktarının etkisiz hale getirmesi nedeniyle mide ağrısına iyi gelir.

11- Baklagiller: Midenin korunmasını sağlayan Bioflavionid adlı madde içermeleri nedeniyle baklagiller, mide sağlığı açısından önemlidir. Fasülye, mercimek gibi baklagillerin tüketimi ile mide dış ve iç etmenlerden korunur ve böylece ağrı oluşması önlenmiş olur.

12- Lahana: Mide ağrılarının nedenlerinden olan ülser ve gastrit gibi hastalıkların tedavisinde lahana, özellikle çiğ olarak tüketimi ve çiğ lahana suyu etkili besindir. Bundan dolayı mide ağrısında çiğ lahana ve çiğ lahana suyu iyi gelir.

13- Zeytinyağı: Yiyeceklerden alınan yağların sindirimi için gerekli olan safra salgısını destekleyen zeytinyağı, mide sağlığının korunmasında etkili olup mide ağrısına iyi gelir.

14- Patates: Mide ağrılarına iyi gelen patates, içerdiği lifler ile mide sağlığı açısında etkilidir. Özellikle haşlanmış patates, mide problemlerinin giderilmesinde ve mide yanmalarını hafifletmeye yardımcı bir besindir.

15- Armut: Sindirimi kolay olan armut, lifli yapısı nedeniyle mideye dost bir meyvedir. Mide ile birlikte sindirim sistemi organlarını yormayan armut, mide ağrısını hafifletmeye yarayan bir besindir.

16- Keten Tohumu: Omega-3 kaynağı olan keten tohumu, lifli yapısı nedeniyle kabızlık ve şişkinlik gibi mide problemlerinde yoğurdun içine konularak veya salataların içine eklenerek tüketilmesi tavsiye edilmiştir.

17- Zencefil çayı: Bulantı ve kusmanın durdurulmasında etkili olan zencefil çayı, sindirim sistemi organları yatıştırması özelliği nedeniyle mide ağrısı tedavisinde doğal bir çözümdür. Zencefilin aynı zamanda mide ekşimesine de iyi geldiği bilinmektedir.

18- Kudret narı: Kudret narı mide ağrısına en iyi gelen bitkilerden biridir.

19- Elma sirkesi: Bir bardak ılık suyun içine bir kaşık ekelyerek içmek mide ağrısını hafifletir.

20- Prinç suyu: Prinç suyu içmek içinde bulunan amino asitler sayesinde mide ağrısını hafifletir.

Yorumlar

hatice sizinde belanızı
Miray Allah b versin
Kuruso vakabayaşi Midem hemen geçti teşekkürler
Kuruso Midem hemen gevyi
Kuruso Mcmfglgk