MHRS randevusu nasıl alınır? MHRS Online randevu

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile bir hasta veya ailesi  telefonla veya İnternet üzerinden doktor ve hastaneye randevu alabilir. Peki, MHRS randevu nasıl alınır? MHRS'den randevu almak için ne yapmak gerekiyor?

Google Haberlere Abone ol
MHRS randevusu nasıl alınır? MHRS Online randevu

Hükümet, hastanelerde oluşan kuyrukları bitirmek ve vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti alması için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kurdu. MHRS (Merkezi Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan basit bir randevu sistemidir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile bir hasta veya ailesi telefonla veya İnternet üzerinden doktor ve hastaneye randevu alabilir. Peki, MHRS randevu nasıl alınır? MHRS'den randevu almak için ne yapmak gerekiyor?

2010 yılında, Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık reformu çerçevesinde aktif edildi. Aynı yıl, randevu kanallarından olan ALO182 çağrı merkezi, Erzurum ve Kayseri'de faaliyetlerine başlamıştır. 2011 yılında, MHRS web portalı da hizmete dahil edildi ve İnternet'ten randevu oluşturma süreci başladı. 2012 yılında, tüm iller kapsamında MHRS hizmet vermeye başladı.

MHRS hakkındaki bilgiler

MHRS (Merkezi Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan basit bir randevu sistemidir. MHRS ile bir hasta veya ailesi  telefonla veya İnternet üzerinden doktor ve hastaneye randevu alabilir.

İlk kez MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi açmak isteyen her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Hesap açıldıktan sonra, T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile "Randevu Al" düğmesini kullanılarak işlemler başlatılır. İstenen hastane, klinik ve doktor tercih edilir ve atanır. MHRS ile hastaneye randevu almak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

MHRS SİSTEMİ

MHRS Üzerinden Aile Hekimine Nasıl Randevu Alınır?

Giriş yaptıktan sonra, uygun zaman ve günü seçmek için sayfanın altındaki Aile Hekimine Randevu Al düğmesini tıklayın. Ardından, sonraki sayfada yer alan bilgiler doğruysa, randevunuzu kaydedebilirsiniz.

ALO 182 ile Doktor Randevusu Nasıl Alınır?

ALO 182 numarası ev, iş, telefon ve cep telefonları arayabiliyor. Çağrıyı alan operatöre T.C. Kimlik numarası verilir. Randevu talebi edilen hastane, klinik ve doktor tercihleri operatöre bildirilir. Operatör, vatandaşların bilgileri doğrultusunda en uygun tarih ve saat dilimleri hakkında bilgilendirme yapar. Vatandaşlar bu bilgiler doğrultusunda seçim yaparak randevusunu alırlar.

MHRS Randevu İptali Nasıl Olur?

MHRS'den aldığınız randevunuzu randevunuzdan 15 dakika önceye kadar iptal edebilirsiniz. Şifrenizle giriş yaptıktan sonra sağdaki "Randevu Geçmişi" bölümünü tıklayın. Buraya iptal etmek istediğiniz hedefin sağ tarafındaki "İptal" düğmesine tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

MHRS'den En Erken Ne Zamana Randevu Alabilirim?

Sağlık Bakanlığınabağlı hastanelerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerine sabah saat 07:00'ye kadar aynı gün içerisine, 07:00'den sonra ise en erken 1, en geç 15 gün sonrasına randevu oluşturabilirsiniz. Aile doktorlarından (en erken yarım saat sonrasına), en geç 15 gün içinde  randevuy yapılabilmektedir.

MHRS AB TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ

Türkiye'de saat başı gerçekleştirilmekte olan MHRS, AB'nin 20 temel kamu hizmetinden biri sayılmaktadır.

MHRS; Alo 182, çağrı merkezleri, internetten, mobil uygulamalardan hastanelere ve aile doktorlarına vatandaşlar % 99,6 oranında erişebilmektedir. MHRS; randevu sistemde toplanan verilerle yeni sağlık stratejilerinin geliştirilmesine katkıda bulunur.

MHRS RANDEVU SİSTEMİNDE KISITLAMA VAR MI?

MHRS'de randevu süresi, poliklinik ve doktora bağlı olarak en az 10, 60 dakikaya kadar değişebilir. Tedavi süresinin planlanması hastanenin yönetimindedir.

Mobil Cihazlarda MHRS Uygulaması Var mı?

"MHRS Mobile" uygulaması Android, iOS ve Windows işletim sistemleri ile akıllı cihazlarda (telefonlar, tabletler) kullanılır. Cihazınız tarafından kullanılan uygulama marketinden (App Store, Play Store, vb.) "MHRS Mobile"yi ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Randevu Saatinden Ne kadar Önce Hastanede Bulunmam Gerekiyor?

Hastane kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için randevunuzdan en az 15 dakika önce hasta kaydına başvurmalısınız.

Unutulan ya da Gidilemeyen Randevuda Ne Gibi İşlem Yapılır?

Randevunuza herhangi bir sebeple gidemezseniz, muayene ücretini ödemezsiniz. Diğer vatandaşlarımızın sınav haklarına müdahale etmemek için lütfen toplantılarınızı iptal ediniz. Randevu randevudan 60 dakika önce iptal edilebilir.
 

Yorumlar